הלם תרבותי

0 אור 0

New member
הלם תרבותי

לא שהייתי הרבה זמן, כולה נסעתי לחודש אבל אני עוד כולי מעופפת מהנחיתה: החמסין הנוראי של החורף הישראלי, אחרי 95% לחות וקור , הלכלוך על מדרגות משרדי הממשלה, ותחנות האוטובוס, נכון שממש קל לי לשאול אנשים בעברית ולהבין את השלטים ברחובות כשאני נוסעת למקום שאני לא מכירה בתל אביב, אבל איפה המפה הברורה והפשוטה של הקולקטיבוס, הרחובות הישרים עם מספור ברור שמופיע גם על המפות והשלטים, ולשלם 5.5 שקל על אוטובוס עירוני בתל אביב (בבאר שבע זה פחות) - פשוט שוד לאור היום. אפילו שגם שם עלו ל 1.20 לעומת ה 70 שעלה במשך שנים על גבי שנים. בכלל התחבורה הציבורית שם עולם אחר: עשיתי חשבון ששם נסענו ב2 אוטובוסים ורכבת (מרכב של כשעתיים וחצי נסיעה) תמורת בערך 4 שקלים, והתדירות ביום רגיל היא כל 5-10 דקות כשאתה באיזור של עיר גדולה כולל כל פרבריה. אם בארץ היתה כזאת תחבורה ציבורית .... חלום רחוק. אבל טוב לחזור הביתה

guy red

New member
הלם תרבות

שלום אור נכון אומנם הרבהההההה יותר יקר בארץ , אך אל תשכחי שאת בקרת בתור תיירת והגעת עם סכום לא קטן. למקומיים המשכורת אינה כה גדולה ונסיעות במחירים שציינת יכולים להוות לפעמים כ10 אחוז מהמשכורת החודשית שלהם או יותר וכך גם בעניין האוכל ,לך המחירים נראים מגוחכים אך למקומיים יחסית למשכורת המחירים גבוהים. אי אפשר להשוות בין ישראל למדינות דרום אמריקה . הכל יחסי . וגם כאן לא ממש נקי. מאחל לך הסתגלות מהירה ומי יתן ותחזרי ליבשת מהר :) גיא.סוכן נסיעות רד בואנוס איירס - סוכנות נסיעות והוסטל [email protected] טלפון : +54-11-4371-8104

0 אור 0

New member
ממש לא שוכחת

במיוחד הפעם, שמעט מאד מהזמן הייתי "תיירת" ורוב הזמן הייתי עם אנשים מהשורה (לא חושבת שלהרבה תיירים יוצא לנסוע באוטובוסים העירוניים הרגילים וברכבות בשעות העומס - אני לפחות לא עשיתי את זה כשבאתי לטייל, הכי עממי שהגעתי זה היה לרכבת התחתית שהיא ממש נוחה גם ללא מקומיים) גם מחירי האוכל קפצו לשמים יחסית למה שהיו אפילו לפני שנה וחצי ובטח לפני 6 שנים , ואנשים מרגישים את זה טוב טוב. ראיתי לא מעט דברים לא נחמדים - אולי אפרסם בהמשך איזה פוסט על נגישות לנכים ובכל זאת, כמה שקשה שם, וקשה - יש לנו בישראל כמה דברים ללמוד משם. לצערי, בינתיים מה שלומדים זה דוקא את השחיתות השלטונית - בדיוק מה שלא צריך.

מיקה2008

New member
גם אני!!!

אני השתמשתי בכל כלי תחבורה מונית , ראמיס, אוטובוס, רכבת תחתית ורכבת רגילה..

0 אור 0

New member
איך הסתדרת עם האוטובוסים?

