הלימודים משתלטים לי על החיים

miss_t

New member
הלימודים משתלטים לי על החיים

כל העומס של העבודות, מבחנים, שיעורים (מלא שיעורים)... כל זה לא משאיר לי זמן לעצמי, לטיפוח עצמי... די ירד לי הבטחון בזמן האחרון ואני מרגישה התדרדרות בלימודים מה שגורם לי לרגשות אכזבה. קשה לי לעמוד על הבעיה עצמה.. אני פשוט מרגישה שאני לא יכולה לתפקד ושיהיו לי חיים נורמליים! אני חושבת שבעצם אני פשוט לא יודעת לארגן את הזמן שלי אפשר לקבל מעט טיפים? איך אתם מסתדרים עם כל הבלאגן הזה של הלימודים ומספיקים לשלב את חיי החברה באמצע?

Mנטה

New member
ארגון זמן זה באמת הדבר הכי חשוב

תתחילי מהמערכת שלך, של הלימודים. תבדקי מתי את מתחילה ומתי את מסיימת כל יום. אחרי זה תבדקי מה השעון הביולוגי שלך, כמה שעות שינה את צריכה ומתי את צריכה אותן. אחרי זה נגיד שיצא לך שביום מסוים את גומרת ללמוד בשלוש, והולכת לישון בחצות. זה משאיר לך 9 שעות. עכשיו תבדקי אם את צריכה עוד זמן למנוחה כשאת מסיימת את הלימודים, או שדוקא מתאים לך לגמור עם כל החובות מיד כשאת מגיעה הביתה וכל זה. מן הסתם בכל יום את צריכה להשקיע כמות עבודה שונה. תבדקי אם נוח לך לגמור את כל השיעורים באותו יום שבו הם ניתנו, או יום לפני שהשיעור מופיע במערכת שוב. עכשיו תחלקי את הזמן שלך למשבצות. תבדקי כמה זמן ברציפות נוח לך ויעיל לך להתרכז. זאת תהיה יחידת הזמן שלך. אם נגיד אנחנו מדברים על חצי שעה, אז חלקי את כל הזמן שלך ליחידות של חצאי שעות ותבדקי כמה כאלו את צריכה ביום ממוצע. ביניהן תקבעי לעצמך הפסקות. אם יש למשל תוכנית טלויזיה שאת אוהבת במיוחד, או שעה שבה כל המשפחה אוכלת, או חבר או חברה או דברים שאת יודעת שאת צריכה בשביל להנות מהיום שלך, תקבעי להם זמן במערכת. הצעה שלי: כשאת קובעת לך זמני מנוחות תתחשבי בשעון שלך. אם אחרי 10 בערב את כבר לא יכולה להתרכז, או אם אחרי 10 בערב את רק מתחילה להתרכז, תתחשבי בזה כשאת מסדרת את המערכת. עוד הצעה: בין הדברים שאת מכניסה למערכת באופן קבוע, תכניסי גם איזשהי פעילות גופנית. כשמתרכזים כל כך הרבה חייבים להתאוורר קצת. ולו רבע שעה ביום. אם את מאלו שאוהבים ספורט, תקבעי לך יותר מזה. אחרי שתחלקי את כל השעות, יהיו לך יחידות עבודה וגם זמן למנוחות ולדברים שאת אוהבת. אז יגיע הזמן לחשבונות נוספים. אם יש יום שאת גומרת מוקדם יחסית, את יכולה לדחוס בו יותר חומר, או לחילופין לדחוס הרבה חומר בימים האחרים ולעשות דוקא את היום הקצר חופשי לגמרי. כשתגיעי לנקודה הזאת, או בדרך לשם, ויהיו לך עוד שאלות: את תמיד מוזמנת לחזור ולשאול
בהצלחה !

miss_t

New member
ואו../images/Emo70.gif תודה רבה../images/Emo70.gif

אבל זה אומר שאני גם צריכה לבנות את המערכת הזו של ארגון זמנים- וכל שבוע זה משתנה... וזה גם מסובך, או לפחות ככה זה נראה.

Mנטה

New member
אין לך מערכת קבועה ?

תמיד אפשר להכניס משבצות שהתוכן שלהן משתנה. אם זה מסובך, בואי נעשה את זה ביחד כאן. תתחילי וכשאת נתקעת תני לנו פרטים וננסה לעזור לך.

תוכלי לעזור לי באירגון../images/Emo35.gif

אני חוזרת בממוצע כל יום מהביה"ס בשעה 2 (אחרי שהורדתי את הכלבה שלי למטה..) משמע שבשתיים אני אוכלת ובשתיים וחצי אני מסיימת לאכול, בדר"כ אני צריכה להתכונן למבחן ולהכין שיעורים (שעה ביום בערך, רק לשיעורים, שאני תמיד מספיקה בשעה הזאת) ב-7 אני רואה המורדים.. (אבל לפני אני צריכה קצת מנוחה). אני לא אוהבת ללמוד אחרי 7
אבל מובן שאם אין ברירה ברור שאני לומדת, ..(וכמובן שכל יומיים-שלושה אני נפגשת עם חברות).. אלו מספיק נתונים על-מנת לעשות את המערכת?

Mנטה

New member
את נפגשת עם החברות לפני 7 או אחרי?

את צריכה את השעה ביום לשיעורים כולל הלמידה למבחן או לא כולל ? אם לא כולל, כמה זמן בערך את צריכה בשביל מבחן ? מתי את הולכת לישון ? את עייפה בצהריים וצריכה לישון, או מספיק לך קצת להתבטל ? מה עוד את רוצה לעשות בתוך היום שלך ?

