הלכתי לאיבוד...בקשת עזרה

talctalc

New member
הלכתי לאיבוד...בקשת עזרה

אז ככה. החלטתי לנוע לעבר רכישת אופני ש"מ. ביום שני פיזזתי לי בתל אביב נתניה והרצליה, שטפתי את עיני...קבלתי המלצות...פידלתי פה ושם-והתבלבלתי לגמרי. השפע הרב של דגמים שמות מודלים מותגים ושפיצים הוציא אותי לגמרי מריכוז. כבר אין לי מושג מי נגד מי, ובעיקר-מי בעדי. אז מה אני מבקש...קצת המלצות..מה כן ומה לא..THE USUALL... אופי רכיבה-XC, עם רצון ברור לטכני ושבילים, ברגע שהאומץ והטכניקה ישתפרו. תקציב..6-9K איזור הרכישה הרצוי הוא לא דרומית לגוש דן ולא צפונית לחדרה..אבל עם סינגל טרק אוכל להסתדר. מאוד מאוד אשמח לעזרתכם טל (כמובן שכדי לצבור רייטינג טוב, אני מפרסם את ההודעה גם בפורום אופניים וגם בטיולי אופניים...) יאללה עיזרו לי בהמוניכם.

IlanShacham

New member
צא ורכב, ידידי

לדעתי כשאתה קונה אופניים במחירים כאלו אתה רוצה שיתאימו בדיוק לסגנון הרכיבה שלך, לכן אין כמו לקחת את האופניים לרכיבת מבחן בשטחים מהסוג בהם אתה נוהג לרכב. המלצות בפורום זה חשוב, אבל אף אחד לא רוכב בדיוק כמוך. צור קשר עם CTC ותבקש את השוגר 3+ למבחן, זה מה שאני עשיתי, ואני מאוד נהנה מהם עד היום. מבחינת החלקים השוגר הם לבטח לא החבילה הכלכלית ביותר, אבל מה שחשוב בסופו של דבר זה חווית הרכיבה. עוד דבר חשוב: חנויות אופניים שלא שייכות לרשת מסויימת לרוב ישמחו (טוב, אולי לא ממש ישמחו, אבל יביאו..) להביא לך איזה אופניים שתרצה - כלומר, בדוק את כל הזוגות שמעניינים אותך, ללא קשר למיקום גיאוגרפי, בחר את החנות הנוחה והחביבה עליך ושדך בינהם.

talctalc

New member
אז זהו...שרכבתי

נכון..לא מספיק, ובטח לא בשבילים, אבל מה שאני מחפש כרגע זה המלצות, שיעשו לי קצת סדר בראש. הכוונה היא לקבל עזרה במיקוד הכיוון, על 4-5 דגמים מומלצים, לשלב זאת עם מה שראיתי ואהבתי ואז לנוע ל"מוד קרציה" ולהתנחל בחנות, לפדל, לדווש ולייאש ל מוכר ומוכרת שרק ניתן...

BikingViking

New member
בקרוב צפויים להגיע

מספר דגמים חדשים של אופני שבילים - למשל גארי פישר cake, קונה coiler , האנדורו "brain" של ספשלייזד, הסטאמפג'מפר החדשים שלהם ובקיצור- זה רק תקציר שכבר פורסם של 2004. ולמה אני מספר לך את זה ? 1. כי בקרוב מאוד יהיה לך מגוון אופני שבילים הרבה יותר גדול. 2. מטבע הדברים, המלאי הקיים ימכר בהנחות, כפי שקורה בסוף של שנת דגם. הסיכון - אם שמת עין על משהו ספיציפי והוא אוזל מהמלאי, יתכן שהדגם החדש יעלה יותר כסף . בנוסף - אני מצטרף להמלצה של אילן, לך תרכוב. מאוד יכול להיות שלא תתחבר לאופניים שנחשבים מעולים . דבר נוסף שכדאי לשקול - אם התקציב שציינת אינו מביא בחשבון מכירת אופניים קיימים, ויש לך עליהם איבזור נורמלי, שווה אולי לשקול רכישת שילדה בלבד , ועם הזמן והבלאי לשדרג את הרכיבים שלך. הדבר יאפשר בשלב ראשון רכישת שילדה ברמה גבוהה יותר, ובעתיד ולפי קצב הבלאי, בסופו של דבר אופניים ע"פ טעמך האישי בדיוק. בהצלחה

alonaski

New member
אני יכולה להמליץ לך על הגישה שלי!

