הלינקייה החינמית לריטוש ועיצוב

הלינקייה החינמית לריטוש ועיצוב

מי אמר - תוכנת גרפיקה/ריטוש/עיצוב ולא קיבל? מסתבר שהרבה... מין הסתם האסוציאציה הראשונה שעולה בראש לרוב האנשים כשאומרים "עיצוב גרפי" זה "פוטושופ"... הכל טוב ויפה... וגם יקר... ערכת פוטושופ בימינו עולה איזה 700$ ולצערינו הרב זה 700$ יותר ממה שרוב האנשים מעוניינים להוציא, למרבה המזל, יש לא מעט פתרונות זולים יותר או אפילו חינמיים, תוכנות עיצוב הן מגוונות ורבות וכמובן שלא אוכל לסקר את כווולם כאן אז בוודאי יהיו כמה תוכנות ששווה לסקר, הנה כמה מהם...

Paint.Net

התוכנה הנפוצה והמוכרת בתחום היא Paint.Net , אחת היתרונות שלה שהיא קלה, גם להבנה ולשימוש וגם קלה מבחינת המקום שהיא תופסת במחשב, רק 2 מגהבייט, אל תתנו לנתון הגדול של התוכנה להטעות אותכם, מודבר בתוכנה מרשימה מאוד שבהחלט מספקת את הדרישות, מה שכן כדי להשתמש בה צריך להתקין ערכה מסויימת של Microsoft Windows שקוראים לה Net Framework , אם יש לכם את הגרסה החדשה של Windows (ויסטה) אז אינכם נדרשים להתקין את זה, אבל ב XP וקודמיו זה נדרש, בכל אופן, Paint.Net עושה כל מה שעושות התוכנות המסחריות, כאשר עיקר ההבדל הוא שלפוטושופ יש כלים חזקים יותר לבחירה של אזורים, וכן פילטרים רבים ומשוכללים יותר. גרפיקאים מקצועיים ממש לא יסתפקו בתוכנה הזאת, אך בהחלט אם מתחשבים בזה שהיא בחינם זה תוכנה ממש טובה עם כלי בחירה ופילטרים מתקדמים יחסית, שילוב אלמנטים גרפיים ודיוק בתמונה הוא אפשרי בתוכנה הזאת, כמובן עד איזשהו גבול. את התוכנה אתם תוכלו להוריד כאן. בנוסף יש לכם פה קישור להורדה של Net Framework שהיא ערכת Windows נחוצה להתקנה.

PhotoPlus

תוכנה נוספת בעלת יכולות מרשימות היא PhotoPlus מבית Serif. זוהי תוכנה ישנה במקצת, אך חזקה ובעלת תמיכה באפקטים סטנדרטיים, שכבות, מאסק וכלי עיבוד מצוינים. החברה אומנם מוכרת את המוצר תמורת כסף, אבל יש את הגרסה הישנה יותר בחינם ואותה תוכלו להוריד כאן , אחרי ההתקנה אתם תידרשו לרשום את האימייל שלכם וכל מיני פרטים כדי שהם ישלחו לכם כל מיני עידכונים, אך בסופו של דבר זה משתלם כי התוכנה היא ממש לא רעה ומאוד מומלצת, שווה לנסות.

GIMP

ראשית כל חשוב לציין שתוכנת GIMP נחשבת לאחת התוכנות הטובות בעולם לעיצוב גרפי, ממשק התוכנה נחשב למבלבל וקשה למתחילים, אך מבחינת תכונות ויכולות, היא נמצאת במקום שני או שלישי אחרי פוטושופ. יתרון נוסף שלה נעוץ בעובדה שהיא קיימת במגוון גרסאות למערכות הפעלה שונות: חלונות, מקינטוש, לינוקס ומה שבא לכם.אה ואגב, למביני האנגלית מבינינו בטח יחשבו "מה זה השם המעפן הזה GIMP, איך אפשר להביא שם כזה לתוכנה, שם שהשפירוש שלו זה 'צולע' או 'נכה' ...?!" ובכן הראשי תיבות של שם התוכנה הוא GNU Image Manipulation Program אז נא לנפץ ולנתק כל קשר בין השם המוזר לתוכנה עצמה, כי זאת תוכנה מאוד טובה, למרות שהיא לא מומלצת למתחילים אלא יותר לותיקים בתחום. תוכלו להוריד את התוכנה כאן.

