הליכה לחוגים

dominikmiri

New member
הליכה לחוגים

אימי בת 77 ומאובחנת כחולת אלצהיימר . עדין מתפקדת ברמה בסיסית עם עזרה צמודה של בני משפחה. שאלתי: עד כמה אפשר ללחוץ עליה ללכת לפעילויות במועדון? היא תמיד בתחילה מתנגדת ומתרצת את אי רצונה בתירוצים שונים ולבסוף עם מעט לחץ היא הולכת ונהנת.על פי המלצת הרופאה נאמר לנו לא ללחוץ. אני חושבת שיש פעיליות שהיא יכולה לבצע ולא לוותר ולשבת כל היום בכורסא.
תודה.

ענתי44

New member
אני התעקשתי על מרכז יום

ואני מברכת על כך כי אמא פורחת שם. אז נכון שבדרך כלל יש לזרום עם החולה ולא ללחוץ אבל יש מקרים ששווה . לו אמא שלך היתה סובלת במרכז יום אז באמת אין טעם, אבל מאחר שהיא נהנית שם אני חושבת שיש לנסות ולפתות ולשכני אותה ללכת עד שתלך בלי להתנגד. בזמנו אמא בכתה והתנגדה ללכת וצעקה שהילדים שלה זורקים אותה לבית אבות. אני התעקשתי כי האמנתי שזה בשבילה. אמי היתה אישה חברותית ופעלתנית בקהילה ולהשאיר אותה בבית זה היה לדרדר את מצבה, למרות שהמטפלת ואנחנו מטפחים אותה בבית. זה העניק לה סדר יום קבוע שמשרה ביטחון והפעילות שם משמרת ומעכבת הדרדרות מהירה יותר. בהתחלה היא הלכה רק יומיים בשבוע ואני ליוויתי אותה עד שאמרה לי שאני יכולה ללכת. כעבור שבועות מספר ביקשה ללכת יום יום והעברנו אותה לחמישה ימים. מקווה שככה יהיה אצלכם.

משה מ3

New member
מרכז יום מעולה.השגרה החברה הכל

למעלה