הלנת שכר !!!

bubble boy

New member
ועוד שאלה בקשר להלנת שכר

שלום! גם לי , כמו לאבא לעתיד, מעכבים כבר שלושה חודשים משכורת (על חודש אוגוסט), וגם לי הבטיחו כבר אלפי הבטחות שלא קויימו, וגם אני החלטתי למצות את הדין עם מעסיקי. בקשר לכך יש לי כמה שאלות: 1. האם חובה עלי לפתוח תיק אצל עו"ד בכדי להגיש תביעה לביה"ד לעבודה? האמת היא שבשבוע שעבר הורדתי טפסי תביעה מהרשת מילאתי אותם וניגשתי להגיש תביעה בעצמי (לדאבוני ביהמ"ש בדיוק נכנס לשביתה...)וזה לא היה נראה לי כ"כ מסובך, עד כדי פנייה לעו"ד בשביל כך. 2. מה היא הריבית הקבועה בחוק לכל יום של עיכוב משכורת? 3. מעסיקי מבטיח לי , כאמור, מזה זמן לשלם לי. ובכן, מה אם אגיש תביעה ובזמן שיעבור עד למשפט הוא ישלם לי (לא שאני יכול לדמיין תסריט כזה ,אבל נניח...), האם אני יכול לתבוע אותו רק על ריבית הפיגורים? תודה מראש, שחר

הלנת שכר !!!

עד לפני כמה ימים עבדתי בחברת שליחויות בע"מ. עבדתי בחברה כמעט חודשיים שבהם לא קיבלתי שום שכר על שום יום וגם לא על הוצאות נלוות (טלפון, דלק וכו'). כשאלתי מתי את המעסיק מתי אני אקבל את שכרי, תמיד היו לו את התירוצים הרגילים: "... רואה החשבון יכין לך את הכסף/ סוף שבוע/ אני פודה צ'קים ונותן לך מזומן / תגמר השביתה במס הכנסה/ אני אדבר עם זה...." בקיצור סיפורים מפה ועד הודעה חדשה. אגב, לוויתי לו סכום של כ 1700 ₪ במזומן ורק אחרי שלושה שבועות הוא החזיר לי את הסכום בצ'ק. הצ'ק חזר!!!!! אחרי שבוע שנדנדתי לו הוא הביא לי את הסכום במזומן. בתחילת שבוע שעבר הודעתי לו שעד שאני לא מקבל את הכסף שמגיע לי ( כ 6000 – ששת אלפים!) שקל אני לא מתכוון לעבוד. נשארתי בבית והקטנוע נשאר גם כן אצלי כ"בן ערובה" לכסף. הוא אר לי שב 30 לאוקטובר אני אקבל את כל הכסף במזומן. 30 לאוקטובר הגיע אבל הכסף לא. טלפון אליו והוא אמר לי שב 31 לאוקטובר על הבוקר אני אקבל הכל. עד עכשיו לא קיבלתי כלום. אמרתי לו שאם אין לו את הכסף שיגיע לדואר ונעשה בעברת בעלות על הקטנוע. הוא לו הסכים. היום הוא הגיע עם נידת של המשטרה אלי הביתה בבקשה שאני יחזיר לו את הקטנוע ולא הוא יגיש נגדי תלונה על גניבה. הסברתי לשוטר את הסיפור והוא יעץ לי להחזיר לו את הקטנוע ולתבוע אותו בבית דין לעבודה. אגב, הצ'ק שחזר עדיין ברשותי . לא היה לצ'ק כיסוי, החשבון מוגבל. כלומר הוא נתן לי צ'ק בידיעה שאין לו כיסוי. באחת מהפעמים שהיתי אצלו המשרד ראיתי עוד צ'ק שהוא נתן למישהו ו....חזר, כמובן. בקצור, הבנתי שאם אני רוצה לראות את הכסף שלי בזמן הקרוב אני צריך לתבוע אותו ב"בית דין לעבודה" וגם לגשת להוצאה לפועל עם ה צ'ק שחזר. אפשר לתבוע אותו בבית הדין על סכום גבוה יותר או אפילו לגשת לבית משפט ל"תביעות קטנות"? לצערי,הסתבר לי שאותו אדם שיקר לי לא פעם ולא פעמים ואני מתכוון למצות עימו את הדין! מאיפה מתחילים? מה אפשר לעשות? איך מגישים תביעה? מה צריך ? מה הסיכויים שלי לקבל את כספי והאם אני יכול לקבל גם פיצוי ? תודה.

טוב, אז ככה:

את הקטנוע באמת היית צריך להחזיר לו, כי תאורטית זה הוגן, אבל זה לא מעשי, זה כמו גניבה! אם הפרטים שמסרת נכונים, ואתה זכאי לתשלומים שדיברת עליהם אז קודם כל עליך לפנות לעורך דין שיכין לך תיק. לעורך דין תכין את כל המסמכים, כגון: תלושי משכורת, הצ'ק שחזר, הבטחות ועוד.... לאחר מכן תפנו לבית הדין לעבודה ותתבעו אותו. בקשר לסיכויים שלך לקבל את הכסף, אין לך מה לדאוג. אתה תקבל אותו במידה והאיש לא ברח.... אתה תקבל את כל מה שמגיע לך בתוספת, הוצאות משפט, פיצויים על עיקוב המשכורת, רמאות, עוגמת נפש...

למעלה