הליכון חשמלי

bogib

New member
הליכון חשמלי

עובד כשאין על הרצועה שום משקל וברגע שעולים עליו הרצועה נעצרת ולא זזה, נראה לי שלא המנוע נעצר אלא הגלגל הקטן עם הגומיה (צילום), ניסיתי למתוח בכל מיני כיוונים וזה לא משתנה, לא בטוח שזה המקום לשאול, אבל בכל זאת, למישהו יש מושג?
תודה

gb228

Active member
אתה מתכוון לגלגל הקטן שעל המנוע?

אם כך כנראה שהוא מחליק על הציר של המנוע ומתיחה של הרצועה לא תפתור את הבעיה. צריך לפרק את הרצועה וכנראה שעל הגלגל יש איזשהו בורג חיזוק לציר.
הרבה פעמים בדברים כאלו הציר לא עגול אלא עם לחי שטוחה בדיוק ששביל שלא יחליק אם משהו טיפה משתחרר. אצלך כנראה הציר עגול - ייתכן ויש בו שקערורית קטנה כדי שהבורג יכנס לשם - יכול להיות שהבורג השתחרר מעט, יצא מהשקערורית הזו ולכן הגלגל מחליק תחת עומס

bogib

New member
מאוד מודה לך על התשובה

אבל מאמצע השורה הראשונה אין לי מושג מה זה אומר

אני מנסה לסדר את זה לבד כדי לא סתם לבזבז כסף.
החלק הכחול והכסוף הגדול זה המנוע, נכון? אז המנוע עובד למשל כשמגבירים את המהירות הוא עובד וכאשר אין משקל על המסילה היא רצה, אבל כאשר עולים עליה אז אני רואה שהגלגל בתמונה בצד ימין מעל המנוע, זה שצמוד למסילה, שהגומיה כרוכה סביבו וגם סביב הגלגלון הקטן שמחובר למנוע, אז הגלגל הזה עם הגומייה מפסיק להסתובב. מקווה שהסברתי את זה יותר טוב הפעם

gb228

Active member
והמנוע ממשיך להסתובב?

כלומר - הגלגלון הקטן שעל המנוע ממשיך להסתובב אבל הרצועה מחליקה עליו ולא זזה? או לחילופין גם הרצועה ממשיכה להסתובב אבל מחליקה על הגלגל שמחובר למסילה?

אם זה המצב, אז כנראה שיש בעיה מכנית בחלק המכני של המכשיר שגורם לעומס גדול מדי. צריך להתחיל לחפש מה יכול לגרום לזה (לסובב ביד ולחפש נקודות שאולי מרגישים התנגדות לא מוסברת).
אם גם המנוע נעצר אז ייתכן ויש בעיה או במנוע עצמו או במעגל האלקטרוני שמפעיל אותו.

bogib

New member
אז ככה

עד הבוקר ההליכון עבד, אבל היה מעין כמו בלימה ממש קטנה כזו בזמן שהיית הולך, אבל היה אפשר ללכת עליו ואז פירקתי את מגן הפלסטיק, ניקיתי כמה שאפשר עם מפוח את הלכלוך הרב שהיה שם והשתמשתי בספריי סיליקון לשמן את המסילה ואני חושש שעשיתי טעות כששימנתי גם את הגלגל המדובר עם הגומייה עליו וגם קצת על הגלגלון הקטן על המנוע ומאז נהייתה התקלה הזו שסיפרתי עליה.
ברגע שעולים על ההליכון המסילה נעצרת, הגלגל הגדול והגומייה נעצרים והמנוע, כולל הגלגלון הקטן, ממשיכים להסתובב למעט זמן, לפעמים כמה שניות, עד שגם הם נעצרים ואז באחד מצגי הLCD מופיע כיתוב :E 1.
דגם הליכון: יורק ultimate 7500
מקווה שלא עשיתי ממש סלט מהסיפור, מה אפשר לעשות?
שוב תודה

