הליכה כמזרזת לידה

1liorl1

New member
הליכה כמזרזת לידה

אני בשבוע 39. בעיקבות הליכה של כ-5 קלומטר במשך שעה, התחילו לי צירים כל 4 דקות ( במשך כשעה וחצי) שבעיקבותם היגעתי לבית חולים. הצירים הלכו ונעשו תכופים עד למצב של ציר כל 2 דקות( במשך כשעתיים וחצי). לאחר 3 שעות, של צירים תכופים, נבדקתי ע"י רופא ונאמר לי שיש מחיקה של כ 40% ואין כלל פתיחה, ונשלחתי הביתה. שאלתי היא: האם הליכה נוספת יכולה לקדם את הלידה או שהדבר יהווה עינוי נוסף בלבד.

אם את באמת לפני לידה

ואת עם צירים, אני חושבת שחבל להתיש את עצמך כעת עם הליכות. נוחי כמה שיותר כל עוד את יכולה - לידה היא עבודה קשה ומאומצת, וחבל להגיע אליה מותשת. הגוף שלך יעשה את מה שהוא צריך בקצב שלו
יש לך עוד צירים? הם כואבים? נסי להעביר אותם כמה שפחות בשכיבה משום ששכיבה ואפילו ישיבה גורמות לצירים להיות הרבה יותר כואבים. אם יש לך כדור פיזיו - שבי עליו וקפצצי או התנענעי מצד לצד ובמעגלים. את יכולה לעמוד ולהתלות על משהו, לכרוע, להשען על הקיר, לעמוד על שש... ותני לגוף שלך להנחות אותך לגבי נשימות וקולות - אל תחששי להשמיע קולות או לנשום כמו שהגוף שלך צריך!
אצל כל אחת זה שונה כמובן. לי גם מים עזרו מאוד, במקרה שלך בלי פתיחה הייתי מוותרת על אמבטיה ומתרכזת במקלחת עם הזרמת המים לאיפה שכואב (בטן, גב, וכו').

אמממה

New member
מאחלת לך לידה כמו שתרצי

מצטרפת להמלצות של רוני במיוחד כדור פיזיו. ומוסיפה שלדעתי הדמיון והנכונות שלך הם כלים מדהימים. תשחררי תדמייני את התקדמות התהליך... תנוחות שקידמו אצלי את הלידה: ישיבה על כדור פיזיו כשבן הזוג מותח את הידיים שלי למעלה, ישיבה בשירותים, תנועות מעגליות בקריעה. המלצה שלמדתי בפילאטיס: השרירים הטבעתיים מחוברים כדי לפתוח יש לפתוח את כולם: גם את העיניים והפה אם את בכל זאת מחליטה לשכב עדיף על צד שמאל. תהני!

swann

New member
אל תתישי את עצמך

כמו שהמיילדת שלי אמרה לי (בבוקר הלידה, כשחשבתי שהתינוקת התחרטה והצירים שהיו יום קודם נעלמו) - אם מתפתחת לידה, היא תתפתח עם או בלי הליכה. ההליכה רק תביא אותך יותר עייפה ללידה עצמה. אם את מצליחה לנוח - נוחי. אם יש צירים שלא נותנים לך לנוח - אז משהו מתפתח. כדור פיזיו מאוד מומלץ כמו שכתבו קודמותיי, מקלחת ותנועתיות. בהצלחה!

למעלה