הלילה גיליתי על העבר ההונגרי שלי

שירה טל

New member
הלילה גיליתי על העבר ההונגרי שלי

שלום לכולם הלילה נודע לי שהייתה לי משפחה אמידה מאוד בהונגריה. בבעלותה היו יקבים וחנויות באזור בודפשט, ואני מתכוונת לתחילת המאה הקודמת, לפני מלחמת העולם השניה... נודע לי שממשלת הונגריה הלאימה את כל הרכוש מתישהו, ומאז...גורנישט. אין לי מושג מה התרחש שם, אני רק יודעת שההורים של אבא שלי עלו לארץ ומאז אין ולא היה קשר למקום... לאור העובדות המפתיעות הללו, עלתה בי מחשבה לנסות לאתר את הרכוש שהיה שם למשפחה שלי, או לפחות לנסות לקבל את תמורתו מממשלת הונגריה או משהו כזה. למישהו יש ניסיון בנושא השבת רכוש, מישהו יודע על ההלאמה המדוברת, ועל המעמד של רכוש קודם למול הפעולה הזו? תודה (שם המשפחה הקודם שלי היה וייס)

ברק 188

New member
לא מפקרים חברים, בשטח ועוד ביום כזה

לי אין מידע לעזור לך, חוץ מזה שיש לי בן דוד מדרגה שניה בשם וייס מבודפש. יתר החברים יכנסו בהמשך אולי להם פתרנות, אולי בשגרירות ההונגרית, המלצה שקשה לעמוד בה,הנח לעבר חייה את ההווה וחשוב על העתיד. אני עצמי לא עומד בזה, ובמקרה שלך העבר יכול לעזור לעתיד
.

שירה טל

New member
נו, אז אולי אנחנו משפחה...

האם יש דרך כלשהי שאתה יכול לחבר אותי לבן דוד שלך???

B T1

New member
../images/Emo6.gifכאחד שיש לו.... (חוש הומור)

רכוש בהונגריה, מנסיוני, עם היקב שלכם היה מאוד גדול והחנויות היו מאוד מפוארות, אזי ההונגרים של היום יפצו אותך במספר בקבוקים ריקים. (את התוכן הם כבר שתו, מה תעשי להם?)

טומי*

New member
מהניסיון שלי הפרטי......

הרבה סיכויים אני לא רואה לקבל פיצוי עכשיו. הייתי מציע לפנות לשגרירות ההונגרית, או לחילופין לעו"ד ודרכו לנסות ולברר. שגרירות הונגריה בישראל כתובת:רחוב פנקס 18 טלפון:03-5466981 קבלת קהל-ימים שני ורביעי בין השעות 9:00-12:00

שירה טל

New member
אני לא חושבת שיש התיישנות..

בסופו של דבר מדובר בהפקעה של הממשלה, אני לא בטוחה שחלה עליה התיישנות

B T1

New member
תגובה, על הלילה גיליתי....../images/Emo6.gifבדיחה

מגיע משוגע חדש למוסד הסגור, שטוען שהוא "בונפרטה נפולאון" הרופאים יודעים שכבר יש להם אחד כזה (שטוען שהוא נפולאון) לכן מחליטים לסגור את שני הנפולאונים בתא אחד ועקבים אחריהם. לאחר הלילה הראשון, שבו היו סגורים ביחד, שואל הרופא את החולה החדש: איך קוראים לך? החולה משיב: בונפרטה נפולאון הדוקטור שואל את החולה הותיק: איך קוראים לך? החולה הותיק עונה: דוקטור, אני שנים חייתי בטעות שאני בונפרטה נפולאון, אבל הלילה התברר לי מעל כל ספק, שאני ג'וזאפינה נפולאון.

ברק 188

New member
b t זוכר את ג'ודי אי ז ה פינה אה ..

היה לה...נוסטלגיה במיט(ה)בה

B T1

New member
האם אנחנו מדברים על....

אתה הג'ודי ועל אותה הפינה?

עב

New member
מניסיון של אחרים

לסבי הייתה טחנת קמח שהוא נאלץ "למסור" לעובדים שלו בגלל החוקים. אחרי המלחמה אח של סבא, עו"ד במקצועו, פעל בשם אבי וניסה להחזיר את הרכוש למשפחה. הוא קיבל תמורתה פיצויים וגם דרישה לתשלום מס ירושה שאבי סירב לשלם. הדוד נפטר בשנת 1952 וזמן קצר אחר כך קיבלה אלמנתו מכתב שהממשלה ניכתה את מס הירושה מהפיצויים והיא מסירה את תביעתה למס ירושה. אינני יודעת מה עמדת הממשלה הנוכחית, לי אין אנרגיה לתביעות האלה, כמו שכתב קודם ברק 188 אני עם הפנים לעתיד ואני מוסיפה שיישרפו המלאימים יחד עם הרכוש היהודי שנבזז.

צלמניה

New member
לא להתיאש

הנסיון של המשפחה שלי קצת שונה. היו למשפחה, כרמים, יקבים ומחצבה באזור טוקאי בנוסף כמובן לבית המגורים. לפנה כמה שנים, ההונגרים פיצוי את המשפחה. יש לשים לב שהכסף, הוא בסכומים נמוכים (למה שרגילים בארץ) אם זאת, בשל הצטרפות הונגריה ל איחוד הארופאי, נודע לנו שההונגרים מתכוננים לפצות שוב את מי שקיבל סכומים מגוחכים ואת מי שלא קיבל בכלל. מציע לברר בשגרירות ההונגרית.

וייס

שם משפחתה של אמי לפני הנישואין היה וייס אם תרצי לדבר איתה לאמא קוראים אווה והטלפון שלה 03-6885578 לי קוראים שמעון גרוס

לשירה

שם משפחתה של אמי לפני הנישואין היה וייס אם תרצי לדבר איתה לאמא קוראים אווה והטלפון שלה 03-6885578 לי קוראים שמעון גרוס

למעלה