הליכון כושר ביתי: 5 פעמים בשבוע,שעה כל פעם,

הליכון כושר ביתי: 5 פעמים בשבוע,שעה כל פעם,

מהירות: 5.1 קמ"ש- לגבר בן 51.
האם מבחינת זמן הליכה ומבחינת מהירות זה הרבה-יפה/בינוני-סביר /מעט מידי ולא מידי ?

aשרון

New member
גם אני.....

אני בן 35 ורוצה להוריד במשקל, אז חשבתי לעשות כושר בעזרת הליכון בחדר כושר.
גם קל, גם מפתח סיבולת לב -ריאה, ועם תזונה נכונה יכול לעזור להוריד במשקל.

סך הכל אני רוצה להוריד את הבטן, האם יש טעות במה שרשמתי?

כל מה שאתה עושה היום, שלא עשית בעבר, הוא יפה

קודם כל, זה יפה.
למה יפה?
לא רשמת מה ההיסטוריה הספורטיבית שלך, אבל אם בעבר בילית בבטלה את השעה הזאת שהיום אתה מבלה בפעילות, אז זה יפה ואפילו יפה מאוד!
אין מקום לשאול פה אם זה סביר או לא סביר, אם זה מספיק או לא מספיק. מה שסביר ומספיק לאחד זה לא מה שסביר ומספיק לאחר. לא שיתפת מה התנהלות החיים שלך או מה עשית עד עכשיו, ולכן אין מקום לשאול שאלות סובייקטיביות.
אתה כן רוצה לאתגר את עצמך. אם מאוד מאוד קל לך, תעלה מהירות, תצא החוצה למסלול של עליות וירידות ואולי חול או רוח או עניין ואתגר אחר. אם קשה לך מה שאתה עושה היום, כלומר, אם אתה מתאמץ, אז כנראה שבינתיים זה סביר וזה מספיק.

תשובה שלי למגיב הראשון, שכתב "זה קל, זה משפר לב ראיה...." : אם זה קל, אז זה לא ממש משפר לב ראיה, וגם לא תורם הרבה לירידה בבטן שציינת. לא צריך לדחוף את עצמך עד התאבדות, אבל זה צריך להיות מאתגר.
"קצב שאתה יכול לדבר בו, אבל לא רוצה".

בהצלחה!

תודה. ב 25 השנים האחרונות לא עשיתי כושר בכלל

עכשיו בגיל 51 חזרתי לזה בכחלק משידרוג החיים שלי שכולל גם תזונה נכונה, ירידה במשקל. לפני שנה חליתי בסרטן והבראתי. בעקבות הטראומה אני משנה מה שצריך לשות ל הבריאות.

carmonle

New member
כל הכבוד 5 פעמים בשבוע נחשב להרבה פעילות

הכי חשוב זה לזרום עם הגוף ולהתנהל בהתאם. אני בן 57 לקראת 58 מתאמן מזה שנתיים 3 פעמים בשבוע ולעיתים מוסיף אימון רביע לאחר ששנים לא עשיתי כלום חוץ מללחוץ על השלט.

בשנה הראשונה הקפדתי על פעילות אירובית בלבד עם תזונה נכונה וירדתי מעל 40 קג. בשנה האחרונה לאחר שהגעתי למשקל היעד שלי התחלתי לקחת אימונים אישיים עם מאמן ולהתמקד בחיטוב ועיצוב הגוף. בד״כ מבצע 2 אימוני כוח בשבוע ואימון אירובי אחד ולעיתים רחוקות מצליח להשחיל אימון רביעי. ירדתי עוד קצת במשקל אבל הרבה בהיקפים וכמובן מראה הגוף השתנה

מבחינת עומס ו/או מהירות ככל שתתמיד תראה שיפור ועליה ביכולת. גם אני בתחילת הדרך הלכתי במהירות נמוכה מ-5 וכיום גם הולך ב-6, זורם עם הגוף, עם העייפות ויש אימונים בהם לא עובר מהירות של 5.5. לא מבצע שום פעילות שגורמת לכאבים, בזמן כאב משנה או מפסיק התרגיל הספציפי

בהצלחה והעיקר התמדה ולא להגזים לשום כיוון

ערן

למעלה