מודה שרק הפעם הזאת הצלחתי לפצח מספיק טוב את הספרון של הקוים, כדי למצוא קוים חדשים שאף אחד לא הראה לי (בנסיעות הקודמות נסעתי כמובן באוטובוסים, אבל רק כאלה שאמרו מאיפה לאן וכמה, חוץ מפעם אחת שהתעכבנו לשעות מאוחרות בשכונה לא סימפטית ואז פשוט עלינו על האוטובוס הראשון שעבר, וירדנו ממנו ברגע שראינו רחוב מוכר) חוץ מזה, גם הקטע שכל הזמן צריך לאסוף מטבעות כדי שיהיה מספיק לאוטובוס די הלחיץ אותי, והפעם הפכתי לספצית ממש כמו כל מקומי (מתי משלמים בשטר של 5 ומתי בשטר של 2 כדי לקבל הכי הרבה מטבעות בעודף וכל מיני שטויות כאלה)

מיקה2008

New member
תיראה

בפעם הראשונה לא העזתי חוץ מראמיס שנקרא פרייארית לאט לאט התחלתי להכיר את עיר במשך הזמן שחזרתי ולמדתי לשאול אנשים וכך לומדים.

maozeitan

New member
אין מה להשוות בין ארגנטינה לישראל

ארגנטינה כמו שאר מדינות אמריקה הלטינית (להוציא את צ'ילה) אלה מדינות עולם שלישי עם כלכלה דרעק ודירוג אשראי עולמי שנמוך מהמפלס ההולך ונעלם של ים המלח. ישראל לעומת זאת עד כמה שזה נשמע מצחיק, היא מדינת עולם ראשון עם דירוג אשראי סביר ביותר בישראל מרויחים בסה"כ לא רע ואפשר לחיות עם המשכורת ולגמור את החודש ומה לעשות שבארגנטינה וואללה המצב הוא על סף פשיטת רגל, לכן המחירים מצחיקים ולכן הכל נראה יחסית מאד זול ולא תמיד הכי נקי בארגנטינה גם שם מלוכלך בהרבה מקומות ובקיצור נסיים בפתגם הידוע ARGENTINA NO ES LA ULTIMA COCA COLA EN EL DESIERTO ארגנטינה היא לא כזאת מציאה גדולה.

0 אור 0

New member
אז ככה

קודם כל הפוסט הזה לא התכוון להיות השוואה רצינית ומושקעת, סתם תיאור אישי לתחושות שעולות כשכמה ימים לאחר הנחיתה מסתובבים בערים בארץ, אבל אם כבר אתה מתאר את ארגנטינה בתור מדינת עולם שלישי (מה שנכון נכון), ויודע (עכשיו) שהמקום שהסתובבתי בו הוא שכונת עוני פר אקסלנס, וממנה נסעתי לכל בואנוס איירס, לפעמים לשכונות היפות ואיזורי תיירות, אבל הרבה פעמים גם למקומות פחות יצוגיים, אז זה צריך להקפיץ כל מי שאכפת לו מהמדינה, שנראה לי מלוכלך יותר בעיניים - זה שתחנת הרכבת במורנו או אונסה וכל הסביבה שלהם שזה משהו כמו שוק הכרמל בגירסה לטינית (גם שם הכל תוצרת סין ומאיכות עוד יותר מחורבנת) נראות מצוחצחות ומתנהלות יחסית למקומות המקבילים בישראל, או אפילו למשרד ממשלתי שיושב בקניון מסודר בבאר שבע, זה דגל אדום, אם לא שחור, להתנהלות אצלנו. לצערי, המחירים בארגנטינה כבר לא מצחיקים - אם בן אדם שמרויח חמישית מאשר בארץ, צריך לקנות ירקות ופירות במחירים שכבר מתקרבים לארץ, או לשלם על הגן של הילדים כמעט אותו דבר כמו כאן (כי החינוך הציבורי הדרדר למצב מחפיר), אז המצב קשה מאד. ואחרי כל הבלגן שעשיתתי, אני אגיד משהו על ארגנטינה ומשהו על ישראל: על ארגנטינה: אמנם מדינת עולם שלישי, מתנהלת בשחיתות ובלגן גם בימים רגילים, והיום נמצאת במשבר עמוק. אבל בבסיס יש שם תשתית מצוינת של ארץ ארופאית, עם מערכת תחבורתית טובה ומתפקדת, עם השכלה גבוהה איכותית בחינם, עם מערכת רפואה ציבורית טובה בחינם,עם משאבי טבע שעוד לא מכרו והרסו את כולם, והעיקר - עם אנשים חמים ונחמדים וששים לעזור (גם אם לא תמיד חרוצים מאד). יש להם פוטנציאל מצוין לצאת מהמשבר אם יצליחו להתגבר על הביורוקרטיה והשלטון המאוס. על ישראל: מדינה שהפתיעה את כל העולם בהקמתה כשמכלום הצליחה ליצור מדינת עולם ראשון - רק על ידי איכות אנשים, איכות שלטון ותרבות של מצויינות. אבל לצערי, כמי שחיה פה כל חיי, אני חשה הדרדרות ענקית בכל הפרמטרים - שירות המדינה הפך לביורקרטיה מסורבלת שלא אכפת לה המהאזרח אלא רק מעצמה, תשתית הכבישים אמנם השתפרה פלאים, אבל התחבורה הציבורית הדרדרה למצב שהיא כבר לא רלבנטית לרוב האזרחים (בדיוק הפוך מהצורך שלנו), צפיפות אוכלוסין, איכות סביבה, טינופת עולים בהדרגה, אבטלה גואה - כשמי שאמור להתעסק עם זה מחוקק חוקים מטופשים שעוד מונעים מאנשים למצוא עבודה או מנפחים שירותים לא יצרניים, כשאני מסתכלת על הכיוון שאליו אנחנו מדרדרים, וכשאני משווה לשיחות שלי עם חברים בארגנטינה, אני מודאגת מאד.נראה שאנחנו דוהרים בכיוון שמעתיק את החולשות של מדינות דרום אמריקה, במקום להשתפר. סך הכל להם אין אויבים שיושבים להם על גבולות ומחכים שהם יפלו.

