הליכה לחברים

שני217

New member
הליכה לחברים

שלום רב, ביתי בת ה- 4 לא אוהבת ללכת לחברים (אפילו מהגן) ולהשאר שם לבד אם היא לא מכירה את אב המשפחה. אין לי כמובן בעיה עם זה, ולכן אני נשארת איתה עד שהיא מרגישה בטוחה. כמובן, כשהיא מרגישה בטוחה היא מוכנה להשאר לבד. חשוב לי לציין שהיא ילדה מאוד חברותית. שאלתי היא האם זה נורמאלי שילדה בגילה חוששת להשאר לבד אצל חברה למרות היכרותה את אם/ואחי המשפחה , כל זאת אם היא לא מכירה את אב המשפחה? תודה רבה על ההתייחסות. שני

השערה

שלום רב שני, האם עולה בדעתך השערה : למה בתך לא רוצה להישאר בלעדייך אצל חברה כשאינה מכירה את אב המשפחה? עינת גבע, מכון אדלר.

תשובה

לא עולה בדעתי שום השערה. היחסים עם אביה תקינים ואפילו נהדרים. אני חושבת שאנסה ליזום איתה שיחה ואולי אעלה בחקתי דבר מה. יש לך אולי כיוון להציע לי?

השערה בלבד

שלום מיכל או שני? ראשית, יופי שאת מתחשבת בחששותיה ונשארת איתה עד שהיא מרגישה בטוחה. התייחסות כזו משדרת לילדה הבנה, התחשבות וכבוד.( בתנאי שאנחנו לא מנסים לשכנע, לא מבקרים וכיו"ב פעולות שעלולות "לשפוך את התינוק עם המים ".) עולה בדעתי ההשערה שלילדה היתה חוויה לא נעימה עם בחור/גבר מבוגר ממנה במשפחה/במשפחה המורחבת בגן או אצל חברים. ליזום שיחה זה רעיון טוב. השיחה צריכה להתקיים באווירה טובה, במקום וברגע שקט ונינוח . אולי, תוכלי לספר לה על מקרה ששמעת על ילדה ש... ואיזו שהיא חווייה... שתאפשר לך למדוד את הדופק. כדי לאשש או להפריך את ההשערה, על השיחה להתנהל ברגישות . יש להעביר לילדה מסר כללי (גם ובעיקר)בלתי מילולי שאינך נבהלת, את יודעת שכל תרחיש אפשרי ושיש לך יכולת להכיל. ילדים לא מספרים לנו סודות מסיבות שונות. בין היתר ממבוכה, מבושה, כדי להגן עלינו, לא להביך אותנו, כדי לחסוך מעצמם ביקורת או כאשר הם חווים אותנו כלא מסוגלים לקבל ולהכיל את התכנים. חשבי פעמיים ואפילו שלוש פעמים טרם תזמי השיחה. דמי בנפשך תגובות אפשריות ומי תהיי בשיחה כדי לא להחמיץ את העיתוי. יחד עם כל האמור בואי נזכור שבהשערות עסקינן ואולי עורבא פרח. המשיכי לשאול ולעדכן. אני כאן איתך ובשבילך, בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

galv7

New member
איש מקצוע

הי, עולה בדעתי שאולי התייעצות קודמת של האם עם איש מקצוע, בפגישה אישית, יכולה גם להכין את האם לתגובות אפשריות וגם לסייע לה לאפשר את המרחב בו הילדה תיפתח. גל.

הצעה טובה למחשבה

שני וגל שלום רב, מה את אומרת, שני? אכן, לעיתים פגישה חד פעמית יכולה לחולל פריצת דרך מחשבתית ומעשית. תודה לגל על העצה לילה טוב ושבת שלום לכם עינת גבע, מכון אדלר .

למעלה