הלקח האוסטרלי

tamirye

New member
אכן מעניין

הסטודנטים באוסטרליה הם גוף חלש ביותר ואי-אפשר כמעט בכלל להשוות אותו לארץ. בשנה האחרונה גם ביטלו את התשלום השנתי של הסטודנטים, כביכול מכיוון שזה לא חוקי, אבל המטרה היא בעצם בשביל להחליש את הגוף הזה עוד יותר. המקום היחידי שאולי הסטודנטים עדיין חזקים זה באוני' מלבורן (אני לא בטוח...) זה מדהים איך **כל** השירותים באוני' התייקרו בצורה איומה (לפעמים גם פי שלושה ויותר), כולל מעונות סטודנטים, אוכל, שרותי ספורט וכו'. האוני' פה זה עסק נטו בדיוק כמו שכתב פרופסור יפתחאל. אז, אכן, כל הכבוד לסטודנטים בארץ!

המתקין

New member
עוד דבר...

נו? האם לדעתך השינוי הזה יביא ל הקלה בשכר לימוד? או אולי להפך? אולי זו בשורה לבעלי ויזת סטודנט?

tamirye

New member
קשה לי לראות בזה בשורה

אני מניח שכמעט כל הכסך ילך למחקר כמובן, ואולי בצורה מסויימת יגדל מספר המלגות לתלמידי דוקטורט... אוליי.. אבל כמו שאני רואה את האוני' פה, זה עסק טהור. אני אתן לך דוגמא: סיימו לבנות פה בניין דירות חדש שמשמש מעונות לסטודנטים. הדירה הכי זולה לשותפות של 4 סטודנטים עולה - 185$ לשבוע שכ"ד, ודירת סטודיו 230$. עכשיו, איזה סטודנט יכול לעמוד במחירים כאלה? נכון, ניחשת נכון. סטודנט שגם משלם שכר לימוד לתואר מסטר, ובד"כ מגיע מהורים עשירים באסיה.. אז למה בעצם להוריד את שכר הלימוד אם יש מי שמשלם? וכמו שנכתב בכתבה, בסופו של דבר גם הרמה האקדמאית נפגמת! הרמה בארץ, לפחות במדעים מדוייקים, עדיין גבוהה יותר מאשר באוס'...

shnets

New member
אם בהכללות עסקינן (לא נתת פירוט של פקולטות)

אז האוניברסיטאות האוסטרליות מדורגות גבוה יותר מהישראליות - פקולטות ספציפיות זה כבר סיפור אחר, כשלמדתי בירושלים השמועה הייתה שהפקולטה למתימתיקה שם היא החמישית בטיבה בעולם (לי לא יצא לראות דירוג ספציפי כזה אבל בגיגול קצר אני מניח שאפשר למצוא). ברזולוציה של חוקרים אני מניח (שוב רק בגלל הדרוג הכללי) שבאוסטרליה תמצא ברוב התחומים מנחים ברמה גבוהה יותר גם במדעים מדוייקים. לינק לרשימה אקראית שמצאתי - תוצאה ראשונה בגוגל...

tamirye

New member
אני לא יכול להתווכח עם הדרוג כמובן

אבל ברור שהדירוג כולל גם מנהל עסקים, משפטים וכו', תחומים שאין לי מושג בהם. אני באמת התכוונתי יותר על תחומים כמו מדעי המחשב, מתמטיקה והנדסה. אני כרגע לומד באוני' האוס' שמדורגת הכי גבוה ברשימה, ואני יכול להגיד לך, שהמנחה שלי שיש לו שם עולמי, מכיר באופן אישי את כל המרצים בתחום באוני' העברית, ומכון וויצמן (לחיוב). אבל כמובן שזו רק דוגמה שלא מעידה על הכלל.. בכל-אופן, כמו שכותב המאמר אמר, ההווה באוס' הוא טוב, העתיד לא ברור. האם הפיכת האוני' לעשירות יותר ויקרות יותר תגרום בסופו של דבר לסטודנטים מצויינים לא לבוא? ואני יודע שיקר פה. מאד. ועכשיו גם קר :)

shnets

New member
מסכים שהסיכוי לבשורה לבעלי ויזת סטודנט

הוא נמוך, מעניין איך זה בארץ לתלמידים מחו"ל, אבל סטודנטים מקומיים (גם PR) רק ירויחו מזה. אני מקווה שלא קר מדי
כי הסיבות שבחרנו ללמוד באוסטרליה הן - מז"א, מנטליות אירופית (משפחה לפני עבודה) ואנגלית.

tamirye

New member
9 מעלות עכשיו והיד עוד נטוייה

טוב, תלוי כמובן לאיזה עיר אתם מגיעים. סידני חמימה ונעימה.. מעניין שאף אחת מהסיבות שציינת לא הייתה מאלה שאני הגעתי לפה. אני חושב שמה שהיה הכי חושב לי זה לקבל מלגה (שמאד קשה לקבל פה, אבל בארץ אפילו יותר), ורמה אקדמאית של המנחה שלי. אני לא אוהב פה את מזג האויר, עוד לא החלטתי לגבי המנטליות, ואנגלית זה נחמד :)