guy red

New member
יפה מאוד , מסכים עם כל מילה.

מעוז אתה אדם פשוט מאוד. לא ברור לי מאיפה מגיעה כל השנאה שלך למדינות דרום אמריקה.

maozeitan

New member
גיא אתה סתם לא עונה לעניין

אני בסה"כ אמרתי שהמדינות האלה סובלות מכלכלה גרועה יחסית לישראל ואין מה להשוות בין מדינת הגאונים מהמזרח התיכון שבשישים ואחת שנה עשתה פה מדינה חבל"ז וזכתה כבר 9 פעמים בפרס נובל לבין ארגנטינאים שמנהלים את המדינה שלהם בערך כמו שאני הייתי מנהל באסטה של חמוצים בשוק הכרמל. לא אמרתי שאני שונא אותם, ואתה סתם שם לי מילים בפה.

אני קיבלתי רושם בדיוק הפוך

יצא לי להיות לפני שנה כחודש וחצי בארגנטינה, מתוך זה כמעט שבועיים בבואנוס איירס, ואני קיבלתי רושם בדיוק הפוך - דווקא שלעיר יש מורשת אירופאית מאוד מרשימה (וזה מתבטא בבניינים היפים, השדרות הרחבות וכו') אבל שהיום העיר די מוזנחת ודי מלוכלכת. אולי הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים היה שבכיכר שמול בית הנשיאה (פלזה דה מאיו?) היו מונח לאורך הכיכר המון מחסומי של המשטרה באי סדר, כאילו מישהו פעם הניח את זה לכבוד איזה הפגנה ופשוט שכחו את זה שם. וכל זה בכיכר הכי סמלית בעיר. אני ממש לא מבין את ההתלהבות מהאוטובוסים - דווקא התרשמתי שאם בתחנת האוטובוס ממש כתוב לאן הוא מגיע, יש לך מזל, שלא לדבר על זה שאין מיזוג באוטובוסים (הייתי שם באמצע הקיץ). הרכבת התחתית שם היא באמת דבר מצויין, וחבל שאת זה אנחנו לא מצליחים לעשות כאן. לגבי שכר ועלויות - את צריכה להשוות את המחירים שם לא למה שאת מרוויחה בישראל אלא לשכר הממוצע בארגנטינה - אני יכול להבטיח לך שהוא הרבה יותר נמוך מאשר כאן.