gb228

Active member
לא מכיר הליכונים, רק יכול לספק הסבר הגיוני

שימון הגלגלים הקטין מאוד את החיכוך בינם ובין הרצועה - כנראה בבשפעה על הגלגל הקטן היתה גדולה מזו שעל הגלגל הגדול (הגיוני - שטח הפנים קטן יותר והגלגל מסתובב מהר יותר).
כל עוד אין עומס הכל בסדר. כשמעמיסים הגלגל הקטן מתחיל להחליק.
ה"מחשב" של מערכת מזהה מצב לא תקין (מסילה לא מסתובבת כאשר היא אמורה להסתובב) במשך זמן מסוים ולכן עוצר את המערכת (המנוע מפסיק לעבוד מספר שניות אחרי שהמסילה נעצרת).
לדעצי צריך לנסות להסיר את הסיליקון שכנראה נמרח על הרצועה והגלגלים. תנסה לשחרר אותה ולנקות היטב את פני השטח שלה ושל הגלגלים - לא יודע מה בדיוק מסיר סיליקון - יכול להיות שכמה מעברים עם בד נקי יספיקו, אולי קצת אלכוהול, אולי מטלית לחה לניקוי כללי (לא הייתי משתמש בממסים חזקים כי אני לא יודע איך זה ישפי על הרצועה). לתת להתייבש ולמתוח מחדש.

לגבי העצירה המקורית שניסית לתקן - לא יודע, אולי הניקוי עזר ואולי יש לך בעיה נוספת.

מהתיאור האחרון

נראה שיש 2 בעיות שלא קשורות אחת לשנייה ואולי ,כן איני בטוח :
1. כאשר עולים על המסילה והיא נעצרת ( והמוע ממשיך להסתובב) סימן שהיא אינה מתוחה מספיק , את המתיחה עושים בדךכלל מאחור ע"י מתיחת התוף עליו יושבת המסילה. באמצעות ברגי מתיחה ייעודים לכך..
אני מניח ששימון הסיליקון שעשית היה בין המסילה לדק - כפי שצריך לעשות.
gb228 צודק, בוודאי שאסור לשמן את רצועת המנוע ולא את הגלגלים.
2. הבעיה השנייה - שהמנוע נעצר לא ברורה לי.
לפני הזמנת טכנאי מציע שתייבש היטב את הרצועה של המנוע ואת שני הגלגלים. כדאי להסיר את הרצועה ( משחרר את הברגים שמייצבים המנוע לבסיס) .
לאחר מכן הרכב מחדש , מתח את המסילה כפי שהוסבר ונסה להפעיל מחדש.

bogib

New member
אנסה את זה

איך בדיוק לפרק את הגומיה הזו? (רצועה הכוונה למה שאני מכנה גומיה?), אם אפשר הסבר מפורט :), את הגלגל הגדול גם לפרק? ואני מניח שהגלגלון הקטן שעל המנוע לא מתפרק.
מצטער אם השאלות נשמעות טיפשיות, אני פשוט לא רוצה לפרק דברים ואחר כך לא לדעת איך לחבר אותם או להרוס.
מצרף כל מיני תמונות שצילמתי אם תראו משהו נוסף.
שוב תודה.

gb228

Active member
לא רואה איך אפשר לפרק לגמרי

אבל נראה לי מהצילום שאם תשחר את הברגים של הפלטה שעליה מורכב המנוע תוכל להזיז אותו לכוון הגלגל הגדול ולהסיר את הרצועה מהגלגלים כך שתהיה לך גישה גם למשטחים של הגלגלים וגם למשטח הפנימי של הרצועה.

אתה לא צריך

לפרק את הגלגל, כפי ש gb ציין אתה משחרר את ברגי המנוע וזה יאפשר לך להסיר את הרצועה, ופשוט נגב היטב את הגלגלים ואת הרצועה ולאחר מכן החזר אותה, וודא שהיא מתוחה

למעלה