תשובות....../images/Emo54.gif

*לפני *לא כולל * חצי שעה-שעה * ב-11 וחצי-12 * מספיק להתבטל *להיות קצת במחשב.

Mנטה

New member
נעה, תראי מה עשית לי

עכשיו אני צריכה לפתוח במקביל את התשובה שלך, את השאלה שלי ואת החלון של תשובה חדשה, להתחיל להשוות נתונים ולעשות עבודה מאוד קשה כדי לעזור לך ! תהיי נחמדה ויעילה ותני בהודעה אחת גם את השאלות וגם את התשובות.

כרצונך..../images/Emo9.gif../images/Emo54.gif

אני חוזרת מביה"ס בסביבות 2 אחרי שהורדתי את הכלבה, אבל לפעמים גם ב-3 (לאחר הורדת הכלבה) וזה קורה בימים ראשון ורביעי, וביום שישי אני הולכת לסבתא שלי אחרי ביה"ס עד 4 בצהריים. לייטר, אני יושבת בערך שעה לשיעורי בית וחצי שעה- שעה ללימודים לבחינות, עדיף שעה- כך אני משקיעה יותר. ממ.. אני נפגשת עם חברות בשעות הצהריים (5,4 ככה) וביום שלישי אני הולכת לפעולה באילנוער משו כמו צופים, וביום חמישי ב-5 ורבע עד 6 ורבע שיעור באנגלית. אני לא צריכה לישון בצהריים מספיק לי להתבטל, אני רואה ב-7 המורדים ובדרך גם אוכלת, אני לא אוהבת ללמוד בשעות הלילה (9,10 אבל כשאין לי ברירה, אין לי ברירה), ואני ישנה בשעה 11 וחצי-12. ואני קמה בשש וחצי, אבל די עייפה לכן אני אקדים את שעת השינה שלי ל-11 בתקווה שזה יועיל במשהו. וזהו.. זהו, ריכזתי לך הכל בהודעה אחת

Mנטה

New member
נשמע, שהזמן האידאלי בשבילך כדי

ללמוד, הוא דוקא מייד כשאת חוזרת מבית הספר. כל הפעילויות החברתיות שלך מרוכזות מ4-5 ואילך, אחרי זה יש לך המורדים ואחרי זה כבר מאוחר לך ללמוד. אז המסקנה היא שאין ברירה, את חייבת ללמוד מייד כשאת חוזרת מבית הספר. את יכולה ? את יכולה להתרכז בשעות האלו ? כי אם לא, תצטרכי לוותר על משהו...

jbu

New member
../images/Emo4.gif מוזר....

אני שם לב שביום שלה הזמן ביום קצר יותר. למה את לא יכולה ללמוד בלילה? 18:00-21:00 הם שעות נוחות, אבל זה תלוי באדם, אני מתחיל לדוגמא ביום ראשון ב11 בבוקר אז אני לומד הרבה בלילה, גם כן אני אוהב איטרנט ומחשבים לכן אני משאיר את כול הצאטים (מנסה) ל-
כעת הלילות יותר קרים וזה יכול להועיל או להזיק, קור הוא מין סוג של כאב, לכן אם אני חייב להשאר ער אני פותח קצת חלון עד שאני ניהיה ער או שאני עושה מדיטציה מהירה וכול מיני שיטות....

jbu

New member
ועוד שאלה

למה את חייבת לנוח לפני המורדים? זה כול כך מסעיר עד שהישבה בכורסא מול הטלוויזיה מחייבת מנוחה לפני? פעם גם לי היה כלל כזה של לא ללמוד אחרי 19:00 מיד הבנתי שאם אני לא יגלוש קצת במיוחד בזמן לחץ אז אני צפוי לבעיות.....

אצלי לנוח,../images/Emo54.gif

זה להיות קצת במחשב, קצת לדבר בטלפון, קצת לראות טלווזיה, ולפעמים גם באמת לישון לאיזה חצי שעה, כי זה נותן יותר אנרגיה.

jbu

New member
ובאיזה שעה את ישנה?

מנסיון שלי ושל רבים זה בלתי אפשרי לעסוק בפיעלות פסיסית (ככה אני קורא לפעליות שאת עושה בכיף שלך כמו מחשב, טלווזיה ולשון) לבין פעילות אקטיבית (חברים, חיי לילה וכו') יחד עם לימודים, יש לי תאוריה
שבגלל זה בדר"כ נוצרים טיפוסים של אנשים, בליין, חרשן וחנון. לפעמיים יש שילוב של 2 אבל זה נדיר לראות את כולם יחד (אילו האנשים היפים חכמים ומצלחים שאתם לא מאמנים שהם אמתים). חוץ מהשנה (שאותה אני הייתי שומר לאחרי המורדים) אני הייתי מוריד הכול (או לפחות מצמצם). אז למה את לא יכולה ללמוד בלילה או לפחות בערב?

Mנטה

New member
אם תצליחי ללמוד מיד כשאת חוזרת

מבית הספר, אז תוכלי להספיק הכל ביחד. אבל קחי בחשבון שיהיו ימים שאולי תצטרכי ללמוד גם אחרי המורדים, ויהיו ימים שלא תוכלי להיפגש עם חברות, אבל מהצד השני, יהיו גם ימים שיהיו לך פחות שיעורים
. גם במשך הזמן מתרגלים וזה נהיה קל יותר ומהיר יותר, כל הענין הזה של שיעורים. תמשיכי לספר לנו מה קורה אתך ואיך את מסתדרת

למעלה