הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

• פותח הנושא leva
  • פורסם בתאריך

leva

New member
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

שלום רב, סוקר מטעם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הגיע בהפתעה לביתי כבר פעמיים. הוא טען כי מחובתי לענות לשאלותיו, הנוגעות לחיי הפרטיים, אחרת אני עוברת עברה פלילית. משום שבשתי הפעמים לא יכולתי לענות על שאלותיו, מפאת חוסר זמן, הוא טען כי הוא יגיש כתב אישום נגדי. הייתי מעוניינת לדעת שני דברים: 1. האם מחובתי לענות לשאלות פרטיות גם אם אינני מעונינת? 2. האם מחובתי לענות לסוקר בזמנים שאינם נוחים לי? חשוב לי לציין כי אני בחורה צעירה המגוררת בדירה שכורה בתל-אביב, ואינני מעונינת לארח גבר זר בביתי, על אף שלטענתו הוא פקיד ממשלתי, מסיבות שבוודאי ברורות לכל אדם שקורא עיתונים מעת לעת. כמו כן, לא ברור לי מדוע דווקא אני, תושבת זמנית בדירה זו, הינני מדגם מייצג של שכונה במונה כ-250 איש. אשמח לתגובתך. בברכה לווה

יא

New member
שלום לנסקרת

עליי לבדוק מאיזה חוק שואב הסוקר סמכותו בטרם אוכל לענות לך. אחזור בהקדם עם תשובה מעודכנת. יום טוב יהודה

כחלחל

New member
בלי קשר לבדיקת החוק

אני מקווה שהאיש הציג לך תעודה מטעם הלשכה המרכזית עם תמונתו ופרטיו, אני גם הייתי מבקש אימות נוסף עם ת.ז. זכותך לסרב להכניס כל אדם לביתך (אלא יש בידו צו חיפוש/מעצר וכו´ ) או לדרוש נוכחות אדם נוסף או לעמוד על נוכחות אישה נוספת. נסי לאתר את "נציב הקבילות" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לברר את "כשרות" העניין ולהעלות בפניו את טענותייך, אם לא תמצאי גוף כזה , פני ליועץ המשפטי שלהם. ניתן לבדוק גם בארגוני זכויות האזרח. אם הסקר והשאלון אמיתיים וחוקיים סביר להניח שאינם כוללים שאלות החודרות לצינעת הפרט שלך, אחרת תמיד ניתן ללקות באובדן זכרון זמני או לענות "כמיטב הבנתך". אנני משפטן, ואלו חלק מהצעדים שהייתי נוקט על דעת עצמי בנוסף לפניה ליעוץ משפטי.

למעלה