תיקון קטן לכתבה

תיקון קטן לכתבה: הסטודנטים הזרים (לא כולם, אבל בטח איזה 90% מהם לפחות) מציפים את האוניברסיטאות האוסטרליות לא בגלל שהם מעוניינים בתואר מערבי, אלא בגלל שהם מעוניינים באופציה להגירה וקבלת תושבות קבע באוסטרליה. מה שאוסטרליה מיצאת זה לא את 'שירותי ההשכלה הגבוהה' שלה, אלא את 'שירותי איכות החיים באוסטרליה' (שבמקרה ניתנים להשגה דרך מערכת ההשכלה הגבוהה). כל מי שמסתובב בקמפוסים של האוניברסיטאות באוסטרליה רואה את כל הסטודנטים הזרים שמסיימים בהצלחה תארים ובקושי מסוגלים להוציא משפט באנגלית. בקיצור, הציניות חוגגת, ואיתה הבינוניות.

donjuan11

New member
הכתבה הזאת די מפחידה לכשעצמה.

בתור סטודנט למדעים בתואר גבוה בארץ (טכניון) אני יכול להגיד שאכן הרמה פה גבוה. אבל אין בכלל מה להשוות עם האונ הבחירות' באוז. הבעיה היא זה כשיורדים מהפרט אל הכלל. אי אפשר לדעתי להשוות את הטכניון או א העברית עם מגוון המכללות פה בארץ וגם עם חק מהאונ'. המצב באוס די דומה... אונ מלבורן וANU תמיד ישמרו על כוחם לא משנה כמה זרים יבואו. מה גם, שרוב הזרים בכלל לא מכוונים לאונ' הטובות אלא לפחות טובות, איפה שיותר קל ללמוד. לכן הכתבה הזאת תכל באה להגיד שסבבה יש המון מהגרים לאונ' השונות, אבל הרמה הטובה של האונ' הבחירות לא תרד. כמובן שכלכלית הסטודנטים הפחות עשירים נדפקים... עוד נקודה: זה נכון שרוב הזרים באים כדי בסופו של דבר להיתזרח, אבל הם גם פחות בולטים במחקר, מוצאים ציונים פחות טובם וזוכים בפחות מלגות. כך שבאמת, זה לא אמור להפריע.

Kofico

New member
לא מדוייק

כאשר הסטודנטים הזרים הם מקור ההכנסה הראשית אין מה לעשות מורדים את הרמה כדי להתחרות. המדאיג הוא שקמו מוסדות קומבינטורים שמבטחים לסטודנטים ויזות ולא למעשה לימודים. לצערי יצא לי לעבוד כשנה במוסד מפוקפק שכזה. מה שיפה בקומבינה הוא שהכל פתוח וגלוי המטרה היא ההגירה ולא הלימודים. התעודה אינה תעודה וגם לא ברור לי כלל כיצד הסטודנטים ועל בסיס מה הם מקבלים את התעודות. אני למשל לימדתי כיתה של אנשים מהודו, פקיסטן, סעודיה, פולין, מאורציוס, אורגיאי, בוליביה, סין, קוריאה ויפן. באנגלית יכולתי לתקשר רק עם הסטודנטית מפולין והסטודנטים ממאורציוס, כדובר ספרדית יכולתי לתקשר עם הלטינים לגבי שאר הכיתה יכולתי לדבר עברית כי זה אפקטיבי בדיוק כמו האנגלית. האמת שעלי אישית לא הופעל לחץ להעביר סטודנטים (למרות שידוע לי שזה קיים) אבל מצד שני גם לא היה לי מושג מה "בית הספר" עשה עם הציונים שהעברתי להם. כמרצה שילמו לי שכר לפי שעה כשהיה ברור שהחוזה הוא חוזה לתקופה קצרה בלבד. כלומר אין כל השקעה בסגל המורים. חומר הלימוד שהעברנו היה החומר של TAFE ועל אותו קורס שסטודנט אזרח משלם 300$ הזרים נדרשו לשלם מעל 16.000 $ לשנה. כלומר מלא כסף עבור כלום מלבד ההבטחה שאולי בסוף הלימודים הם יצליחו לקבל PR. בהתאם הדבר היחיד שהיה חשוב לסטודנטים היה גליון הנוכחות מאחר ונאמר להם שמחלקת ההגירה בודקת את גליונות הנוכחות ומי שיחסיר יזרק מהמדינה. כל פעם שמדברים על הקומבינות בישראל אני נזכר בקומבינה הזו שמגלגלת מליוני דולרים ומורצת תוך ידיעה מלאה של השלטונות האוסטרלים וסוכני ההגירה שמקבלים אחוז מסויים על כל סטודנט/מהגר שהם מגיסים מכל רחבי העולם. האוניברסיטאות הגדולות מאויימות ממקומות כאלה ולכן יעשו הכל להביא את הזרים אליהם- הרמה כמובן צונחת.

עוד קומבינה

אני עצמי פגשתי ישראלי שמוכר מוצרי ים המלח בעגלה. הוא נמצא כאן על ויזת סטודנט ורשום לאוניברסיטה (לא זוכר איזו) אבל מטרת הגעתו הייתה העבודה וכך הוא מבלה את זמנו.

למעלה