0 אור 0

New member
הדגש היה על ישראל

זה שבבואנוס איירס יש המון מקומות מוזנחים ומלוכלכים (ומחמיר עם השנים) וזה שהשכר שם נמוך, וזה שיש בעיה של מטבעות שצריך לכל מקום ואף אחד לא פותר, אני יודעת. זו בדיוק הנקודה - שאם מגיע מצב שכשאני מגיעה אחרי חודש ברובעים הפחות יפים של בואנוס איירס לישראל, ופה נראה לי יותר מלוכלך, אז המצב כאן ממש מפחיד. ומה שהשוויתי זה דברים דומים - רחבות כניסה ומסביב של משרד ממשלתי או תחנת תחבורה ציבורית , שירותים ציבוריים (שקשה מאד למצוא שם - אבל להפתעתי, כשהיו - הם היו מאד נקיים) לגבי האוטובוסים והרכבות, בטח שאני יכולה לתת לך גם את הצד השלילי - קודם כל זה שחייבים לשלם במטבעות, שיש מאות חברות שלא מוצאות דרך לשתף פעולה ביניהן ולעשות כרטיסיה של כמה נסיעות (יש נסיון לעשות כרטיס מגנטי משותף לסובטה ולאוטובוסים ובינתיים רק 4 חברות הצטרפו לסידור הזה, שזה כלום), שאם כבר איזה חברה עשתה כרטיסיה של כמה נסיעות, אז כרטיס ברמה נחותה ואם הוא מתקמט לך זה סיפוור מההפטרה לקבל החזר, שברכבת כרטיס הלוך חזור עולה אותו דבר כמו 2 כרטיסים ושהוא מיועד לאותו יום שקנית אותו בלבד - אין אפשרות לקנות כרטיסיה חודשית או כרטיסיה של מספר נסיעות, שבחלק מתחנות הרכבת אין שילוט עם שם התחנה במקום שאפשר לראות אותו, שרמת התחזוקה ירדה ועוד ... - ועדיין, עם כל הבעיות יש שני דברים שמעוררים קנאה אצל מי שבא מישראל: 1. בן אדם שגר עד מרחק של שעתיים-שלוש ממרכז העיר, יכול להגיע בתחבורה ציבורית לכל מקום, ברמה של כל5-10 דקות בשעות היום ו 20-30 דקות אחרי 12 בלילה או בחגים וימי ראשון. בארץ יש לך המון מקומות שהחליטו לנתק אותם מהצויליזציה, יש 2, 3 או 6 אוטובוסים ביום, וזה אומר שאם אין לך רכב פרטי אתה פשוט לא יכול להגיע או לחזור. אני גרה במקום כזה - כשלמדתי באוניברסיטה היה אוטובוס בכביש לא רחוק כל 20 דקות. אז הלכתי קצת ברגל, ולפעמים האוטובוס כבר הגיע מפוצץ ולא עצר , אבל יכולתי לצאת ולחזור. לאט לאט הם הורידו תדירות, וברגע שירדו מהפעם בשעה אנשים התחילו לקנות מכוניות ולהפסיק לסמוך עליהם. היום התדירות של האוטובוסים כל כך נמוכה, שזה פשוט לא רלבנטי. 2. כשאני כבר מגיעה לעיר שיש בה תחבורה ציבורית ומחפשת באינטרנט איך להגיע ממקום למקום, שיטת האינדקס בתל אביב ובבאר שבע (עם זה שאני יודעת עברית וספרדית לא ממש) הרבה פחות נוחה מהמפה של הקוים שיש בבואנוס איירס. לא שהיא פשוטה לשימוש לתיירים - כמו שכתבתי, לקח לי הרבה זמן עד שהצלחתי להסתדר לבד, וגם עכשיו אני תמיד אעדיף רכבת תחתית איפה שאפשר. אבל למקומיים זה ממש פשוט.

למעלה