הליכוד נפל (וזה רק ההתחלה)

rafi4733

New member
הליכוד נפל (וזה רק ההתחלה)

לא רק בסיבוב הראשון הליכוד נפל, אלא גם בסיבוב השני הליכוד נפל ובגדול,שרון תמשיך לזלזל בדתיים ואז תיפול לגמרי מהכסא שגם כך לא כ"כ יציב כשאתה יושב עליו.

לביא4

New member
לגזור ולשמור:

שרון הולך לסיים את ראשות הממשלה!! אנחנו נראה אותו מקסימום עד האביב הקרוב. בפברואר הקרוב נראה את השינויים בממשלה!

sarav55

New member
יש איזה תחזיות בשטח

המשיח בפתח או מה??? הלוואי שיגיע כבר

המשיח כבר כאן איתנו

אומרים שבכל דור ודור יש את המשיח שלו. בכל דור ודור יש את האחד הזה שראוי שיהיה משיח והוא מחכה לציווי מה' יתברך להתגלות בפנינו. אז המשיח כבר נמצא איתנו, אנחנו רק צריכים להתפלל שה' יתברך יתן לו את הציווי להתגלות עכשיו.

וכי אינך קורא מה שכתבתי?

כתבתי שהמשיח נמצא כאן בינינו אבל, לא מתגלה. הוא יתגלה כשה' יתברך יתן לו את האות להתגלות. בכל דור ודור יש את אליהו הנביא שלו המשיח שלו שחיים בתוכם וממתינים להתגלות לעם ישראל. זה יקרה כשעם ישראל יהיה ראוי לגאולה (אחישנה) או "בעיתה". לגבי המשיח שמעתי דיעות שאומרות שהאדם בעצמו שראוי להיות משיח בדורו לא יודע את זה וידע את זה רק אחרי שיקבל את האות מבורא עולם שהגיע הזמן לביאת המשיח.

לא הסברתי טוב:

כתבתי שהמשיח נמצא בינינו וממתין להתגלות. לא כתבתי שאנחנו יודעים מי זה המשיח.

SupermanZW

Well-known member
ההודעה הזאת נכתבה לפני פתיחת השרשור

אך כעת יש לי שאלה נוספת. אם המשיח לא יודע שהוא המשיח וידע זאת רק לאחר אות מה' האם באותו זמן יקבל כוחות על טבעיים או שלאותו אדם יש כוחות על טבעיים גם עכשיו וכך מצטמצמות האפשרויות למי הוא המשיח?

וכי מאין לי לדעת את התשובה הזאת?

הנביאה אנוכי? כזה יקרה, נדע בדיוק איך המשיח ידע שהוא המשיח.

bat15

New member
אם ככה...

כמו שאת אומרת, אריאלה, שהקב"ה יתן סימן למישהו שהוא המשיח, ועכשיו הוא לא יודע אתזה, יכול לבוא איש שדעתו לא הכי טובה עליו, ולהגיד שהוא קיבל אות מבורא העולם שהוא המשיח. בדיוק כמו שבתאי צבי...

לכן...

ה' יתברך נתן לגדולי הדור את הסימנים איך לזהות את המשיח האמיתי. והעובדה היא שגם אחרי שבתאי צבי לא כולם הלכו אחריו כשולל. היו כאלה שהתריעו כנגדו אבל לא שמעו להם. אני לא יודעת מהם הסימנים האלה. אבל גם כשה' יתברך שלח את משה רבינו לגאול את עם ישראל הוא אמר לו להגיד להם: "פקד פקדתי אתכם...". צמד המילים "פקד פקדתי..." היה סימן לגאולה לעם ישראל (נדמה לי שיעקב אבינו מסר להם את זה אבל אני לא בטוחה בזה) שאם יבוא אדם ויגיד להם את צמד המילים האלה שידעו שזה הגואל האמיתי שלהם. והקשו חז"ל: אבל יכול כל יהודי שגדל בתוכם שמכיר את זה ולטעון שה' שלח אותו ולהגיד להם: "פקד פקדתי וכו'"...לכן עשה ה' יתברך שמשה רבינו לא גדל בתוך עם ישראל אלא בארמון של פרעה ולכן לא הכיר את זה. איך ה' יתברך יסדר את הדברים עכשיו? אני לא יודעת. אני לא נביאה ואני גם לא אחד מגדול הדור ולכן לא יודעת גם את הסימנים כיצד לזהות את המשיח האמיתי.

bat15

New member
ההבדל הוא...

