הללויה..... - ההטלה

ינאי 15

New member
הללויה..... - ההטלה

היום בשעה 6 בערב, אפילו קצת לפני זה, התחילה הקינגית שלי להטיל את הביצים. כרגע יש בערך 5 ביצים בחוץ,לא ניסיתי ואני לא רוצה להפריע לה בשביל לדעת כמה בדיוק יש כרגע, היא עדיין בשלבי ההטלה של שאר הביצים, אני מקווה שעד הבוקר כולם כבר יהיו בחוץ,לא רציתי להפריע לה כל כך עם המצלמה, אז הנה כמה תמונות שצילמתי. אגב, שאר הדברים בשביל הביצים מוכנים כבר (כלי לביצים, מצע, חדר סגור ובלי רעשים וטמפ' רצוייה).

רן333

New member
מזל טוב!

אגב, חדר ללא רעשים זה דבר חיובי באופן כללי, אבל זה לא תנאי שנדרש לצורך הדגרה מוצלחת.

ינאי 15

New member
חחח מצטער....התכוונתי לחדר

שאף אחד לא נכנס אליו, ככה שלא יגרם נזק איכשהו לכלי....

ינאי 15

New member
אסף, תודה על התשובות...

אך אין לי איך להשיג כרגע פרלייט או וירמקוליט, אני אבדוק את הנושא שוב מחר בבוקר.

naja

New member
אז תוותר על המצע.

לדעתי עדיף להדגיר על נייר סופג או ללא מצע כלל(עם כלי מים קטן ליד), מאשר על כבול. כבול הוא חומר אורגני שמעודד התפתחות של חיידקים, עובש, פטריות וכו' אם אתה מאזור המרכז, אני יכול לעזור לך עם פרלייט.

itamarmal

New member
שלום ינאי..

אני מאיזור דרום.. אופקים-ב"ש ואני יכול לעזור לך ב 3 ליטר וורמקוליט בשמחה..

רן333

New member
גם אני לא מתלהב מהשימוש בכבול.

למרות שניסיתי את החומר הזה כמצע הדגרה (פעם אחת, לפני שנים) והתוצאות היו חיוביות (הביצים בקעו), יש מצעים טובים ממנו, בעיקר בכל מה שקשור ליכולת שלך לשלוט ברמת הלחות של המצע. כפי שכתב לך איתמר - הדגרה בחול היא דבר אפשרי. עשיתי את זה עם ביצי זעמניים ממינים שונים, וגם עם נחשים אחרים, וזה עבד כמו שצריך. בכל מקרה, אני חושב שורמיקוליט הוא מצע ההדגרה הטוב ביותר. כדי להשיג ורמיקוליט, נסה לפנות ל-"הגרעין". יש להם סניפים במספר גדול של מקומות בארץ, ובד"כ ניתן להשיג שם שקים של ורמיקוליט. הנה **קישור לרשימת הסניפים**. אגב, נדמה לי שיש להם מספר סוגים של ורמיקוליט. ההבדל הוא בגודל הגרגרים. יש מגדלים שממליצים שלא להדגיר על ורמיקוליט עם גרגרים קטנים מדי, וזאת כדי לאפשר תחלופה טובה של גזים מסביב לביצים. אני ממש לא בטוח שאכן יש חשיבות לגודל הגרגרים. בכל אופן, אני משתמש בורמיקוליט מס' 3, ובינתיים, טפו טפו, אין בעיות. שיהיה בהצלחה.

Itamar Levy12

New member
וד"א

הכבול הזה נראה הרבה יותר מידי רטוב,זה ממש בוץ. ולמה אתה מגדל את הנחשה על כבול יבש!??! זה נורא מכ"כ הרבה בחינות והכי חשובה שזה מעודד מצבורי חיידקים! תעביר אותה לעיתון או משהו נורמאלי מהר.

ינאי 15

New member
תודה לכולם...

איתי, באמת תודה רבה בקשר לוורמיקוליט אני אצור איתך קשר. איתמר ואסף אתם צודקים...אני אעביר למצע אחר...לא ידעתי בקשר לצבירת חיידקים שיכולים להיווצר שם, פשוט שמתי לב לכך שהיא ממש אוהבת להתחפר בתוך הכלי של הביצים עם הכבול, אז חשבתי לנסות ולראות איך היא תגיב אם אני אשים בכל הטרריום, לא חשבתי שזה עד כדי כך יכול לגרום לדברים שכאלה. טוב לשמוע וטוב ללמוד מטעויות, אני החליף למצע אחר....תודה

ינאי 15

New member
תודה, בכיף נבו....

אגב היא הטילה 7 ביצים, הביצים ממש גדולות ויפות....אני אעלה תמונות בערב ככל הנראה. הנקבה אכלה כרגע חולדה צעירה...

למעלה