הלקאה עצמית

הלקאה עצמית

האויב הגדול ביותר שלך הוא אתה עצמך מכירים את המשפט הזה? ישנן תקופות בהן אני מרגישה שהוא יותר מנכון. הביקורת העצמית משפיעה הרבה יותר מביקורת שאדם אחר נותן. יש לה משמעות והדהוד הרבה יותר חזקים בגוף ובנפש. איך זה אצלכם? אילו אירועים גורמים לכם לפרוץ בהתקפה של ביקורת עצמית שלילית? איך ממתנים את זה לפי הבנתכם, או רצונכם?

לדעתי - בעיקר אכזבות

כשבנאדם מתאכזב ממשהו , הוא ישר מאשים את דרכי פעולותיו , וע"י כך הוא בעצם שואף לשלמות שתפוקח ע"י הביקורת העצמית . אבל מי אמר שזה אויב? אולי באמת אני זקוק לשינוי המהותי ? אולי זה בעצם חבר?

מכירה ומסכימה...../images/Emo45.gif

לפעמים אני שמה לב שאני שמה לעצמי מכשולים, לא מאמינה בעצמי מספיק, בטוחה שאני לא אצליח בדברים ואז זה פשוט נבואה שמגשימה את עצמה
אני מאוד ביקורתית כלפי עצמי, מכאן מגיע גם הדימוי העצמי הנמוך שלי והחוסר ביטחון- תמיד אני רואה את השלילי ולא החיובי.

clio32

New member
מילים מהלב לגבי ביקורת עצמית

ביקורת עצמית - יתרון או חיסרון? זה זמן מה שאני מנסה להחליט לגבי התשובה. ביקורת עצמית יכולה להיות דבר חיובי, דבר ממתן בחיים, מויל אך יחד עם זאת גם הרסני. אצלי לפחות התחושה היא שהביקורת העצמית שלי לא נותנת לי "הנחות" בתחומים בחיים שאני בטוחה שאפשר לקבל קצת כאלה... לדוגמא - התחלתי לעבוד לפני חודשיים, לאחר שהרבה שנים ישבתי בבית וגידלתי את הילדים (בעל שעובד מסביב לשעון או בעברית "אלמנת הייטק"...), ברגע שהתחלתי לעבוד, נדמה היה לי כי "אני על הגל", כלומר הנה הצלחתי להשתלב חזרה במעגל העבודה שמבחינתי היה שווה למעגל החיים. כל יום שעבר כך גדלה העייפות הפיסית והנפשית, פתאום אין לי זמן כפי שהייתי רוצה לא לילדים, לא לבעלי ואף לא לעצמי. ניסיתי לשכנע את עצמי שהנה בעוד מספר ימים המצב יתייצב ויהיה לי קצת יותר קל, אך לשווא המצב הוחלך ונהיה קשה - אני מוצאת את עצמי במצבי עייפות שהכרתי רק כאשר בני הקטן היה בן מספר חודשים, אין לי כח לכלום, אני רק מחפשת איפה להניח את הראש... דיברנו על ביקורת עצמית - אני חושבת שאשה אחרת היתה חושבת לעצמה - לא נורא, עוד קצת, אז מה אם הבית לא מטופל כפי שהיה תמיד, אז מה אם יש לי פחות כח וראש לסקס, אז מה אם הפסדתי את החוג שאני רשומה אליו וכל כך אוהבת (הבעל עוד לא חזר מהעבודה והעיניים שלי כבר נעצמות...) ואז מה אם אין לי זמן לשבת בשקט שעה לבד בבית קפה ופשוט לנוח... אבל אצלי - אין אז מה! תמיד נדמה לי שהייתי יכולה לעשות יותר, להיות יותר קשובה, להיות יותר זמינה, וכד'. בקיצור אצלי הביקורת העצית גורמת לתחושת חוסר הצלחה למרות שנדמה היה לי שהנה הצלחתי ו - איך זה שכולן בכל זאת מסתדרות? אנא שתפו אותי במצבכם - איך אתן מסתדרות, האם אתן מוותרות לעצמכן קצת, אני חיה בתחושה של החמצה יומיומית וזה פשוט מתסכל. אין לי כוונה לשבת בבית מחדש, אך יחד עם זאת אני לא מליחה למתן את הביקורת העצמית שלי כלפי הדרך בה מתנהלים חיי כרגע. תודה מראש, העייפה.

לוותר לעצמך

אני חושבת שהבעיה היא לא רק בויתור ובהנחות, אלא בהלקאה העצמית שקורית כשמוותרים, ואז זה בדיוק כמו לא לוותר לעצמך, כי אתה לא ממש נהנה מההחלטה. איך למתן ביקורת עצמית - זו בדיוק השאלה שאני מנסה לשאול.

behappy

New member
אני משתדלת כמה שפחות

כי הלקאה כזו יכולה להביא אותי למקומות שלא הייתי רוצה לחזור אליהם. אני מפשלת. כל יום, לפעמים. אני לא תמיד הכי הכי, לא בעבודה, לא במערכות יחסים, לא בלימודים, לא בביני לבין עצמי. אבל- אני מנסה, וחשוב לי, גם אם אני לא במיטבי. אז למה להלקות? יותר מההלקאה, חשוב מה שיש מאחוריה תמיד (ככה לפחות אני חושבת)- רצון גדול לשיפור, שיהיה יותר טוב. ההלקאה היא כמו מראה מכוערת-מדי שאנחנו שמים מולנו כדי שנזדעזע ונרצה לשנות, אבל לרוב זה לא גורם לשום רצון לשינוי, אלא רק להתחפרות ושקיעה. במקום להלקות אפשר להגיד- נו, לא נורא. אפשר לנסות לראות דברים בפרופורציות, שקיימות תמיד. אפשר לשמור על אופטימיות ולהחליט ש-אוקיי, היה מה שהיה, מעכשיו מנסים קצת אחרת, שיהיה יותר טוב. זה פחות מכאיב, ככה. אחרי כמה שנים של גישה כזו, אני מוצאת את עצמי לא מלקה את עצמי הרבה, למרות ש-מה לעשות, אני לא מושלמת כמו שבאיזשהוא מקום רוצה להיות. זה משפיע באופן ישיר על השאפתנות וההישגיות שלי. התחלתי להתחרות רק בעצמי, וגם זה במידה, במקום להשוות אותי לכל העולם.

reedgreenwhait

New member
שום דבר לא...

גורם לי לפרוץ בהתקף של ביקורת עצמית שלילית...הביקורת שלי כלפי עצמי(שהיא סופר שלילית) אף פעם לא נפסקת. אני לא מחשיבה את הביקורת העצמית למשהו טוב, כי זה מוריד לי את הביטחון העצמי ומדכא מאוד. לא יודעת איך ממתנים את זה.

מפסיקים לרחם על עצמך

ומחליטים להוציא את עצמך מהמצב הזה עם כל הקושי הרב שכרוך בכך. יש הרבה מה לעשות, החל מבקשת עזרה, וכלה בעבודה עצמית. אפשר לצאת מדכאון. אבל לא נראה שאת בכלל רוצה לנסות. קוראת אותך כבר המון זמן, גם את הבלוג וגם כאן. יש מוצא. תאמיני לי. את יכולה ליצור לעצמך חיים נפלאים.

reedgreenwhait

New member
נכון

אני לא רוצה לנסות. יותר קל לי להמשיך לחיות כפי שאני חייה ולהתבכיין.

נורא עצוב, אבל זו בחירה שלך

ולפחות את מודעת לה, ובוחרת בה בגלוי. חבל נורא. את לא יודעת מה את מפסידה.

למעלה