אני לא הייתי בוחרת דגם חדש שרק הגיע ואין עליו עוד חוות דעת! אני הייתי הולכת על הדגם שהוא נחשב מוכר מאוד ופופולארי ורוב חוות הדעת עליו - חיוביות. כזה שאני יכולה להרים טלפון עכשיו למישהו שרוכב עליהם ולברר איתו!! ככה בערך קניתי את השוגר 3 + שלי. קודם קבלתי עליהם המלצה חמה מרוכב וותיק ומבין. אח"כ -לקחתי אותם למבחן וראיתי כי טוב. אח"כ בררתי אצל אחרים - ואמרו לי שהם מאוד מרוצים מהם (-זה כבר לא היה רלוונטי עבורי כי אחרי הרכיבת מבחן ידעתי שאלה האופניים שאני הולכת לקנות!!!
זה משהו שמרגישים ברגע שמנסים!!!
). אחרי שקניתי - פתאום גם אילן קנה לו זוג כזה...
וגם רמי לשם...
(-כל ליגת הניווט הרכוב!!
) ועוד מלא אחרים!!!... ופתאום גיליתי שגם ליואב בהט (-אחד הרוכבים בחסד שאני מכירה!!!) יש כאלה והוא נורא מרוצה מהם!!!... אח"כ שגיא קנה לעצמו... ואח"כ - גיליתי שמלא אנשים פתאום רוכבים על האופניים האלה ומעולם לא שמעתי אף אחד מהם - לא מרוצה!
את מוזמן להצטרף למועדון ה 3+ שלנו!
בקרוב אצלך!

גם אני כמו אלונה ../images/Emo6.gif

אחרי שקניתי את הסקוט שלי גיליתי שבארץ אילן לא קנה אותן, יואב בהט גם לא,גם רמי לשם לא,גם שגיא לא וגם לא מלא אחרים. מה שכן גיליתי שבאיטליה - בלאגו דה גארדה איזור הפרירייד סקוט הם מספר 1 קנונדייל מס' 2 כמה מותגים שרצים כאן אף אחד לא מכיר שם כמו בעוד כמה מדינות. בנוקבגיה פינלנד ודנמרק כל חנות שמחזיקה מעצמה משהו תולה דגם של סקוט בחלון הראווה שלהן,ומה שגיליתי עוד שאירופה זה מן מועדון גדול של רוכבי סקוט. אז ככה, אני רכבתי על כל הדגמים "הנחשבים" עם תקציב ביד של 13,000 ש"ח פתוח לכל הצעה ולכל מותג,הבחירה האולטימטיבית היתה כמובן - סקוט. לא הלכתי עם החבר'ה..
הרבה מליונים באירופה עם תרבות רכיבת אופנים קצת יותר מאיתנו, בטח לא טועים. אבל את התובנה הזו למדתי בדיעבד אחרי שהפכתי לבעלים מאושר של סקוט. מבחינתי רק ההקלר <מאובזרות חזק> של סנטה קרוז - עשו עלי רושם שאולי רק אולי היה נדמה לי שהן מתקרבות לסקוט. רק נדמה לי - אני עוד לא סגור על זה. וכמו שאני מכיר אותך,עם אופי הרכיבה שלך - לך על סקוט. אלה האופניים שיתנו לך את מקסימום חווית הרכיבה הטכנית, מאסיביות ובנויות לפרירייד. עכשיו אתן לך הצעה שקשה לסרב לה: בוא תצטרף אלי לטיול לנס הרים אנחנו עושים שם הכנת מסלול בפעם השנייה קח את הסקוט שלי לרכיבה - תרגיש את ההבדל בירידות הטכניות הקשות מול השוגר 3+ החדשות של עקיבא. קבל נסיון אמיתי בזמן אמת בתנאי שטח קשים כמו שאתה אוהב גם על השוגר גם על הסקוט.. לא תסתבך עם הבחירה - תאמין לי. ההבדל ביניהם הוא כמו שמים וארץ - את זה גם עקיבא יגיד לך...בצער רב בוא תצטרף למועדון הרוכבים הישראלי של סקוט. מועדון קטן אבל איכותי. איך אני בתור קדם מכירות של סקוט ? אבל טל אתה יודע מה? אני בכלל לא דוגמא. למה? קניתי למשל אופני כביש עם תקציב של + 10,000 ש"ח . מה אתה חושב שבחרתי? פינארלו עם מערכות של קמפניולו. כמה אנשים אתה מכיר עם פינארלו? מעט, נכון. וכולם עם מערכות שימאנו 105 או אולטגרה וכל היום מדברים על זה. אבל באיטליה... הבנת את הרעיון...
יורם

