הליכה טובה לבריאות,,

oritta17

New member
הליכה טובה לבריאות,,

התעוררתי לבוקר חמים ונעים ,ולקראת הצהריים הגעתי לחוף הים -
שהיה מפוצץ מרוב אנשים.

מזמן לא היה כזה עומס רכבים בחניונים,כמו שהיה היום, כאשר
אפילו מקום אחד לחניה,לא נראה באופק.
לכן המשכתי לכיוון שכונת בבלי-ת"א -הירקון ,ושם כבר מצאתי חניה.

הדשא הסמוך לגדת-הירקון,היה הומה באנשים ,כלבים ותינוקות ,
אך עדיין אפשר היה לצעוד לאורך גדות -הירקון (במשך שעה וחצי,) ולהינות ממראה להקת העופות ששטו -והשתקפו במים,
ומהרוח הקלילה והנעימה.

מזג -אויר נפלא שנעים לטייל בו,וכנראה יהיה כך גם בהמשך השבוע.
ההמלצה שלי: לנצל את הימים היפים של השבוע, ולהרבות בהליכה,
ההליכה עושה נפלאות לאיזון מצב הסוכר.

oritta17

New member
לתומר הידען,,

יפה שאתה ממש בקיא בכול נושא הסוכרת - יש לציין, כול הכבוד!
אבל,, כדאי לזכור שהכללים שמומלצים בספר,זה לא בהכרח- מתאים לכול אדם.
&nbsp
למשל,מי שיש להם נטייה להיפוגליקמיה ,(נפילות סוכר), לא יכולים לצעוד 10 ק"מ,
בקושי 2 ק"מ, וגם אז עם טבליות גלוקוז.
ולמי שיש בעיות ראייה-שקשורות לסוכרת ,הרופא מזהיר מהליכה מרובה ,שממריצה את זרימת -הדם.
כך,שצריך לפעמים לזכור ,שהכללים הכתובים על הדף, לא תמיד יכולים לבוא לידי בטוי כדרך חיים -לכול אדם חולה-סוכרת.(אלא רק בהמלצת הרופא האישי,שאצלו במעקב.)
&nbsp
פעם גם אני הייתי בקטע שהפרופסור המלומד נותן כללים,והכול יסתדר מצויין בזריקות אינסולין,ובשמירת דייאטה,לפי דבריו.
עם הזמן למדתי כי במציאות זה הרבה יותר מורכב, כי סוכרת זה דבר אחד, ויש עוד תופעות נילוות -שמביאה איתה הסוכרת,כמו: שיבוש בתפקוד בלוטת המגן,
כמו שיבוש בראיה ,בעיות בלחץ הדם ועוד בעיות נוספות.
למדתי זאת במהלך השנתיים, בהם ערכתי בדיקות דם, והיו ממצאים שונים ,ומעבר לכך שאני שיניתי תזונה,גם נוספו תרופות- לאחר ממצאי הבדיקות.
באופן זה,כלום כבר לא דומה לנקודת ההתחלה,(אז עסקתי בספורט 3 פעמים בשבוע,היום זה כבר לא טוב במצבי הנוכחי, (זה כבר לא הסוכרת בלבד, אלא יש עוד בעיות נוספות שנולדו בעקבות הסוכרת.)
&nbsp
בכול אופן ,אנחנו בני- אדם שמצב הסוכרת שונה זה מזה, ולא פועלים כ-"מוצר סטנדרטי שמגיע עם "הוראות -הפעלה". (10,000 צעדים והכול יהיה בסדר.)
&nbsp
תומר,המון תודה לך, על כול הרצון להעביר מהידע - ולעזור,
אתה באמת אדם מקסים, ורק רציתי שתדע ,שלא כול מה שכתוב, נותן פיתרון -
לכול חולי -הסוכרת.
&nbsp
והעיקר :
שנרגיש טוב ,ושיהיה חג -אורים שמח.

אבו זקן

New member
10,000 צעדים הם לא 10 ק"מ

ובנוסף הספירה כוללת את כל הצעדים ליום, כולל כל ההליכות הקטנות מהכורסא למקרר ולשירותים
כך שלא מדובר בהליכה יומית של 10 ק"מ בפעם אחת.
&nbsp
כל זה בלי קשר לכך שכנראה הרעיון של 10,000 צעדים ביום אינו רעיון טוב במיוחד (ראי למשל כאן: http://www.huffingtonpost.ca/leigh-vanderloo/10000-steps-a-day_b_16077702.html ).

תומרונתם

New member
מנהל

המוח שלי לא עובד כרגע ולא עולה לי המילה בעברית, אבל הכל מתחיל ונגמר ב- moderation.
האימון, האיזון, הקריאה ברשת... הכל.

למעלה