הלך הפלא?

הלך הפלא? ../images/Emo184.gif../images/Emo28.gif

כבר ארבעה ימים שאני לוקחת את ההתרופה- והפעם זה בטוח התרופה האמיתית של הניסוי- PTC124 או אלוטרן. ולצערי אין שום פלא, אני ממשיכה להרגיש... כלום..... אני יודעת שהמינון הזה- הגבוה - לא היה לי טוב בניסוי הקודם. אמרו לי בהדסה שלפעמים לקוח חודשיים שלושה לתרופה להשפיע.... מה שאני מוצאת מאוד מאוד מאוד תמוהה לאור העובדה שבניסוי הראשון קיבלתי את התרופה לשבועיים בלבד- הרגשתי שינוי והוא גם נמדד פיזיולוגית. אז איך הגענו עכשיו לחודשיים??? בקיצור, קצת מבאס הסיפור זה

sporTV

New member
הייתכן

שבשבועיים הראשונים היית כה נלהבת שהיבטים נפשיים גרמו לשיפור הפתאומי?

וגם לא

גורמת לירידת מלחים בזיעה- בתפקודי זיעה וגם לא גורמת לפוטנציאל הממברנה באף להיות יותר נורמלי

falashmura

New member
איך את יודעת את כל הערכים של הבדיקות?

אני ניסיתי לגשש - ואין לי מושג מה הערכים של הבדיקות שלי (ומה הם צריכים להיות - למרות שאת זה אפשר לגגל). לא הייתי במחקר הראשוני - ואני לא יודע להגיד היום מה ההשפעה של התרופה האמיתית. אני לוקח אותה איזה 4 חודשים והדבר היחיד שאני חושב שהשתנה זה מליחות הזיעה. אבל גם זה בספק.

chakiv

New member
יש לי הסבר אפשרי

קודם כל, ייתכן שלקחת את התרופה במחקר ולא את הפלאסבו. בעבודות הקודמות עם התרופה נראה כי האפקט המקסימלי מתרחש דווקא בתחילת הטיפול ואז נשמר באופן קבוע. כלומר: הטיפול מגיע לרוויה ומשם אינו יכול לטפס. מבחינה ויזואלית ניתן לתאר את זה בגרף שעולה עד שהוא מגיע לנקודה שמשם אינו יכול לעלות (קוראים לזה פלאטו). זו נקודת הרוויה. תהליך זה מאפיין תרופות שמערבות אנזימים. מספר האנזימים הוא מוגבל ולכן ישנה רוויה של מספר האנזימים שעובדים עם התרופה. ולכן, את לא תרגישי כלום. חוץ מזה, מי אמר שאת צריכה להרגיש פלא. האפקט המלא של התרופה נמדד לאורך זמן ואינו מיידי. אין כאן ניסים. צר לי, אבל זה ההגיון המקצועי שלי מדבר... מקווה שמכאן רק תעלי חג שבועות טעים ושמח.! ורדית

ברור שקיבלתי את התרופה האמיתית

הניסוי שדיברתי עליו הוא שלב 1 שהיה לפני אולי שבע שנים.... הוא נמשך רק שבועיים ובסיומו היו תוצאות יפות כך שעדיין לא ברור לי עניין החודשיים שלושה

chakiv

New member
האם את יודעת אם קיבלת את התרופה האמיתית

בהשתתפות במחקר בפעם הזאת? האם כבר אמרו לך שקיבלת מחקר או פלאסבו ? חוץ מזה, לפני 7 שנים, כשהיה מדובר בפאזה 2 (לא פאזה 1, כיוון שפאזה 1 מתבצעת בבריאים) נתנו לך מינונים אחרים ולאוו דווקא מדובר באותו המינון שקיבלת כעת. כל המטרה של פאזה שניה היא לבדוק טוקסיות ואולי קצת יעילות אבל זה שלב ראשוני שבו בודקים את עניין המינונים. ייתכן שאז קיבלת מינון גבוה מאוד ולכן הרגשת ממש השפעה טובה בהתחלה. ייתכן שכעת המינון הוא נמוך בהרבה ולוקח יותר זמן עד שמרגישים תוצאות כלשהן... אם זכור לי, בפאזה 2 נתנו למשתתפים במחקר 3 מינונים שונים. אפשר לבדוק את זה... בכל אופן, הכל בגדר של תיאוריה, וזה עניין של זמן עד שניתן לקבוע האם התרופה אכן משפרת את המטופלים. לדעתי, בקרוב נראה תוצאות ראשוניות של המחקר. השלב הזה הוא גורלי מאין כמוהו והוא זה שיקבע אם התרופה תצא לשוק התרופתי או לא... ורדית

למעלה