שבזמן גלות מצריים, היהודים ידעו שמי שיבוא אליהם ויגיד להם את המילים "פקד פקדתי"- הוא המשיח. אבל ההבדל אצלינו הוא שאין לנו מושג מה המשיח צריך להגיד, ולכן לא נדע אם הוא המשיח או לא... so- מה נעשה?

חי אדר

New member
ולשמחה מה זו עושה

השאלה היא האם בנפילת הליכוד או אם שרון יודח אזי המצב יהיה טוב ומועיל יותר. לטעמי אין לכך כל ערובה. הטעם כי כבר נעשה התקדים לוויתור על הכסא הדתי הואיל ושינוי זכתה בהרבה מנדטים. עד כמה שידוע מפלגת העבודה ומרץ לא ירצו להציג את עצמם כמי שמסכלים מטרה נכספת זו שייחלו לה ואשר הם אולי מביןהמעודדים לקראת מצב זה. כך שלדעתי במישור של מערכת יחסים בין דת ומדינה אין צורך להקדים את השמחה ולפעול לקראת ציפיות שאחריתן מי ישורנו. כי לי נראה שהחברה החילונית משנסת מותניה להתארגן יחד הן ימין והן שמאל לבלום את ההשפעה הדתית. ולפיכך איני חושב שבפעולת נקמה פוליטית כזו או אחרת תושג המטרה הרצויה. החברה הדתית עשויה למצא עצמה במצב בו שהיא בורחת מןהרמץ ומכניסה עצמה אל האש. ולפיכך ראוי לקחת את הדברים בזהירות רבה יותר. ובל נשכח את האמור ובנפול אויבך אל תשמח.

פראזניק

New member
אם במקום רגש נקמה ילדותי

מישהו היה עוצר לחשוב מה באמת צריך לעשות על מנת להפחית בשנאה (שאחרים יקראו לה זעם). אם במקום לחזור על המנטרה האהובה על יהודים "הכל אנטישמיות", מישהו יעצור לחשוב האם החרדים באמת אשמים במשהו מהשנאה הזו - או אז, אולי יהיה סיכוי לשנות. אבל, כאילו ובוחרים את האנשים הטפשים ביותר על מנת ש"ייצגו" את הציבור החרדי בכל מקום שהוא. ואם כבר קם ארגון אחד שניסה לפעול כמערכת הסברה חרדית, "מנוף", הרי שהוא הציג חזות חרדית נקיה, כאיל ואין שום עוולות, כאילו הכל בסדר. בעיות? אצלינו? חס ושלום! הכל אנטישמיות. ...

rafi4733

New member
נכון היהודון תמיד אשם!

החרדים אשמים גם, אבל השנאה של שרון ולפיד היא לא שנאה בגלל החרדים שהשניאו את עצמם על שרון ולפיד, אלא בגלל הכסא שלהם ולכן צריך להראות להם שאנחנו נוקמים (כדי שקצת יפחדו לעשות דברים לציבור החרדי)