alonaski

New member
= סקוט - ../images/Emo45.gif אחלה אופניים!!!

גם אני רכבתי עליהם בלאגו די גארדה ונידלקתי!!!! וגם שחר הלמן רוכב סקוט לשעבר (אבל ממש "טרי" ה"לשעבר"...) ויוכל לשבח אותן!
כנראה שלא משנה ממש אישה דגם שלהם = סקוט בונים אופנים טובים, אמינים, נוחים ונותנים את התמורה = ברוב הדגמים שלהם! זו התחושה שאני קבלתי....

אלונה,.. בא לך איזה טיול לילי ? ../images/Emo13.gif

התעוררתי משינה... מתאים לי עכשיו רכיבת לילה. כביש או שטח. אולי עידו? רכיבת נפח קטנה רעננה-זכרון? הלו.. יש כאן מישהו?

alonaski

New member
יאללה!!! מתאים!!! ../images/Emo45.gif

אני עוזבת עכשיו את המחשף... והולכת להצטרף לצד בעלי במיטה החמה...
מבטיחה לך!!!!!!!!!!!!!! - שאחלום על רכיבת אופניים!!!
זה יהיה הטיול הלילי שלי!
(קל לי להבטיח לך שאחלום על רכיבה! זה קורה ב 90% מהחלומות שלי...
)

../images/Emo13.gif

טוב, במקביל לחלומות שלך אני מתכונן לרכיבת נפח. יוצא בשעה 04:00 מצומת רעננה צפון לכוון זכרון. יש טרמפיסטים שרוצים להצטרף בדרך? יש? ששששש.. כולם ישנים. לילה טוב פורום. יורם

ido mazor

New member
תיקון לגבי פינארלו

יחסית למספר רוכבי הכביש בארץ, להרבה מהם יש פינארלו, אפילו הרבה מאד, וכולם (אם אני לא טועה) באות עם מערכות קמפיונלו. גם לי יש (הדגם הבסיסי ביותר) ואני מבסוט עד הגג.

IlanShacham

New member
רכיבה במגרש החניה של החנות

זה לא נחשב רכיבה עבור אופני שבילים. תתחיל לנדנד כבר עכשיו לכווווולם שיתנו לך אופני מבחן.

aFish

New member
תשמע ידידי

כל הנהיה הזאת אחרי השוגר צריכה קצת להרגע (רק לידיעת הגברת
יואב בהט כבר לא על שוגר אלא על אנדורו וזה לא מאתמול...) תבדוק (אופני שבילים בלבד - זה מה שאתה צריך לדעתי): השוגר הוא אופציה - כרגע במבצע ועפ"י בירור של חבר המחיר מאד אטרקטיבי יחסית למלא... סקוט - אופני שבילים מוצלחים (מייק בייק) נורקו - עם הFSR המקורי (יש במייק בייק - לא יודע לגבי מחירים) אנדורו - specialized ג'אמיס - XLT2 Iron Horse - שוה לבדוק מה יש בתקציב - עוד לא מספיק צברו שם בארץ אבל כבר שמעתי מעבר לים שנחשבים מצוינים למחירם קונה בטח שכחתי כמה. אם כבר נתת תקציב 6-9 אז לך לכיוון העליון - תקבל יותר ותהנה יותר. אני דווקא אומר - עזוב אותך מלרכב יותר מדי על אופני מבחן. זה לא תמיד הולך, לא תמיד יש במידה שלך. יכול להימשך חודשים על חודשים. לך על תחושת בטן וחיבור לאופנים. אם הולך...תנסה אבל אם אתה בנאדם שרוצה כבר את מה שיהיה שלו ולא רוצה להתעסק במבחנים - קצר את התהליך. זה כמו אישה...כשזה זה...אתה יודע אחרי מעט זמן!

