הלילה, רק לאוהבי בטהובן....

lvbbb

New member
הלילה, רק לאוהבי בטהובן....

בערוץ MEZZO (לשעבר MUZZIK), בדיוק בחצות תשודר השלישיה מס´ 5 אופוס 70המפורסמת של בטהובן הידוע בתור "שלישיית הרוחות" (DIE GEISTER) עם ברונו רובייאר (Bruno Robilliard) בפסנתר,גיובאני פאבריס (Giovanni Fabris)בכינור ואדוארד סאפי-טריומף (Edouard Sapey-Triomphe) בצ´לו.מומלץ לכל אוהבי מוסיקה קאמרית.

lvbbb

New member
בגלל הפרק השני של השלישייה....

פרק הלארגו (LARGO) שהוא קודר מאד ואפילו מצמרר,לכן נהוג לכנות אותו שלישיית "הרוחות".

four seasons

New member
אני ממליץ לרכוש

ביצוע של "ארט בוקס טריו", אני אוהב במיוחד את השלישיות של בטהובן, לדעתי הביצוע של בוקס ארט הם מהמשובחים שיש בשוק, הצליל שלהם מדהים, שלישיית הרוחות מתחילה דווקה בדי דומיננטיות בחלק הראשון, האמת היא שבשמיעה של הפרק השני לראשונה די נדהמתי. מהר מאד מסתגלים אליה ומתאהבים בה. חברי הוקס ארט טריו פסנתר - Menahem Pressler כינור - Isidore Cohen צ´לו - Bernard Greenhouse כל השלישיות של בטהובן ב5 דיסקים 229 ש"ח, דרך אגב רכשתי אותם בסופר זאוס שעוד שבוע סוגר שעריו ובחודש האחרון מצוי במחירת חיסול, הזדמנות לראות אם עדיין אפשר להשיג, למרות שקשה להאמין שעדיין נשאר שם משהו שווה במחיר שווה ואלי בכל זאת.

lvbbb

New member
הם נקראים בוז ארט (בוזארט)...

(בוז ארט - אומניות יפות בצרפתית) מפני שהשלישייה הוקמה בחלק הצרפתי של הקנדה.איזידור כהן וברנרד גרינהאוז פרשו מזמן.היום השלישייה כוללת חוץ מפרסלר גם את יאנג אוק קים (Young Uck Kim) בכינור ואת אנטוניו מנסס (Antonio Meneses) בצ´לו. אבל אתה צודק "הרוחות" של בוזארט הכי טובה.מרגש ודרמטי, וירטואוזים אמיתיים.

four seasons

New member
דרך אגב שלישיית בוזאר

בגירסה הנוכחית, ביום רביעי הקרוב ב13:00 "זרקור" בקול המוסיקה ניתן יהיה לשמוע אותם מנגנים שלישיות של שומן, ממליץ לא להפסיד את התוכנית וגם לא את כל תוכניות זרקור השבוע שמוקדש למוסיקה קאמריצ של שומן, ביום א´ רביעיות פסנתר, ביום ב´ רביעיות קשת, ביום ג´ סונטות לכינור ופסנתר. ממליץ להקליט את כל התוכניות. תהנו. מוזר אני מכיר את שלישיית בוזר ולא ידעתי שיש קשר לבוקס ארט, בעברית היא נכתבת בלי הט´ בסוף, למרות שבשמיע זהיתי את הסגנון הזהה וכשרשמת את השמות הדלקת לי נורה, בכל אופן תודה רבה לך.

למעלה