הליכה...

Kמיקמי

New member
הליכה...

היי ענת כמו שאת יודעת ומעודכנת הבן שלי התחיל לזחול על 4 וגם מתיישב בעצמו (זוחל על 4 רק כשמתקרב לעבר מקום שרוצה לטפס עליו כי יודע שצריך את הברכיים לצורך העניין...ככה זוחל גחון). הוא נעמד לבד בכל מקום והולך סביב כל דבר כמובן שלא מעז לעזוב ידיים..את הכל הוא מחזיק...ספא,לול,מיטה,רגלים שלנו...בקיצור נתמך בכל דבר
לפני שבוע בערך התחיל להעמד ולהחזיק בבימבה (בגשר הזה שיש לה מאחרה משענת הגב יותר נכון להגיד) ובעצם הולך ככה...ההליכה היא מהירה כזו ודי נגררת אחרי הבימבה שסוחבת אותו קדימה בגלל הגלגלים והקצב שהיא מכתיבה. בכל מקרה נראה שהוא מסתדר עם הקצב...הוא לא נופל. האם זה תקין לתת לו לנמשיך להתמך בבימבה? הרי את הטעות של להושיב אותו בלי שידע להתיישב עשינו...
ואני מאמינה ויודעת שזה די הפריע לו להתקדם בקצב הנכון ולכן התיישב רק עכשיו קרוב לגיל שנה. האם לאפשר לו ללכת עם הבימבה או שזה בעצם כמו הליכון? זו הבימבה שלו שיש לה 2 מצבים..ממש בימבה והשני יותר כמו הליכון...הוא אוהב את 2 המצבים..הולך וצועק אן..אן..אן

נראיית מאד יציבה

למידת הליכה היא תהליך שנעשה תחילה ע"י למידת העברות משקל בעמידה לצדדים תוך החזקה ברהיטים והליכה לאורכם ואחר כך גם עזיבה של רהיט ועמידה ללא תמיכה וכך הלאה. אין צורך בהליכון ללימוד הליכה ואני אישית הייתי מוותרת עליהם. זה לא אומר שצריך להימנע לגמרי אם הילד רוצה קצת שיוליכו אותו אבל באמת באמת שאין טעם לזרז הליכה . לגבי הבן שלך: מכיוון שהתחיל מאוחר לעלות על שש נראה לי שכדאי לא]שר לו לשכלל את השלב הזה ולתת לו ללמוד ללכת בקצב שלו אחרי שיתחזק עוד בזכות זחילת השש.

Kמיקמי

New member
אני לא מעודדת אותו ללכת עם ההליכון

הוא עושה זאת בעצמו....אני אפילו סוגרת לו את הבימבה למצב שלא נראה כמו הליכון והוא בכל זאת נעמד והולך עם הבימבה כשהיא כמו בתמונה הראשונה. נראה שעל שלב הזחילה על 6 הוא כמעט מוותר ויותר מעדיף ללכת בעצמו ע"י תמיכת הרהיטים או הבימבה.כמובן שזוחל רב הזמן על גחון אפילו כשמתיישב עושה זאת יותר מעמידה מאשר מעמידת 6 ... אבל שאלתי כי באמת חששתי מהדילוג הזה על שלב הזחילה על 6 תודה רבה.@|כרגיל כיף לקרוא את התשובות שלך ולהשכיל

קנגה רו

New member
אם מותר להצטרף - הליכה ועמידה

הבת שלי בת שנה (ושבועיים). הולכת עם תמיכת רהיטים, כלבים וחתולים (מסרבת בתוקף להשתמש ב"בשרותיה" של בימבה, או בעזרת הידיים של אמאבא - מעדיפה לקפוץ בהזדמנויות הללו). כשהיא נתמכת ע"י הרהיטים - היא לא עוזבת ידיים, ואם עזבה ידיים מקפידה להשען עם הבטן או הגב על משהו יציב. א-ב-ל - כבר יומיים היא עושה נסיונות (שעולים די יפה יש לציין) של להעמד לבד מישבה, בלי תמיכה ובלי עידוד שלנו יש לציין (קונץ לחלוטין שלה). היא זוחלת לאמצע החדר (או לאמצע מגרש משחקים) מתמקמת בפוזה נוחה - מעלה תוסיק ועוזבת ידיים, נעמדת, עושה לעצמה "כבוד" (קרי- כפיים) ומתיישבת בזהירות רבה. וחוזר חלילה. יש לציין שכשהיא הולכת , היא לא עוזבת את מוקד התמיכה, וכשנגמרת התמיכה הזמינה - היא יורדת לזחילה עד ה"עונג הבא". היא לא עושה אפילו נסיונות ללכת ולו חצי צעד ללא תמיכה. עכשיו זה קצת מוזר לי כי קראתי כאן ששלב הקימה לעמידה עצמונית אמור להיות השלב האחרון בהתפחות ההליכה. האם יש לך תובנות?

נשמע מצויין!

הליכה עצמאית מתקיימת בממוצע בגיל שנה ו-3 חודשים, כך שאין שום בעיה, אלא אם יש תקיעות ארוכה בשלב התפתחותי קודם, כגון הליכה סביב רהיטים במשך חודשים, ללא התקדמות. לא נראה לי שזה המקרה (תקני אותי אם אני טועה). התאור שלך גרם לי לחייך לעצמי מול המחשב... הם כ"כ חמודים בנסיונות שלהם...

למעלה