אפשר להוסיף גם ../images/Emo26.gif

מרידה ביג איר עלית, שקיבלו ביקורות טובות מאוד במבחן האחרון במגזין אופניים, במחיר 6200 ש"ח. אם אתה יותר בקטע של XC ומשקל, אז שווה לבחון את מרידה XC MISSION, שהם טובים מאוד במחיר של בין 6000 ל-9000 ש"ח, תלוי באיבזורץ

עם נשים זה כנראה אחרת.

אני לא זוכר את "נסיעות המבחן" בתור כזה סבל גדול.

etal2

New member
רשימה כמעט מלאה../images/Emo127.gif

הנה כמה תוספות והשלמות לרשימה: נורקו 1.0/2.0/3.0 fluid הם דגמי השבילים , מחירים מתחילים ב-6 ועולים עד החלק העליון של ה-9. כיאה לנורקו הם נוטים יותר לכיוון הפרירייד מאשר הדגמים האחרים שהוזכרו, זה מתבטא במשקל השלדה ובבחירת האיבזור שלהם. אירון הורס hollowpoint הם דגמי השבילים של החברה, שלדה עם מתלה VPP בעלת שמקבלת ביקורות טובות. דגם ה-sport עולה 6 ובא עם אבזור טוב יחסית למחירו. בקצה העליון של התקציב יש את דגם האקספרט שבא עם איבזור ממש סוף הדרך אבל אני חושש שלא ניתן להשיג אותו ללא הזמנה ארוכה מראש אם בכלל. ולחברות גדולות יותר: giant vt2 דגם די חדש שמקבל ביקורות מצויינות. קנונדייל ג'קיל ,אופני שבילים מנוסות וטובות. לגבי החברה יש חילוקי דעות ,או שאוהבים או ששונאים ,אין באמצע. ספשיאליזד אנדורו , רק תגובה קטנה לויקינג המדווש, כנראה שה-brain יגיע רק על דגם האנדורו S-works ככה שזה לא רלוונטי בתקציב המדובר פה. לדעתי אין טעם לחכות לשנת הדגם הבאה ,תמיד מה שמעבר לפינה יראה נוצץ וטוב יותר אבל כשהוא יגיע תראה שהדברים לא יהיו שונים בהרבה מהקיים. אם כבר אז עדיף לנצל את ההנחות על שנת הדגם היוצאת. כמו a
אני חושב שאופני מבחן זה לא הכל. יש בערך 2-3 דגמים מהרשימה שיש להם אופני מבחן בארץ והם הדגמים הכי נפוצים בכל מקרה. חבל לך להגביל את עצמך ,תצמצם את הרשימה לכמה אופציות שהכי נראות לך ,תחקור אותן יותר לעומק ובסוף לך עם מה שהכי נראה לך. ארז

רמי לשם

New member
בהמשך לעיצות החכמים

סופעונה עכשיו, ושלא כמו במשביר לצרכן אין לזה השפעה טובה על השוק. הרבה מאוד דגמים מאלו שהומלצו לך לא יהיו במלאי היבואנים עד המשלוח של 2004 שצפוי לרב בסביבות אוקטובר-נובמבר. למה? כי מה שיובא נמכר ולהביא משלוח חדש לא שווה. אז לפני שאתה ממשיך להיאבד, בהנחה שאתה לא רוצה לחכות עוד חודשיים-שלושה, סבב טלפונים קצר לכל היבואנים וקבל תשובות איזה דגמים יש במלאי ובמידה שלך, זה יצמצם לך את האפשרויות פלאים.

למעלה