הלנת שכר

• פותח הנושא msch
  • פורסם בתאריך

msch

New member
הלנת שכר

אם קניתי משהו כמה זמן מותר לי לדחות את התשלום ?בשוק הישראלי מקובל לשלם בשוטף +30 האם זה בסדר לפי היהדות והאם חוקי המדינה מקובלים על ידי ההלכה.???

נ ה ו ר א

New member
לי יש בעיה כזו

בגדול אני מקבל כל חודש משכורת יפה על עבודתי, אך בחודשיים האחרונים כבר קרו לי פעמיים מקרים לא נעימים - פעם אחת הבוס העביר את הצ'ק לאנשהו, ומשם הוא מתגלגל ומתגלגל וטרם הגיע אלי, ובחודש אח"כ הוא טען שבגלל טעות טכנית שכחו אותי... וכך אני מחכה ומחכה... נראה לי שבגדול על פי ההלכה ניתן לסכם איחור מסוים בתשלומים לפי המקובל בשוק, אבל בכל מקרה יש עניין גדול לשלם לכל אחד (עובד, נהג מונית, שיעור פרטי וכו') באותו יום, ואז מקיימים את המצווה של 'ביומו תתן שכרו'.

msch

New member
הבוס שלך פשוט לא רציני

לעבוד ולא לקבל שכר זה שונה מקניה או שזה אותו דבר?

arriy80

New member
הלנת שכר שכיר

על הלנת שכר שכיר, כתב הרמב"ם בהלכות שכירות פרק יא: "מצות עשה ליתן שכר השכיר בזמנו, שנאמר "ביומו תיתן שכרו" (דברים כד,טו). ואם איחרו לאחר זמנו--עובר בלא תעשה, שנאמר "ולא תבוא עליו השמש" (שם)." "כל הכובש שכר שכיר--כאילו נטל את נפשו ממנו, שנאמר "ואליו, הוא נושא את נפשו" (דברים כד,טו). ועובר בארבע אזהרות, ועשה: משום בל תעשוק, ומשום בל תגזול, ומשום "לא תלין פעולת שכיר" (ויקרא יט,יג), ומשום "לא תבוא עליו השמש" (דברים כד,טו), ומשום "ביומו תיתן שכרו" (שם)." בהלכות אלו מבואר האיסור החמור של הלנת שכר שכיר, אמנם יש סוגי שכירים - כמו שכיר יום וקבלן - ומבוארים בספרי ההלכה. המציאות שאתה מתאר אינה הלנת שכר שכיר, אלא מניעת תשלום חוב. הרי כשקנית חפץ, אינך משלם תמורת עבודה אלא בתמורה לחפץ ולכן אין הדבר כבישת שכר שכיר, אלא כבישת חוב, בדומה ללווה שנמנע מלשלם את חובו למלווה.

למעלה