הליכון או אליפטיקל?

peppernic

New member
הליכון או אליפטיקל?

בוקר טוב,

אני טייפ 1 ומתקשה להתמיד בספורט. יש לי תקופות של הליכות אבל אני מרגיש שהקושי שלי הוא עצלנות ביציאה מהבית בבקרים והלחות הישראלית.
חשבתי לקנות הליכון או אליפטיקל כדי שאוכל לעשות ספורט בנוחיות ביתי. אני יודע שהליכות עושות לי ממש טוב לסוכר, ואני תוהה האם לאימון על אליפטיקל יש את אותו האפקט? לאליפטיקל יש יתרונות שהוא יותר זול, תופס פחות מקום ולא הורג את הברכיים.

האם יש הבדל או ששניהם בגדר פעילות אירובית טובה לסוכרתיים?

תודה רבה!

לא נורא משנה

כל עוד אתה מסוגך להתמיד בפעילות (לפחות 30 דקות, ורצוי מאוד 40 דקות) ומעלה דופק לאזור 110 130, תהיה הטבה רצינית ברמות הסוכר

אבו זקן

New member
מסכים עם האבא של...

אתה צריך לבדוק על עצמך באיזה מכשיר הסיכוי גדול יותר שתתמיד, זה הפרמטר החשוב היחיד.

IrisPeleg

New member
שניהם מצויינים ומשפיעים.

החשוב הוא למצו משהו שתוכל להתמיד.
אם רמת הגלוקוז עולה, גם 20 דקות ישפיעו וגם יפחיתו רמות סוכר גבוהות.

זאת הסיבה שמיקמתי את המכשיר ליד טלויזיה ומזגן ובימים קשים של תנגודת אני עולה מספר פעמים.
זה הדבר היחידי שמשפר את הרמות.

בהצלחה

אבו זקן

New member
לעניין "מול הטלויזיה"

עבור מי שבמקביל לפעילות עוסק גם בצפיה בטלויזיה או בקריאה, למסילת הליכה יש יתרון מובנה בכך שהיא שומרת על המהירות שקבעת. באליפטיקל אתה צריך כל הזמן להשגיח על מס' הצעדים.

IrisPeleg

New member
צודק בהחלט.

אתה בהחלט צודק רק שהמכשיר אלפטיקל יותר קומפקטי וקל לאיכסון.
בנוסף, מכשיר טוב עולה פחות

תומרונתם

New member
מנהל
כל פעילות אירובית טובה

ושני המכשירים שציינת יעשו טוב את העבודה.
לדעתי, לפני שאתה מחליט, לך למכון כושר כלשהו ותנסה לעשות אימון או שניים על האליפטיקל. תראה שהפעילות נוחה לך, שהיא מתאימה לך, ושאתה נהנה ממנה. אחרת - אתה יודע מה דינם של מכשירי אימון בבית... הם קולב בגדים מאוד יקר...

הלוואי שהיה לי מקום בבית, הייתי קונה אחד כזה!

peppernic

New member
תודה רבה לכולם!

ובמיוחד לאבו זקן שהסב את תשומת לבי לעניין העיסוק בזמן ספורט. כיוון שאני מתכנן להשתמש באייפד בזמן הכושר, יותר הגיוני שאלך על הליכון (חה!)

למעלה