תראה ............/images/Emo2.gif

מי שמפיץ את השנאה כלפי החרדים (והדתיים) בארץ , זאת העיתונות
שמעולם לא כתבה דבר אחד אמיתי על החרדים . ולא אמרתי שאין מה . אבל אם התקשורת היתה מאזנת את הדיוחים ומדווחת אמת במגביל לבקורת , הכל היה אחרת . אני כבר עוקב שנים אחרי הדיווחים למשל בנושא תקציבים הם מעולם לא כתבו נתון אחד אמיתי משקרים תמידבמצח נחושה. והכל בגלל איזה פחד סמוי שאוטוטו הם הולכים להשתלט להם על המדינה וחס ושלום יחסלו את כולם . הסיכוי שהם יכתבו נתונים אמיתיים , יקרה רק שזה לא יפגע באינטרסים שלהם ואז מדי פעם הם מבליחים קורטוב של מידע אמיתי . ולי יש חבר כתב בעיתון חילוני מסויים , וזה בדיוק המסר שהוא משדר לי שאין ספור פעמים העורך פסל לו כתבות שהשתמע מזה משהו טיפה אוביקטיוית חס ושלום כלפי הציבור החרדי . אם העיתונות הייתה אוביקטיוית והיא היתה מדווחת את כל האמת על מה שקורה בציבור החילוני, תאמין לי שהאנשים בארץ היו מנשקים לדתיים ולחרדים את הרגליים ומתחננים בפניהם שיקחו את המושכות בהנהגת הארץ . ונכון שיש המון בעיות אצלנו אבל להשוות באחוזים זה פשוט שמיים וארץ .

פראזניק, השנאה לחרדים

ע"י ה"משכילים" היתה קיימת הרבה לפני קום המדינה. היא קיימת מאז קום המדינה. ואם חלילה המצב עם הערבים והאנטישמיות באירופה יימשך כפי שהוא עכשיו - היא תהיה קיימת גם אחר כך. לא שאני מאחלת, חלילה, שהערבים ישלטו בנו. אבל בוא נגיד שאני כבר לא כ"כ אופטימית. אז תגיד לי במה היו אשמים החרדים באירופה שהמשכילים שנאו אותם? אגיד לך, בזה שהם קיימים! אותה שנאה שהיתה אז - יש גם כיום. אותה שנאה שהיתה אז - היתה גם עם קום המדינה כשהמנהיגים החילונים החליטו על מדיניות כור ההיתוך והחליטו להעביר אלפי יהודים על דתם (קזיזת הפיאות של התימנים - ולא רק הם, שליחת ילדים חרדים שעלו בלי ההורים או שהיו יתומים להתחנך בקיבוצים במקום במסגרת דתית כלשהי ועוד) אותה שנאה היתה גם בילדותי, היה לי שכן שונא לא רק חרדים אלא גם סתם דתיים. ולא רק הוא. אותה שנאה שהיתה אז קיימת גם היום. רק שהיום זה להיות פופולארי יותר. זה הפך להיות in. אז תגיד לי, אם החרדים אשמים בשנאה: למה המשכילים שנאו את החרדים באירופה? למה העבירו אלפי ילדים חרדים על דתם עם קום המדינה? במה "זכיתי" שהיה לי שכן שונא כל מה שהזכיר יהדות שמקטנות ניסה להחדיר בי שינאה ליהדות כשההורים שלי לא היו בסביבה ו...הוא לא כ"כ הצליח?

חי אדר

New member
בעית השעה

אני חושב שמיותר להיכנס לשאלה מי התחיל עם מי, ומיותר לעלעל בדפי ההיסטוריה את הדברים. בדרך זו הקיטווב ימשך לנצח. כי כל צד ימצא להצדיק את עצמו ומה יועיל ומה יציל זה? לטעמי כל צד הן מהצד החילוני, והן הצד החרדי צריכים להציג עמדה ברורה ונחרצת לגבי היחס שלו כלפי המדינה, ואיך וכיצד הם רואים את האפשרות במערך היחסים בין דתיים לחילונים, ומה הם הקווים האדומים שלהם. הבעיה היא: שהגישה היא לנסות לבלוע את הכל, וזה גורר אחריו תגובה של סלידה ודחיה. המציאות מלמדת כי אי אפשר היום לקבוע לכל החברה החילונית דפוסי תרבות על פי מסורת ישראל. לפיכך נראה לי כי וויכוחים על כך רק מגדילים את הסיכויים של התעמולה האנטי דתית. כי זה נתפס כפגיעה בזכויות החירות שלהם. לפיכך אני חושב שצריך לנקוט לפי הכלל של הוראת שעה ועל בסיס זה להיכנס לדיון מעמיק ורציני בכל הנושאים של דת ומדינה.

למעלה