הלם חשמלי לאימי ?

moshe101

New member
הלם חשמלי לאימי ?

אדם שמאושפז בבית חולים פסיכיאטרי שבו רופא נוהג בו באופן לא הגון בעליל ואף מאיים על האפוטרופוס שלו שידאג לקחת ממנו את האפוטרופסות עליו, מבקש מהאפוטרופוס שיוציא אותי מהבית חולים. כשהאפוטרופוס היה בבית חולים הוא התרשם לרעה מהיחס הרע ומהטיפול הרפואי שהחסוי שלו מקבל. האפוטרופוס העיר על כך לרופא המטפל אך הרופא בתוגבה איים עליו שהוא יקח לו את האפוטרופוס על החסוי. זהו מצב עדין ותגובה כזו של הרופא נועדה כדי להפחיד ולגרום לנזק לחסוי שכן הרופא מציג כביכול את רצוני ואת "טובתו" של החסוי. הרופא מאיים להשתמש בסמכותו כדי לנצל מצב עדין שכזה לרעה. העובדות מובילות למסקנה שיש להוציא את החסוי באופן מייד מהבית חולים ולמנוע מימוש של איומי הרופא לקחת ממנו את האפוטרופוס בזדון לאינטרסים לא הגונים בעליל. החסוי מבקש מהאפוטרופוס שיוציא אותו מהבית חולים כי מתעללים בו שם. אי אפשר להביאו לעורך דין שיחתום על תצהיר מפני שהוא מאושפז בבית חולים אבל לא ברור מה יהיה תוקפו המשפטי של תצהיר כזה שעורך דין מגיע לבית חולים פסיכיאטרי ומחתימו על עדות. בכל אופן, כל חולה זכאי לקבל חוות דעת שניה ואולי אפשר שחוות הדעת השניה של רופא נייטראלי תמליץ להוציאו מהבית חולים כי מצבו אינו מצדיק אישפוז ואולי גם תמליץ שהוא אינו צריך אפוטרופוס. הבעיה עכשיו היא כסף לרופא פסיכיאטרי פרטי שיבוא לבית חולים הפסיכאטרי ויתן חוות דעת אובייקטיבית שלא מושפעת מחוות הדעת ומהאימרות של עובדי בית החולים. והשאלה היא האם ישנם עמותות שנותנות הדרכה כיצד להתמודד להשיג חוות דעת שניה כאשר יש מצוקה כלכלית לממן חוות דעת שניה של רופא פרטי שיגיע לבית חולים ויכתוב חוות דעת? וכיצד ניתן לדאוג שחוות הדעת השניה תינתן כשהיא נקייה מהשפעות של עובדי בית החולים שבו החסוי מאושפז לרבות התיק הרפואי ? כיצד אפשר לדאוג שהרופא הפסיכיאטרי שיוזמן לתת חוות דעת שניה בבית חולים יהיה אובייקטיבי ולא יושפע מהרופא המטפל של בית החולים שיש חשש שינסה לעוות ולהשפיע על חוות דעתו של הרופא הפרטי - כיצד אפשר למנוע השפעה בלתי הוגנת ובלתי הגונה של הרופא של בית החולים בו נמצא החסוי?

../images/Emo18.gifמצב מורכב ועדין

נסה להפנות את שאלתך לפורום אתיקה מקצועית של איגוד העוס"ים למרות שנראה לי שזה קשור יותר לתחום הפסיכיאטריה נסה בכל אופן. כמו כן, לא מכירה שמות, אבל נראה לי שארגוני שעוסקים בסינגור ונותנים סיוע משפטי יכולים אולי לעזור. לא מומחית, אז בכל אופן חכה לתגובות נוספות.

רוני 331

New member
סיוע

ניתן אולי לפנות לעמותה למלחמה בעוני, אני אנסה להשיג את הטלפון אבל אפשר גם ב144.לעמותה זו אנשי מקצוע שונים המעונינים לסייע. בהצלחה.

moshe101

New member
איך אפשר להגיע אליהם?

אשמח אם תסיג לי את הטלפון שלהם בתודב מראש משה ....

מייתה

New member
אפשר

חייב להיות גורם שנמצא מעל הרופא הזה כמו משרד הבריאות שאליו ניתן לפנות בתלונה ולדרוש שיחקרו מה קורה שם

moshe101

New member
זאת הבעיה שאין לי כבר אמון במישרד ה

הבעיה היא שאין לי אמון במישרד הבריאות מנסיוני לא פעם בעבר או בסוגיה פשוט התיאכזבתי מתשובותיהם שכלל לא זוכות למענה התשובות שלהם הם כך: " מכתבך היתקבל במישרינו עם תום הבירור נשוב ונחזור אליך " אם הם חזרו אליי תישאלו אותם כי הם לא חוזרים רק מראים לך שהם כביכול מיתיחסים לפניה שלך אבל סך הכל אני יכול להבין אותם איך אפשר להיתלונן לגוף שהוא התחום שלהם מערכת הבריאות השחיתותית שקיימת במידה שלנו צריכים להיות גורמים חיצוניים מחוץ לתחום מערכת הבריאות זה לא אמיתי ולא פייר אני מאמין אם פעם יחשבו על יעול לפחות בנושא של תלונות של הורים ומישפחות אל גורם חיצוני יהיה יותר היתיחסות ולא יתייחו מה שהם מוצאים לנכון ...

למעלה