הליך ניתוק וביטוח בריאות

הליך ניתוק וביטוח בריאות

שלום רב,

אני מתכנן להתנתק מהארץ השאלה שלי היא כזאת במידה ואני חזור ומשלם את הכופר המדובר אחרי שנתיים למשל (9 אלף ש״ח לא סיפור)
אז נגמרו הבעיות אני זכאי לאפשרות לבצע את כל הבדיקות מתן התרופות וכו׳? או שזה דברים שבכלל ביטוח לאומי אמור לכסות? אנלא מבין בזה פשוט. מה קורה עם חלילה טפו טפו לא עלינו קיבלתי סרטן ואני צריך תרופות אחל מתשלום הכופר אני חוזר להיות ״כללית מושלם״ או שאני עובר למעמד אחר?

דיויד שילד , שמעתי שהרבה ישראלים מבטחים אצלו ברילוקיישן או טיולים ממש ארוכים (הטיול שלי ממש ארוך אני מבקר קצת בארץ
חי באסיה ולא מחפש לעבוד שם יש לי כסף בחשבון בארץ) השאלה היא אם למשל אני רוצה לבצע בדיקות דם נגיד
דיויד שילד יכסה את זה? דיויד שילד במעמד הביטוח צריך להביא להם איזה ניירת? הם הכי זולים בשוק? יש תחרות בעניינם?מי השחקנים המובילים?
אשמח לשמוע את עמדתכם בעניין.

עוד דבר מישהו יודע אם אני רוכש נדל״ן בלונדון זה מדווח במסגרת אמנת מס?
(סתם מתעניין)

תודה לכל מי שעונה

ANZ1

New member
לא

ביטוח נסיעות לא מכסה מקרים קיימים ומחלות חדשות
ביטוח נסיעות מיועד לפציעות ותאונות שקורות לך במהלך נסיעה
אם יהיה לך סרטן או כל מחלה אחרת , הביטוח לא יכסה
הכי נכון עבורך, אם אין לך הכנסות בחול, להמשיך להיות תושב ישראל ולשלם את המינימום לביטוח לאומי

ולשאלה השניה, כן, זה אמור בעתיד להכנס, כל פעולה של אזרח זר ידווח אוטומטית למדינה שלו, כרגע זה לא קורה.

אבל השאלה היא מתן דין וחשבון ...

למשל שילמתי בארץ ביטוח לאומי, אבל אני לא עובד בארץ ולא עובד בכלל .
ואז יום אחד מס הכנסה בא אלי בשאלות ... ״אתה לא עובד?״ מי מימן אותך בחו״ל?
יש לי מישהי אמידה פלוס שאני גר איתה ומטייל איתה בכל העולם השאלה מה רוצים ממני בארץ?
מישהו ניסה פה את דיויד שילד שאמור אני חושב כן לכסות תמורת אלף ש״ח בחודש את כל מה שצריך לא?
&nbsp
הכנסות מתייחס למדינות שיש להם אמנת מס עם ישראל לא? תאורטית אם יש לי עסקים בסין
או נאפל או מה שזה לא יהיה במזרח , למדינה אין דרך לדעת עליהם נכון? (ספקולטיבית אנלא יודע אולי יבוא לי לעשות עסקים יום אחד שם )
&nbsp
השאלה אם עברו 5 שנים ועשיתי ניתוק תושבות מהארץ גם אז המדינה לא יכולה לבוא אלי בטענות
בעניין דין וחשבון מה יש לי בחו״ל כי אני נכנס למעמד תושב חוזר. לא?
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
לא

לגיטימי לחלוטין שמס הכנסה ישאל אותך אם אתה עובד או לא
אם אתה לא עובד כמו ששאתה טוען, אין בעיה , תראה שיש לך חסכונות בישראל
אם יש לך הכנסות, כל עוד אתה מוגדר כתושב ישראל, אתה צריך לשלם עליהם מס הכנסה וביטוח לאומי, לא קשור איפה ההכנסות קרו, יש מדינות שיש בהם אמנה מלאה או חלקית, אתה עדיין צריך לדווח עליהם בישראל ורק את המס ששילמת בחול ירד לך מהחישוב.
המדינה יכולה לדרוש ממך מיסים גם אחרי 5 או 10 או לעולם , אין קשר בן ניתוק תושבות בביטוח לאומי, לבן ניתוק תושבות בפועל, ניתוק תושבות הוא רק הצהרה שהפסקת להיות תושב ישראל, יום יבוא ותחזור לישראל, יקראו לך, יבדקו ויחליטו אם ניתקת בפועל את התושבות או לא

והכי טוב, לכל השאלות שלך
לשאול את הגורמים הרלוונטים
יש לך שאלות לדייויד שילד, שאל אותם, הם יתנו לך את התשובות הכי טובות
יש ך שאלות לביטוח לאומי, שאל אותם, ותבקש את התשובות בכתב.

אני קראתי על מקרה שמישהו יש לו עסקים

בחו״ל עם חשבונות בנק שנמצאים נגיד בסין והוא מושך מהכספומט כסף
שמגיע בכלל מחו״ל בזמן שהוא שוהה כאן כתושב.... אז כנראה שאין אמנת מס שפועלת לטובתו
ולכן בארץ הוא לא צריך לעבוד אבל איך הוא יתרץ את זה שהוא לא צריך לעבוד זה כבר מסבך את העניין לא?
הוא חי כאן בלי לעבוד.... למרות שבמקרה שלי זה לא רלבנטי כי אני ישן אצל הורי בביקוריי בארץ
(אני כבר חי בחו״ל אני פשוט חושב שכדאי לנתק לא?)

