הלך לעולמו גיבור ישראל - מאיר הרציון

מאיר הר ציון נפטר בן 80

האיש שכונה בזמנו "חייל מספר 1 של צהל", היה נערץ על כל החבר'ה בזמנו, ואני ביקרתי באחוזת שושנה פעמים רבות, רק שככל שהתקדם הזמן, הוא הלך והסתגר.
שני בניו התפרסמו בכל העולם במירוצי ראלי אופנועים במדבריות הסהרה.
אצלנו כשאמרת "אני הולך להר" היה ברור לגמרי לאן אתה הולך ("הר" היה הכינוי שלו).

והנה תמונה היסטורית:
עומדים - שלישי מימין דוידי, אחריו משה דיין, אריק שרון והר.
כורעים - מימין רפול

פעם ידעתי את שמותיהם של כולם.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, הוא לא הסתגר

עד לפני כמה חודשים, עוד הייתי פוגשת בו כמעט כל שבוע בשוק בעפולה
או במגה... תמיד ברכתי אותו, ושאלתי לשלומו...
יתרה מכך הוא התעקש לנהוג ברכב למרות שהיתה לו עזרה...הוא היה נכה
ובקושי הלך... אבל התעקש להגיע לקניות...ככל האדם.

הוא דמות שאני מעריצה שנים רבות - ספרו פרקי יומן כבשו אותי טוטאלית.

הכוונה, שהוא לא הראה שמחה לקבל אורחים

ואני מדבר כבר על שנות השישים.
ולכן לאט לאט הפסקנו לבוא.

נכון, בקשנו לעזור לו במשק והוא סרב למרות נכותו, עד ששיכנענו אותו שאנחנו עושים זאת בשבילנו לא בשבילו, השתכנע.

אני בטוח שגם היום בצהל יש אנשים כאלו, אבל הזן של הימים ההם, הולך ונמוג.

עדגיל

Well-known member
שותפה להרגשתך הדסה. קראתי בשקיקה את

הספר פרקי יומן אודותיו

ראיתי אותו לא פעם כשהוא בא לבקר בקיבוץ גשר בו

שרתתי שנת שירות כחיילת נח"ל, כמובן שביקרנו בחוותו "אחוזת שושנה" שעל ה-כאוכב אל-הווא (כוכב הרוחות).

אז -התרגשתי לראותו, חייל עטור תהילה, ואני "ילדה".

כש"גדלתי" וקראתי את כל מעלליו לא הערצתי אותו, אפילו גיניתי אותו על אותה פעולה של נקמת דמה של שושנה אחותו...

argamon

Member
מתוך ספרו של משה דיין:

אני קורא כך על מאיר הר ציון בספרו של משה דיין "אבני דרך"
>> בתאור על יחידה 101 : מתאר משה דיין:(אני מצטט קטעים)
",,,,,כך נפגשתי לראשונה עם מאיר הר ציון. בעיני מאיר הר ציון הוא החייל הטוב ביותר שקם לצה"ל.,,,,,, כוחו לא היה במתן הוראות לאחרים אלא בהבנת המתרחש בשדה הקרב, בידיעת המעשה הנכון ובכושרו האישי המופלא בתור לוחם.,,,, הוא היחיד שקיבל דרגת קצונה בלי שיעבור את בית הספר לקצינים. לא היה לו מה ללמוד שם. לו היה נשלח לקורס זה, היה צריך להורות לאחרים ולא לשמוע תורה מפיהם.,,,," (משה דיין התכוון שמאיר הר ציון היה יכול ללמד את המדריכים בקורס במקום שהם ילמדו אותו במקרה והיה נשלח לקורס )
>> בתאור אחר כותב משה דיין: ",,,,, באחד הוואדיות היו מוטלים שני פגרי גמלים ועופות טרף נברו בקרביהם. בשעה שכיוונתי את רובי לאחד הציפרים וכבר התכוונתי ללחוץ על ההדק, משך מישהו בידי וגער בי: " מה אתה עושה? זה נשר! " הסתכלתי לאחורי.מולי עמד מפקד הסיור- מאיר הר ציון. גבוה, צנום,פנים צעירות כשל ילד.בלוריתו שמוטה על מצחו,וגם כשרגז, לא סר האור מפניו. רב טוראי השומט רובה מידי. זה לא היה דבר רגיל. צריכה להיות סיבה מיוחדת לדבר. הר ציון הסביר לי כי בארץ שרדו רק 30 זוגות נשרים ויש לשמור עליהם לבל יוכחדו,,,,,"

עדגיל

Well-known member
ארכיון צה"ל ומערכת הבטחון פרסמו ביום שישי

האחרון את התייחסותו של דוד בן גוריון ביומנו לפגישה עם הר ציון שהתקיימה ב-28 מרץ 1957.דברי בן גוריון מלמדים רבות על אופיו של מאיר הר ציון.
האותיות במסמך מאוד קטנות מומלץ להגדיל.

עמיקם10

New member
היינו אתמול בטיול על גבעת המורה-משם רואים את

אחוזת שושנה. אף פעם לא שמעתי או קראתי על המשפחה של מאיר..צריך לחפש חמרים.
גדל בעין חרוד..למה ?

עמיקם10

New member
זה מה שמצאתי על הר..

הר-ציון נולד בהרצליה כמאיר הורוביץ. בהיותו בן שלוש עברה המשפחה לרשפון, שם נולדו שתי אחיותיו. בגיל 14 התגרשו הוריו; הר-ציון עבר עם אביו לקיבוץ עין חרוד, ואמו ואחיותיו עברו לקיבוץ בית אלפא. בנעוריו בעין חרוד הקדיש את רוב זמנו הפנוי לצפייה בטבע ולסיורים רגליים.

למעלה