הלקוח תמיד צודק?

why worry

New member
הלקוח תמיד צודק?

אני עובדת בחברה מסוימת שבה אני נותנת שירות לקוחות.
הלקוח "הכי" שלנו, הוא לקוח מאוד מאוד עשיר ומקושר. המנהלים של החברה שומרים עליו כמו על יהלום.
אבל מה? יש לו פה מסריח ברמה לא פרופורציונאלית.
כשמשהו במוצר שלנו לא מסתדר, וכשהוא זקוק לשירות לקוחות, ומגיע למחלקה שלי - הוא חסר סבלנות, צורח על הנציג שמשוחח איתו, טוען שהנציג לא מקצועי, לא נותן לנציג לסייע לו, הוא מנבל את הפה, מקלל את הנציג, יורד לפסים אישיים... זה לא קרה פעם אחת או פעמיים, אלא יותר. הוא לקוח ממש משוגע... הוא עצבני בצורה מטורפת וקיצוני מאוד.
דיווחנו על הלקוח הזה למנהל שלנו, וציפינו שהמנהל יפנה אליו ויבהיר לו שאנחנו לא נותנים שירות עם יחס כזה.
אבל מה... בלי אישור מהמנכ"ל המנהל שלנו לא מוכן לעשות את זה...
אני מבינה את המנהל. הוא עלול לגרום לזה שירגיז את הלקוח ושיעזוב את החברה שלנו. הוא מכניס הרבה מאוד כסף לחברה, וגם המליץ עליה להרבה מאוד אנשים, ולקוחות חדשים הצטרפו. אם נאבד אותו, החברה עלולה לאבד הרבה מאוד כספים והכנסות וגם לקוחות קבועים או פוטנציאלים.
מצד שני, אני, בתור נציגת תמיכה, מצפה שיהיה לי גב. אני מצפה לדעת שהמנהל שלי מגן עליי כשאני צריכה. ועצם העובדה שהוא "זורק אותי לכלבים" ועושה לנו שיחת עידוד - מה הפוטנציאל, איך אנחנו צריכים להיות (סבלניים, קשובים, אסרטיבים, סובלניים, להבין את הלקוח, הלקוח תמיד צודק)... זה לא ממש לתת גב מבחינת אף אחד מאיתנו.

מה דעתכם?
מבחינת המנהל - מה נכון לעשות?

לצערך הרב מבחינת המנהל הוא עושה את מה שנכון וזה אומר מה שנכון לעסק ולא מה שנכון להגיון כי בעסקים אין כזה דבר הגיון .. זה פריבילגיה של עשירים ..
בואי ותלמדי מהניסיון שלי שכולל 16 שנים בתחום של נתינת שרות ללקוחות (טלפונית , במעבדה שלנו ובשטח "במגרש" שלהם) תפתחי עור של פיל ואדישות לפה המלוכלך שלהם ותבליגי מבלי להראות להם שזה מציק לך ותעשי את המינימום הנדרש מבחינת המחויבות שלך כלפי הלקוח וזה יעלה להם על העצבים ..
ככול שהם יתרגזו יותר את בשלך .. אדישה כמו בובה בחלון ראווה וזה יטריף אותם בגדול ..

Hawkgirl

New member
הלקוח לא תמיד צודק - זה ידוע..

בטח ובטח שלא הלקוח הישראלי.
כאחת שגם עובדת בשירות לקוחות, ובהתייחסות למקרה הספציפי שלך - אין מה לעשות.
החברה בה את עובדת כנראה תולה בלקוח הזה הרבה תקוות, וידיו של המנהל שלך די כבולות.

מצד שני - את יכולה להסתכל על הצד החיובי. אם מדובר בלקוח אחד בלבד אז אין צורך להתרגש יותר מדי.
אם מדובר במתכונת קבועה עם הרבה יותר מלקוח אחד, תחשבי עם עצמך עד כמה תיהיי מסוגלת לספוג את היחס הזה במקום עבודה כזה ולשקול התפטרות.

כמה שאני שמח שאני לא עובד מול לקוחות...

אם הייתי במקומך כנראה שהייתי אומר לו מה אני חושב עליו (בלי לצעוק ובלי לנבל את הפה כמובן, ובאדישות). כנראה שזה היה עולה לי במשרה
, אבל זו מראש הסיבה שאני לא רוצה לעבוד מול לקוחות. זה אחד הדברים שאמרתי לעצמי שאני מאד אשתדל לא לעבוד בו
.

כנראה שזו לא בדיוק העצה הכי טובה בשבילך, אבל זה לפחות מה שאני מאמין שהייתי עושה.

Hawkgirl

New member
סתם מתוך סקרנות..

במה אתה עובד..?

אני גם לא סובלת לעבוד מול לקוחות(בין אם פרונטלית או טלפונית) אבל למצוא עבודה כזאת היא על סף הבלתי אפשרי.
איזו מן עבודה זו שאתה עובד והיא לא מול לקוחות..?

