הלכתי היום לתרום טרומבוציטים

הלכתי היום לתרום טרומבוציטים

התפללתי שההמוגלובין שלי יספיק-היה 11.9 אז האחות הסכימה!יש! רקע כללי(מאדם לא מוסמך בעליל-אנוכי...): בזמן התרומה הדם עובר למכשיר שמפריד את הטרמבוציטים מהדם והדם מוחזר לגוף-וכל התהליך חוזר על עצמו 5 פעמים... סיבוב אחד עבר בשלום-הדם אמנם זרם לאט,אבל עשה את העבודה שלו... ואז התחיל הסיבוב השני-באמצע הדם פשוט הפסיק לזרום-בגלל שהוא זרם לאט ממש-נוזל האנטי קרישה שהוזרק לא עזר-והדם נקרש על המחט (הכי גדולה שראיתי!)ומנע את הזרימה... האחות ניסתה לחדש את זרמת הדם-ואני חביבה שכמותי פתאום ראיתי שחור בעניים-והתעלפתי... א'(קיצור נחמד מאוד לאחות..) החליטה שאני עם התרומה סיימתי וניסתה להחזיר לי את הדם אבל כיוון שקריש הדם היה תקוע על המחט-זה לא עבד-מה שיצא מזה- כאילו תרמתי דם(ואני לא יכולה לתרום שלושה חודשים) אבל את רוב הדם הם פשוט זרקו לפח,לקחו את מעט הטרומבוציטים מהסיבוב הראשון והרבה פלזמה(אגב מי שתורם פלזמה-לא מן הראוי שיקבל פזלמה לאות תודה?) וזהו! אחרי מנוחה של חצי שעה שעברה לי קצת האכזבה עברתי לשבת בחדר סמוך ודיברתי עם חברתי שתרמה באמת-ופתאום שוב שחור(יותר אפור כמו שלג מלוכלך..)והרופא היה לידי (מאיפה הוא צץ פיתאום?)אז מדדו לי לחץ דם(הכל בסדר חזרתי לעצמי)ושיחררו אותי מהחדר אחרי שאולצתי להבטיח להם שאני עיוורת לצבע שחור... עכשיו יש לי חור גדול ביד,אני קצת חלשה-ואפילו לא קיבלתי מדבקה!!!

התמ-ים

New member
בטח שהוא קיבל

אפילו שם את השאריות (בתוספת סלק. אלוקים יודע למה) באיזשהו מקרר ...

חגית02

New member
זה לא פייר!

דבר ראשון - נתנו לך לתרום. בפעם האחרונה שניסיתי לא נתנו לי לתרום למרות שההמוגלובין היה על 11.9 (מותר מ12) למרות שבמקרה שלי התכנון היה לתרום דם כמו שצריך, אז אולי הם כן בסדר. מה זה בכלל טרומבוציטים? שמעתי על לתרום פלאזמה אבל לא על תרומת מילים קשות לביטוי. מה זה התיאור הזה, על קרישי דם וכאלה, רצית שאנחנו נתעלף? מספיק אדם אחד לדאוג לו בפורום! ועוד יש פה מישהי אחרי לידה... בכל אופן כל הכבוד ש: חשבת על לתרום דם/ מילה מוזרות גילית איפה עושים את זה פינית/מצאת זמן לזה הלכת לשם ההמוגלובין שלך הסכים וגם האחות עמדת בכבוד בדקירה וגם בדם הזורם ממך קרישים זה כבר לא בתחום האחריות שלך החלמה מהירה, שתשובי לאיתנך במהרה ותדאגי להשלים את המחסור בברזל והמוגלובין - זה כנראה מה שלא ממש עשיתי מה שגם לצניחה מ13.8~ ל11.9 הראוי לשמצה שנתקלתי בו אז.

שימי לב לתאריך

ואת נמצאת אי שם למעלה!!! בושה! פשוט בושה מה שהולך (או לא הולך...) בפורום הזה! שבוע אחד אני משאירה אתכם לבד ואתם לא יכולים להסתדר?! טוב, באתי לתקן עוולות! >וכל השאר, נשבעת שהיא הולכת להוריד את השרשור הזה מטה<

אמממ...

שלא ישתמע מדברי כאילו אני מתנגדת לשירשורי הציפור, ההיפך, אני מאוד מעריכה כל אחד שהולך לתרום דם (כל עוד הוא לא סוחב אותי איתו וגורם ללב שלי להפסיק לפעום) א-ב-ל (שימו לב- זה אבל של מורה..) יש גבול למספר הימים שאפשר להשאיר את הפורום שומם!

למעלה