הליכת כושר

אבי 122

New member
הליכת כושר

ערב טוב אני בן 65 ועושה מידי פעם הליכות כושר- בתוך העיר. אני הולך כ 45 דקות, בעצימות בינונית (להערכתי). אני מבקש רעיונות/הנחיות שיעזרו לי לבצע הפעילות הזאת באופן שאפיק את המירב, מהזמן ומהמאמץ שאני עושה. תודה מראש אבי

oridoron77

New member
שלום אבי

אתה יכול לנסות לעלות את קצב ההליכה. בהנחה כמובן שאתה יודע את מהלך הדרך שאתה הולך בה, אתה יכול לראות שאתה מוסיף קילומטראז בתום הזמן הקבוע שהקצבת לעצמך. בכל אופן הייתי ממליץ לך גם לשלב פעילות התנגדות עם הדרכה ממקור מוסמך. בהצלחה אורי

ועוד רעיונות..

הנה מה שעולה לי כרגע בראש: 1) לשנות קצבים תוך כדי הליכה - "כמעט ריצה", צעדים גדולים, צעדים מהירים... 2) למצוא מסלול עם עליות מתונות ולהגביר קצב בעליה (לטובת דופק מהיר יותר). 3) למצוא בדרך "מכשולים" ולהשתמש בהם - על ספסל לבצע עליות מדרגה, לנתר מעל שפת המדרכה לדשא. 4) תרגילי אינטרוולים שונים. 5) לשלב תרגילי ידים תוך כדי הליכה לחיזוק חגורת הכתפיים. רוצה עוד ?

אבי 122

New member
רונן, תודה על תשובתך המפורטת

האם תוכל להסביר מה זה: "תרגילי אינטרוולים שונים" ? עם יש לך עוד כמה רעיונות- אשמח לדעת. תודה אבי

אימון הפוגות

כרעיון כללי - תנסה לשלב ולבצע תרגילים (תוך כדי הליכה) שכוללים כמה מרכיבים ביחד: 1) מהליכה מהירה-עובר לריצה קלה-עובר לריצה מתגברת עד למרחק 30 מ', ואז מאט לריצה קלה-מעט להליכה מהירה-ולבסוף עוצר מתאושש ומוריד דופק ל-100 תתחיל משלוש חזרות. 2) תשלב תרגילי קורדינציה שונים תוך כדי הליכה - תתחיל מסיבובי ידים לאחור וקדימה, אח"כ יד שמאל קדימה ויד ימין אחורה באותו זמן לכיוונים מנוגדים, אח"כ שתי ידים פרוסות לצדדים ועל כל צעד שאתה עושה עם הרגלים תעשה במקביל שתי תנועות עם הידים כאילו אתה הולך לעוף (כמו כנפים), תקפיד שהתנועה תהיה מהירה ותעצור אותה בגובה הכתפיים, עם הזמן אפשר להוסיף משקולות בידים. 3) תבצע ריצה עם הרמת ברכיים לחזה למשך 30 שניות, עם הזמן אפשר להגביר מהירות ועוצמה, תמיד חשוב לתת לגוף להתאושש ואז לחזור על התרגיל שוב לפי דרגות קושי עולות. הרעיון באימון כזה הוא לשבור את הקצבים וללמד את הגוף להתאושש תוך כדי עבודה... החוכמה היא שבמשך כל האימון יהיה לך נעים וכייף ושלא תסבול, תקשיב לגוף, תראה שאתה לא עובר את הגבולות שלך, ההרגשה הטובה צריכה ללוות אותך גם בזמן הפעילות ולא רק בסופה.

הר ניר29

New member
לשם הגיוון

כל 3צעדים תרים ברך ימין ואז אחרי 3 צעדים תרים ברך שמאל... את אותו העיקרון ניתן לבצע עם הרמת עקב לישבן.

אבי 122

New member
תודה למגיבים

בוקר טוב אני מוצא את עצותיכם כטובות ומועילות ועכשיו עוד כמה שאלות בעניין זה: 1. מה לדעתכם כדאי לעשות, כדי להתגבר על חוסר חשק או תחושה של אנרגיה נמוכה, שמונעת לפעמים ביצוע פעילות ספורטיבת ? 2. מה היא הגישה המומלצת בנושא תזונה- לפני ואחרי הפעילות ? 3. האם רצוי/כדאי לבצע פעילות מסוימת לפני התחלת ההליכה ובסיומה ? תודה מראש אבי

הר ניר29

New member
תשובות

1. למצא את התשובה מדוע אני מבצע את הפעילות הזו כל פען מחדש. 2. אין המלצות גורפות, פשוט הקפד על תזונה מאוזנת ונכונה לאורך כל היום. 3. יש לבצע פעילויות גופניות נוספות כגון גמישות וכוח ללא קשר להליכה.

אבי 122

New member
תזונה

קראתי המלצות של דייאטיקאיות לפיהן, לפני פעילות כדאי לאכול מאכלים שיש להם ערך גליקמי נמוך למשל: יוגורט או תפוח עץ ואחרי אימון מאכלים בעלי ערך גלקמי גבוה למשל תפוח אדמה או או בננה מה דעתכם ? תודה אבי

למעלה