הלכנו להצגה - הרגשתי בסרט של חיינו

הלכנו להצגה - הרגשתי בסרט של חיינו

לקחתי את הורי ובעלי להצגה. מאחר ואסור לכתוב שמות או לפרסם , לא אכתוב את שמה. קראתי בקורת טובה בעתון , שחקנים טובים וגם העו"ס שלי אמרה שראתה והמליצה. ברגע שהתחילה ההצגה , כמעט רציתי לקבור את עצמי באדמה. היה אדם מבוגר שלא יודע מה מדבר , לא זוכר את אשתו ועושה צרכיו בכל מקום. אני הייתי בהלם , כי לא ידעתי על כך. הייתי בטוחה , אלצהיימר. התפללתי שלא יזכירו את המילה , מה ירגיש בעלי?? גם כך הוא חש אי נוחות כי כאילו ראה את עצמו על הבמה. חלק מהביטויים היו דומים לשלו וגם בעניין הזכרון. הנושא היה אמור להצחיק , אך איך אפשר לצחוק? גם בקהל של שעה 17 ,הרוב זקנים , לא כל כך צחקו. בטח בהצגה בערב יהיו צחוקים רמים בקהל של בני 40-50 בלבד. למזלי התברר כי עבר ארוע מוחי ולכן מתנהג כך. גם זה לא מלבב במיוחד. בקיצור, איכשהו שרדנו את ההצגה. גם הורי לא כל כך שמעו ולא הבינו הכל והייתי צריכה להסביר להם מה קורה. נראה לי שאפנה לתאטרון ואבקש מהם להכניס אזהרה. מי שיש לו חולה כזה ,קשה לו מאד לראות הצגה כזו מדכאת, שאמורה להיות גם מצחיקה ואני ניסיתי לצחוק בגלל בעלי והורי. מה שלום כל החברים בפורום? אני מקווה שכולם חשים בטוב וגם בני משפחתם החולים. לילה טוב, טובה

zs1957

New member
צר לשמוע שהלכת להצגה

וראית את הסרט של חייך.בטוח שקהל הצעירים היה נהנה וצוחק מההצגה אבל מי שיש לו בן משפחה חולה זה לא בשבילו. את הולכת להנות מהצגה ולא להתאכזב,ולשבת במתח מה יחוש בעלך בהצגה. אני חושבת שיש לפרסם את המסר של ההצגה בוודאי שהוא אינו מאים למשפחות של החולים שלנו. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
צר לי לשמוע על מה שקרה

אבל, נקודת אור אחת היא שהקהל הצעיר יותר שצוחק במקומות הנכונים, יקבל עוד חשיפה למחלות כמו אלצהיימר או אירוע מוחי,למרות כאב הלב שלנו, אלו שחווים את זה ביום יום. ואכן, באמת צריך להפנות את תשומת הלב של הנהלת התיאטרון. מאחלת לך ולמשפחתך ללכת למופע ניחומים, משעשע ומהנה הרבה יותר.

אסתרס

New member
הייתי בהצגה הזו

גם אנחנו היינו בהצגה הזו וגם אנחנו חטפנו שוק, כי לא ידענו והופתענו. אנחנו לא שרדנו והסתלקנו באמצע. החלק הראשון אותו ראינו היה וולגרי ומזעזע. והסתלקנו. באמת לא צריך להזכיר את שם ההצגה כדי לא לעשות פרסומת אולם אם תקראו על הצגה ויש בתוך שמה ,המילה מחלה אל תלכו. ביי

אסתר היקרה , טוב שיצאת

אסתר , בחלק הראשון היתה מחלתו של האבא, אותה תארתי קודם והיו קטעים מצחיקים וגם צחקתי. למרות ששמתי לב שרוב הקשישים בקהל גם לא שומעים טוב וגם לא תמיד צחקו. לא ברחתי משם מיד , בגלל שגם הורי היו שם ועבורם זו היתה חווית בילוי , למרות שהם לא בדיוק הבינו מה קורה שם , כי השמיעה לא מי יודע מה. עד ההפסקה , נגמר הקטע של האבא והתחיל הקטע של מחלה של מישהו אחר צעיר יותר וזה היה בכלל עצוב מאד וגם השתמשו בהרבה מילים גסות , אפילו לבעלי כבר נמאס לשמוע. כך שלא הפסדת דבר. מה שענתי כתבה הוא נכון , אלה החיים ואיתם אנו מתמודדים ונתמודד , כך שהמחזאי הראה מציאות וגם בהומור , כמו שענתי לפעמים כותבת לנו. אני לא כועסת על איך שהציגו את החולה ומשפחתו , זה היה מאד אמיתי , אך לא הייתי מוכנה לכך ומאד חששתי מתגובתו של בעלי. יש לציין שאחרי שנרגעתי גם נהניתי מעט וגם צחקתי בחלק מהקטעים. אך האכזבה נבעה מכך שחשבתי שאני הולכת לקומדיה ולא לטרגי-קומדיה. לילה טוב וכמו שבעלי אומר "תמחקי - זה עבר" , כאילו לא להתעסק עם זה יותר מדי. טובה

אסתרס

New member
היתה הצגה אחרת

לפני כשלש שנים היתה הצגה שעסקה בחולה אלצהיימר והמטפלת הזרה, אני לא זוכרת את שמה, שיחקו בה מוני מושונוב ואשתו. שם טופל הנושא ברגישות ובאהבה. ללא צורך במילים גסות ושפה ירודה.

zs1957

New member
בעלך צודק

אני חושב שגם מה שענת אמרה זה נכון. זה יתן יותר חשיפה לציבור על המחלה. כל טוב, זהבה שחם

למעלה