הליכה/ריצה

הליכה/ריצה../images/Emo118.gif

אני בן 14.5 רציתי לשאול האם זה טוב לעשות הליכה כל יום? כי זה עניין די מאוס, וקראתי שאפילו 5 פעמים בשבוע יספיקו! אשמח לדעת כמה דק' של טיול ריצה/הליכה מהירה יספיקו ליום, וכמה דק' של טיול בהליכה מתונה יספיקו תודה!

R-o-i

New member
לפי מה שהסבירו לי כבר אחרי 25 דק'

ריצה, הגוף מתחיל לשרוף שומן. לא יודע עד כמה זה נכון, מכיוון שזה גם תלוי בקצב הריצה, ובדופק. אבל זה בגדול. אני למשל כל אימון ריצה עושה כארבעים דקות. שיהיה בהצלחה! רועי

מייקלית

New member
כל יום - לא

4-5 פעמים בשבוע באמת יספיקו. הגוף חייב לפחות יומיים לנוח.

אלי ו.

New member
כיום ההמלצה היא לפעילות כל יום!

ביום שישי הייתי ביום עיון בנושא פעילות גופנית ומניעת מחלות בוינגיט. המוטיב שחזר אצל כל המרצים (בנושא מניעת סכרת/לחץ דם/מחלות לב/בריחת סידן) היה שמומלץ לעשות פעילות גופנית כל יום.

טופז2

New member
אבל אלי ../images/Emo41.gif

זה תלוי בעצימות האימון לא? אימון עצים יום אחר יום יכול לגרום למצב של אימון יתר. אני מניחה שהם התכוונו רק לפעילות אירובית, נכון?

אלי ו.

New member
את צודקת כמובן

מתאמנים ברמה תחרותית יקדישו יום להתאוששות, לעתים קרובות התאוששות אקטיבית. הענין הוא שרובנו לא נעשה אימונים בעצימות כ"כ גבוהה ולכן בהחלט אפשר להתאמן כל יום. וכן, ההמלצה היא לאימון אירובי יומיומי, ההמלצה לציבור הרחב לאימוני משקולות היא 2-4 בשבוע.

הליכה/ריצה

כל מה שאתה עושה / מוסיף מעבר למה שאתה רגיל ומהווה עבורך מאמץ הוא טוב. אם אתה לא רגיל להליכה בכלל, מומלצת התחלה ועליה הדרגתית במספר הפעמים בשבוע ובמשך ההליכה , אין מה לפצוח בשישה ימים בשבוע 40 דקות ושמהר מאד זה יהיה "מיאוס" כלשונך.

למעלה