הלך לנו המיקרוגל. הצעות?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני מחפש משהו בסדר גודל של 30-34 ליטרים, ללא גריל. משהו בסיסי עם נפח גדול.

trilliane

Well-known member
מנהל
מיקרוגל זה מכשיר די בסיסי ולא יקר, לא הייתי שוברת על זה את הראש.
נכנסים למנוע השוואת מחירים, מזינים את הפרמטרים הרצויים ורואים מה מתאים לתקציב (רצוי מחברה מוכרת).
ההמלצה היחידה שלי היא לשים לב שאין לו פונקציה של נדנוד, כי זה מיותר וסתם מעצבן.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
צודקת [ואולי לא]...
* יש מיקרוגלים עם גריל והם יקרים יותר. מניסיוני: לאחר שהיה לי כזה, נוכחתי שפונקציה זו ממש מיותרת. יקר ולא רלוונטי!
* המבחר בקבוצה של מעל ל-30 ליטר הוא קטן, ככה שממילא אין הרבה אופציות.
* נראה שהביקורות בזאפ אינן מחמיאות כמעט באופן גורף למכשירים הללו... מכאן עלו בי החששות.
* איני יודע מה זה "נדנוד". לא זכור לי שנתקלתי בתכונה כזו ככל שקראתי את נתוני המכשירים.
* בסוף העדפתי את ME6124ST של סמסונג. 554 ש"ח יחסית לאלטרנטיבות נראה בהחלט אטרקטיבי.
תודה!

evike

Well-known member
מנהל
לפני כ 3 שנים כשחיפשתי מיקרוגל בדקתי חברה שתהיה מוכרת, נפח וגודל הצלחת, ומידות חיצוניות.
גם אני רכשתי סמסונג, ובינתיים הוא עובד היטב.

trilliane

Well-known member
מנהל
צודקת [ואולי לא]...
* יש מיקרוגלים עם גריל והם יקרים יותר. מניסיוני: לאחר שהיה לי כזה, נוכחתי שפונקציה זו ממש מיותרת. יקר ולא רלוונטי!
* המבחר בקבוצה של מעל ל-30 ליטר הוא קטן, ככה שממילא אין הרבה אופציות.
* נראה שהביקורות בזאפ אינן מחמיאות כמעט באופן גורף למכשירים הללו... מכאן עלו בי החששות.
* איני יודע מה זה "נדנוד". לא זכור לי שנתקלתי בתכונה כזו ככל שקראתי את נתוני המכשירים.
* בסוף העדפתי את ME6124ST של סמסונג. 554 ש"ח יחסית לאלטרנטיבות נראה בהחלט אטרקטיבי.
תודה!
לכן כתבתי "הפרמטרים הרצויים". אם לא צריך גריל (גם לנו מעולם לא היה) ואתה מחפש נפח מסוים שבלאו הכי מצמצם את המבחר, תראה מה מתאים ממה שנשאר, ואם אתה לא שקט מבחינת הדגם, שאל עליו נקודתית (שאלה סגורה וממוקדת ולא שאלה פתוחה).
נדנוד או "נודניק" פירושו שהמכשיר לא מצפצף רק בסיום הפעולה אלא שוב ושוב בכל כמה דקות עד שפותחים את הדלת (או עד שנגמר לו). מעיק ברמות על.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
וואלה. לא זכור לי מיקרו נודניק. אבל דווקא מכונת הכביסה שלנו כל כמה דקות נותנת את קולה אם לא ניגשים אליה "מיד" לאחר סיום התכנית...
וגם: זו המכונה הראשונה שנתקלתי שמנג'סת ככה. מה שכן, תנור האפייה שלנו מנג'ס לא מעט זמן ככל ש'מזניחים' אותו בסוף הזמן.

trilliane

Well-known member
מנהל
וואלה. לא זכור לי מיקרו נודניק. אבל דווקא מכונת הכביסה שלנו כל כמה דקות נותנת את קולה אם לא ניגשים אליה "מיד" לאחר סיום התכנית...
וגם: זו המכונה הראשונה שנתקלתי שמנג'סת ככה. מה שכן, תנור האפייה שלנו מנג'ס לא מעט זמן ככל ש'מזניחים' אותו בסוף הזמן.
כן, גם מכונת הכביסה שלנו מצפצפת בסיום ואחרי כמה דק', אבל לא שוב ושוב (ושוב...) ואפשר להשתיק את הצפצופים אם לא רוצים. במכונת כביסה גם יש בזה היגיון כי היא פועלת לזמן ממושך ולא נמצאים לידה בד"כ ולא טוב לכבסים הרטובים להישאר סגורים בפנים. הואיל ומיקרוגל מסיים לפעול וזהו (ואין בו גופי חימום שמתקררים לאיטם כמו בתנור ובעצם ממשיכים לאפות את המזון) זה ממש מיותר וסתם מעיק (ואי אפשר להיפטר מזה). מנגד, זה מיקרוגל שקיבלנו מהמשפחה והוא עובד מצוין, אז...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
דווקא יש היגיון... חיממת לעצמך מנה? אם תחכי 3-4 דקות, היא תתקרר וכל החימום היה לשוא. תחממי שוב? קיים סיכוי שיתייבש. אז הוא מנג'ס ואולי קצת בצדק.
מה שיותר מציק לי, זה שרכשנו תנור אפייה, דווקא נחמד, אבל אם אני רוצה להשאיר אותו בליל שבת, שיחמם את המנה לארוחת הבוקר, הוא "מתאבד" אחרי 14 שעות ומה לעשות... "ככה עשו אותו". בתנור הקודם זה לא היה כך, ויכולנו להשאיר מזון לזמן רב ככל שרצינו.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא יש היגיון... חיממת לעצמך מנה? אם תחכי 3-4 דקות, היא תתקרר וכל החימום היה לשוא. תחממי שוב? קיים סיכוי שיתייבש. אז הוא מנג'ס ואולי קצת בצדק.
מה שיותר מציק לי, זה שרכשנו תנור אפייה, דווקא נחמד, אבל אם אני רוצה להשאיר אותו בליל שבת, שיחמם את המנה לארוחת הבוקר, הוא "מתאבד" אחרי 14 שעות ומה לעשות... "ככה עשו אותו". בתנור הקודם זה לא היה כך, ויכולנו להשאיר מזון לזמן רב ככל שרצינו.
ההיגיון ברור, ועדיין מיותר. במקרים רבים המזון לא מתקרר כ"כ מהר (להפך, לא פעם הוא חם מדי ואז עדיף לחכות), זה לא בהכרח מזון שמתייבש (למשל אם חיממתי מרק) ולפעמים זה אפילו לא מזון (אפשר להשתמש במיקרו לחימום שעווה, כריות חימום, עיקור...). וגם אם נגיד שיש מי שמעוניין בנודניק כזה, למה לא לאפשר ביטול שלו למי שלא? |פנים|

דווקא תנור שמפסיק לעבוד אחרי הרבה שעות נשמע כמו מנגנון בטיחות סביר, רוב האנשים לא משתמשים באפייה ארוכה עד כדי כך... שומרי שבת יכולים להשתמש בפלטת שבת או בשעון שבת.

למעלה