אני מפתח תוכנה

בד"כ אני "מדבר" עם המחשב, ויש אנשים אחרים שהתפקיד שלהם הוא לדבר (ולהתמודד) עם הלקוחות

Hawkgirl

New member
הו, נייס

אם היה לי השכל הזה, החיים שלי יכלו להיות יפים יותר

נו טוב, חשוב להישאר אופטימיים!

BloodyRose

New member
אם להנהלה כ"כ חשוב לשמור עליו

שהם יתמודדו איתו.

זה די נהוג שלקוחות בסדר גודל מסויים יפנו ישירות לדרג עליון בחברה כדי לקבל תמיכה (מבלי לזלזל ברמת המקצועיות שלכם חלילה).
אם אתם, ובצדק, לא מעוניינים להמשיך לקבל ממנו יחס כזה, ולמנהל שלכם חשוב יותר לשמור על הלקוח, אז שהוא יתמודד איתו.
זה גם ינפח את האגו של הלקוח ואולי ירגיע אותו קצת, ואם לא - המנהל יבין עם מה אתם מתמודדים ואולי יעשה משהו בנוגע לזה.

גם אם "הלקוח תמיד צודק", זה לא נותן לו את הלגיטימציה לדבר איך שהוא רוצה ולרדת לפסים אישיים. תדברו שוב עם המנהל, תגידו שאתם לא מוכנים לעבוד מול הלקוח הזה שוב, ואולי זה יהיה לטובת כולם שלהבא אותו לקוח יהיה מופנה ישירות אליו. המנהל רוצה להסתפק בשיחת עידוד? שיתן דוגמא אישית ויראה לכם איך מתמודדים עם זה.
מבחינת המנהל - זה מה שנכון לעשות.
אם הוא יסכים לזה או לא, זה סיפור אחר, אבל זה עדיין הדבר הנכון.

TheSecretWithin

New member
אני לא מבינה למה את מצפה שהמנהל שלך יתן לך

גב אם לא נותנים לו גב.
יש החלטות שהן מעליו, ואם הוא עצמאית יחליט לאשר לך להגיד ללקוח משהו בסגנון " אדוני אני לא מוכנה להמשיך לנהל איתך שיחה עד שהטונים ירגעו", והלקוח המאוד חשוב יתעצבן ויחליט להחליף את החברה שמספקת לו שירות, אז המנהל שלך יפוטר.
בלי לזלזל בעבודה שלך חלילה, אבל לאבד משרה של שירות לקוחות, זה פחות גרוע מלאבד משרת ניהול.
לפעמים דוגמא יכולה להגיע גם מלמטה, בפעם הבאה שזה קורה תפני ללקוח ותגידי לו משהו נחמד אך תקיף כדי שיתן לכם לנהל את העבודה ברוגע.האם יפטרו אותך? אולי, אבל אם זה מפריע לך ברמה שאת מרגישה צורך לכתוב על זה בפורום אז כדאי שתעשי עם זה משהו.

Puskas

New member
הלקוח תמיד צודק

זו הגישה האמריקאית וזו הגישה הנכונה.
נכון שיש לקוחות שלא באמת צודקים או שצודקים אבל מציגים את זה לא נעים,
אבל ברוב המוחלט של המקרים הם אכן צודקים ולכן ראוי לחיות עם הגישה הזו.

Relaborat

New member
קשה לי להבין עד הסוף את הסיטואציה

אבל אחד מהדברים שיכולים לעזור לך זה להתייחס לעבודה מול הלקוח הזה כמשחק - שאת אשת השירות שצריכה להרגיע את הלקוח הפסיכופת. ככה גם תוכלי לקחת אותו פחות ברצינות.
אנשים כאלה הם כמו ילדים - הם מחפשים תגובה מסויימת, זה סוג של תשומת לב. אם תתייחסי אליו באותו אופן בין אם הוא צועק ובין אם לאו, נראה לי שהוא יירגע בסוף. אנשים לא אוהבים להוציא אנרגיה סתם.

היה לי למשל איזה מקרה שבו התקשרתי לתמיכה טכנית של בזק בפעם המאה וכבר הייתי דיי עצבני, וכשענה לי הנציג אז אני דיי שפכתי עליו תסכולים שהצטברו. הוא שתק כל הזמן שדיברתי, ובסוף לפני שהוא התחיל לעזור לי הוא שאל אותי אם יש לי עוד משהו שאני רוצה להגיד לפני. לא בטון חצוף או שומדבר, פשוט שאל את זה בטון רגוע. וזו הייתה תגובה מצויינת מצידו לסיטואציה, לטעמי.

פשוט טפלי בבקשות שלו בצורה אדיבה אך אדישה, ואל תתרגשי מזה שהוא צועק. תתעלמי מזה. זה עוזר.

אני מרגיש שקצת חפרתי, אבל בהצלחה :)

למעלה