הלכה יומית - דעתכם

הלכה יומית - דעתכם

מה דעתכם אם אפתח פינת הלכה יומית קבועה? ואם כן, באילו הלכות לדעתכם כדאי להתחיל? אני חשבתי על הלכות נטילת ידים.

מיקי*

New member
יישר כח!

מה דעתך להתחיל בהתחלה? ושאלה, לפי מי תהיה ההלכה היומית אותה אתה רוצה להעלות? כדאי שתהיה מתאימה לכולם, אשכנזים, ספרדים, תימנים וכו'.

נראה לי שאנחנו מספיק בוגרים

בשביל להסתכל על ציוני המקורות ולהחליט אם זה רלוונטי לנו אישית או לא. לימוד תורה נרוויח כולנו, גם אם זה לא הפוסק שלנו

מיקי*

New member
אני לא חושב שזה קשור

אבל אם רוצים לכתוב דבר הלכה במקום פומבי יש להתייחס לכל צדדי ההלכה ובין השאר למחלוקות בין העדות. זה א"ב של הבאת הלכה זה הכל. אם הציבור היה כולו אשכנזי אז זה היה אחרת, אבל היות ואנו יודעים שהציבור בפורום מעורב הרי שעל מביא הלכה להתיחס לכל הצדדים הרלוונטיים.

אני ממש לא מתאימה לכזה דבר אבל

"צדיק" או מיקי כן מתאימים!!!! אגב,מיקי, כ"כ נהניתי מהווארט שלך על "מצוות- לא על חשבון השני" שלא התאפקתי ואמרתי אותו בשלחן השבת אצל הורי וכולם מאד מאד נהנו
וזאת להווי ידוע לך שלא אמרתי ווארטים על פרשת השבוע כבר שנים!!!! מאז ומתמיד אני מכבדת את הבנים והגברים והגיסים לאמר פרושים ומדרשים, ומקסימום, משתדלת להקשיב בלי להפריע ופתאם היה גם לי משהו מענין לאמר!!! אז תדע לך שזה בזכותך
אני מאד אשמח לעוד כאלו דברים שמחנכים אותנו מבחינה מעשית ולא רק מחדדים את המח כי המוח שלי לא מצליח להתרכז בדברים יותר מידי עמוקים או מפולפלים...לסיכום: תמשיך להביא לנו פרושים ברמה!!!!

מיקי*

New member
../images/Emo9.gif תודה רבה ../images/Emo13.gif

אשתדל להביא כל יום חמישי. ולהוי ידוע שלדעתי כל דבר תורה אמור להביא לידי מעשה ולא רק להיות דבר המחדד את המח. לעתים הדברים כתובים בבירור ולפעמים צריך להתאמץ קצת כדי להבין מה כוונת המשורר, אבל זה אפשרי.

שכויעח על העברת המסר הלאה ../images/Emo45.gif

וחיפוש על השם האמיתי של ר' מיקי באתרים כמו כיפה יעלה לך המווון דברי תורה יפים
משנים עברו.

בסג

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo10.gif

לא אוהב את הלכות נטילת ידיים של טור/שו"ע/משנ"ב/קצוש"ע וכיו"ב. הלכות שבת/תרומות-מעשרות/מקדש זה אחלה.

למעלה