ANZ1

New member
עשית בלאגן שלם

אין קשר בן דיווח, תשלום מס, ואמנת מס.
כל עוד אתה מוגדר כתושב, אתה צריך לדווח על ההכנסות שלך בכל מקום בעולם, גם אם יש או אין אמנת מס עם המדינה.
גודל המס שתצטרך לשלם תלוי אם יש אמנה או לא

לכל החלטה יש יתרונות וחסרונות
אין תשובה נכונה, כי זה תלוי מה יקרה בעתיד,
מתי תחזור לישראל
מה יהיה מצבך הבריאותי
ומה יהיו ההכנסות שלך ואיפה
תתיעץ עם מומחה מס בנלאומי שיסביר לך את הבורות והבעיות בכל אחת מהאפשרויות

לקחתי ייעוץ תאמת...(שילמתי כסף על אמת אצל עו״ד)

&nbsp
אבל עדין הכל נראה לי מעורפל
מחר יש לי שיחה עם רוח״ש אני ידבר איתו... (למרות שכן לקחתי ייעוץ)
&nbsp
זה מעניין העניין הזה השאלה היא אם מאחר ואין אמנת מס עם מדינות בהם שהיתי
(תאילנד ,הודו, סין, הונג קונג, רק לונדון בעייתית) וחזרתי שנתיים נניח אחרי הניתוק (יש לי אבא חולה זאת הבעיה
עם אמפריית עסקים קטנה) אז אני צריך לחזור ונניח להיות המנכ״ל ... השאלה אם אין אמנת מס
מה מס הכנסה יכול לדרוש בהתאם למה? הוא יגיד לי אין לנו אמנת מס אומנם
אבל אנחנו רוצים 100 אלף ש״ח?

ANZ1

New member
לא אולי, בטוח

אם תחזור אחרי שנתיים שעזבת את ישראל
מס הכנסה בוודאות ידרוש ממך את כל המיסים על כל התקופה
כאילו גרת בתל אביב באותם שנתיים.
ואם אתה מנכל של אימפריית עסקים אז ידרשו ממך הרבה יותר מ100 אלף שח
מס הכנסה בישראל קרוב ל50 אחוז פלוס 15 אחוז ביטוח לאומי לשנתיים...

ושוב אתה מתבלבל, זה שאין אמנת מס, לא אומר שלא יקחו ממך מיסים, הפוך
זה אומר שייקחו ממך את כל המיסים
מדינות שיש איתם אמנת מס הם פחות בעיתיות
הבעיה שלך זה מדינות שאין איתם אמנת מס.

זה שאין אמנת מס אומרת שאין להם דרך לדעת אם בכלל עבדתי או לא

אולי אני סתם מ**** הונקונגית עשירה? מי יכול לבדוק?
&nbsp
בכל אופן ירדתי מזה אני יפעיל חברה מחו״ל וישאיר אחת בארץ.

republik

New member
זה לא קשור אם יש אמנת מס או אין

מס הכנסה הולך בד"כ לפי תושבות. תושבות נקבעת בכל מקום לפי החוקים המקומיים, ויכול להיות מצב שנניח אם אתה גר בבריטניה, מבחינת רשות המיסים בארץ אתה תהיה תושב ישראל ומבחינת רשות המיסים בבריטניה אתה תהיה תושב בריטניה ותהיה חייב במס בשני המקומות. במקרה כזה אתה תשלם את המס בשני המקומות ופשוט תקבל הקלה, כשבאחד המקומות האלה ינכו לך את סכום המס הנמוך יותר ששילמת (נניח בישראל שילמת מס 5000 ש"ח ובאנגליה 4000 ש"ח, כשיחשבו לך את כלל המחוייבות למס הכנסה באנגליה ינכו לך את ה-4000 ש"ח הללו כהקלת כפל מס).
לשאלה שלך איך הם יכולים לדעת- הם לא באופן עקרוני, אבל ברוב המדינות המערביות בנקים מחוייבים לדווח לרשויות המס על פעולות חריגות בחשבון.

הסיבה שמאד חשוב לקבל ייעוץ לפני שיוצאים לחו"ל היא בדיוק בגלל העניין של חוקי תושבות שונים. למשל כפי שנאמר לך כאן, חוקי המס בישראל מסתכלים על המהות- כלומר לא איפה אתה חי ואיפה אתה מפיק את ההכנסה, אלא איפה "מרכז החיים" שלך- איפה יש לך משפחה, איפה יש לך נכסים וכן הלאה. ולכן בד"כ יועצי מס ייעצו למי שעוזב את הארץ למכור נכסים או נאמר שיש לך בית בארץ אז להשכיר אותו לתקופה ארוכה כדי לנסות ולהראות כמה שיותר שמרכז החיים לא בארץ, ועדיין מי שחוזר אחרי פרק זמן קצר יחסית (שנה-שנתיים) בד"כ רשות המיסים לא תוותר לו והוא ייאלץ לשלם איזה סכום (כעיקרון המחוייבות המלאה היא הפער בין המס ששולם בחו"ל למס שהיה מתחייב בארץ, אבל בד"כ מנהלים איתם מו"מ ומשלמים חלק מהסכום).

למעלה