הליכה

• פותח הנושא numik
  • פורסם בתאריך

numik

New member
הליכה

שלום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון ואם לא, אשמח אם תפנו אותי. אחרי המון שנים ושלושה ילדים החלטתי לחזור לקצת כושר ותנועה, מצאתי מסלול מאמץ ואני הולכת כל יום 3/4 שעה בהליכה מהירה. בשלב מאוחר יותר אשלב ריצה (בינתיים עוד קשה לי מדי), אבל בינתיים רציתי להוסיף משקולות על הידיים והרגליים (כאלה שנכרכות מסביב). רציתי לדעת עד איזה כובד של משקולות מומלץ להשתמש וגם האם זה יכול להזיק לברכיים במשקולות הרגליים.

חן M

New member
לא מומלץ .

יש דרכים אחרות להגביר עומסים , והוספת משקולות רגליים / ידיים למשך זמן כזה ארוך זאת בחירה מאוד לא טובה .

numik

New member
אז מה אתה מציע לי?

רק להדגיש שהמשקולות שיש לי הם בסה"כ חצי קילו על כל יד ורגל.

numik

New member
המטרות שלי

1. לחזק את השרירים 2. לעבוד על סיבולת לב ריאה (בשביל זה אני עושה את ההליכה מהירה ומקווה בקרוב גם לעבור לריצה).

חן M

New member
...

יותר יעיל לבצע את אחד מהדברים הבאים : לפצל ולבצע אימון אירובי בנפרד (הליכה) תרגילי התנגדות בנפרד . לערבב אימון אירובי עם אימון התנגדות ע"י זה שתקחי איתך גומיית כושר להליכה ומידי 5 דק' תעצרי ותבצעי בין תרגיל 1 ל- 3 תרגילים ברצף לקבוצות שרירים שונות ולאחר מכן להמשיך בהליכה ושוב חוזרת על זה ... לעשות זאת באופן יעיל רצוי לבצע ע"י בנייה של תוכנית ממדריך מוסמך .

numik

New member
מודה לך

זה לא אפשרי לי כרגע להעזר במדריך מוסמך לצערי. אנסה לשלב בין שני סוגי הפעילות ובינתיים אני מבינה שגם משקוליות קלות יכולות להזיק?

למעלה