VicMan

תוכנת הציור של ויקמן היא השחקן הרביעי בנבחרת, והוא החלש ביותר. מדובר בתוכנה בעלת ממשק יפה וצבעוני, אך הוא קצת חסר-בשר. אין לו תמיכה בשכבות, למשל, ולכן הוא אינו תחליף ראוי לאחרות. מה שכן, למתחילים, מדובר בכלי מצוין שיאפשר להכיר את היכולות הבסיסיות בתחום בלי להסתבך עם מיליון כפתורים ופונקציות. זוהי תוכנה שמתאימה לאנשים שרוצים רק לעשות דברים פשוטים וקלילים שלא קורשים הבה כלים ופונקציות, בהחלט יכולה להיות תוכנה שימושית, אפשר להרויד אותה כאן.

WirePilot

פה מדובר בתוכנה שהיא נטו בשביל "מחיקת פצעים וקמטים" וכל מיני כאלה דברים, התוכנה היא מאוד בסיסית, אין בתוכנה הזאת הרבה מה לעשות, רק אם יש כאלה שצריכים לעשות כמה שיפוצים בודדים וקלים אז זה בדיוק התוכנה בשבילהם, התוכנה לא שוקלת הרבה, נוחה מאוד לתיפעול, באתר הבית של יוצרי התוכנה ושם תוכלו לראות את הגרסאות הנוספות החינמיות לכל מיני סוגי עיצובים אחרים ודברים כאלה. את התוכנה תוכלו להוריד כאן.

Paint Shop pro 9.0 (הכי מומלץ!)

התוכנה הכי מומלצת מבין כל החינמיות זה Paint Shop, באופן עקרוני הגרסה הכי חדשה של התוכנה היא בתשלום של איזה 199$, זאת תוכנה שהכי דומה לפוטושופ במבנה שלה, במראה שלה ובשימוש איתה. אני משתמש גם בפוטושופ וגם בפיינטשופ גם היום, ובאמת שכמעט ואין הבדל בין שני התוכנות האלה, ממש מומלץ מקרב לב. את התוכנה תוכלו להוריד בהורדה ישירה ישירה כאן , כמובן שזאת הגירסה 9.0 של פיינטשופ, זאת הגירסה החינמית הכי אחרונה שיש, והיא טובה מאוד, ללא שום ספק. תהנו!

חינמית? אני בספק..

הייתה לי התנסות איתה,אבל מרגע שעברתי לפוטושופ הרגשתי בהבדל..מעדיפה פוטושופ. כשהייתה לי אותה היא הייתה בגרסאת ניסיון ל60 ימים שבסופו של דבר עולה כסף.. ואממ כתבת שהיא בתשלום ואז שהיא חינמית.. הסבר פרט נמק חח:p

מסביר מפרט ומנמק...

הגירסה 9.0 זה הגירסה הכי אחרונה שיצאה ברישיון חינמי.... גירסה 10, 11 וכהלאה זה כבר בתשלום... את גירסה 9.0 את יכולה להוריד בחינם.... מאוד מומלץ..

../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifתודה רבה!

אני מכירה את התוכנה פיינט.נט ופיינטשופ,שבשתיהם השתמשתי פעם. תודה רבה על ההשקעה! אני מציעה שזה ילך לטאגליינס,כי זה תמיד טוב תוכנות חינמיות לדברים כאלה.

Nienna17

New member
סבבה ../images/Emo3.gif

ובשבילך אני באמת מקווה שכתבת את זה , ולא רק אספת ממקורות

coaxcable

New member
PIXEL32 תוכנה המתיאמה למספר מערכות

הפעלה: חלונות, לינוקד ועוד. מבית היוצר של בחור מצ'כיה. יש לה גירסאות חינמיות וגם מסחריות. אינני זוכר את האתר אבל יש בגוגל! קטנה בגודלה אבל חזקה מבחינת כלים ותוספות!

coaxcable

New member
PRO MOTION

תוכנה גרפית אשר נמאצת בשימוש חברות משחקים רבות, מעבר לפוטושופ. הגירסאות הטובות והשימושיות שלה הן 4.5 וגריסה 5. הבעיה שינה מסחרית, אך כן אפשר להתנסות שגירסאות דוגמה שלה. זו תוכנה שמומלצת ביותר ע"י אנשים שעוסקים בציור בנקודות (PIXEL) ומסגננים דמויות/סצינות במשחקים כמו פעם.

למעלה