הם חזרו...

Bikei1

New member
הם חזרו... ../images/Emo10.gif

איפשהו בתחילת מרץ האחרון התחילו לי רעשים מוזרים באופניים. הרעש כאילו משהו לא מחוזק עד הסוף ותוך כדי לחץ של משקל ופידול נוצרים הרעשים אללו בזמן הרכיבה. הבעיה היא שהם מופיעים להם ככה באמצע רכיבה, ואח"כ נעלמים, לכן קשה מאוד לתפוס מאיפה לכל הרוחות הם מגיעים. האופניים נלקחו כבר לשתי חנויות אופניים ובילו פעמיים בכל חנות לטובת טיפול בענין הזה. אז מה היה לנו עד היום:
היה חשד בהתחלה שהתותב של הבולם האחורי קצת משוחרר, אז הוא נפתח לגמרי ולאחר מכן הורכב חזרה וחוזק טיפ טופ כולל החלפת הספייסרים.
טיפול שיבות וציר מרכזי: הכל נפתח נוקה והוחזר \ הודק למקומו.
טיפול בולם אחורי – גם כי בכל מקרה הגיע הזמן לעשות זאת וגם כי אם לא יועיל הרי בטח שלא יזיק.
רעשים מכיוון ההדסט גם נשללו, אחרי שהנ"ל חוזק אף הוא (טוב נו גם שידרגתי באמצע להדסט חדש, אבל באמת באמת הגיע הזמן להחליף את הישן). הדבר היחידי שעדיין לא בוצע – זה טיפול לבולם הקידמי. אף על פי שגם אם מנסים "לסחוט" אותו לא מתקבלים הרעשים האלו כך שאני בספק אם זה יפתור את הבעיה. אחרי כל טיפול – הרעשים נעלמו, אך שבו וצצו כעבור זמן. ברכיבה האחרונה שלי בשבת הם שוב חזרו ... ואני כבר
. בקיצור ההרגשה היא שהגעתי למבוי סתום בענין הזה. והאמת הפחד הגדול שלי שזה אולי מכיוון השילדה = משהו בסגנון של עייפות החומר. וממש, אבל ממש לא בא לי לחטוף אותה "בקריסת מערכות" באמצע רכיבה מהירה. אם למישהו יש איזו הברקה או מעשה קסמים...Shoot תודה בכל מקרה.

goory

New member
עוד כמה דברים שניתן לעשות

1. שימון מסילות אוכף וחיזוק הבורג שלו 2. גירוז מוט אוכף 3. פירוק הכידון מהסטם ניקוי והחזרה עם נגיעה קלה של גריז 4. פירוק פדלים מהקראנק גירוז ההברגות והחזרת הפדלים. זהו בערך מה שאתה יכול לעשות לבד... אני מקווה שעזרתי לך מעט. יניב, מכונאי, מצמן בילו.

nintense

New member
אתה שומע את הרעשים גם בעמידה...

על הפדלים, או רק בישיבה ? אם גם בעמידה, הכסא והמוט נשללים, לא כל ניקוי וגירוז הוא פיתרון, יתכן שיש מיסבים שחוקים בפדלים \ במתלה \ BB או ההד סט שצריך להחליפם. מיסבים פתוחים, כדאי לגרז עם גריז יעודי (דביק מאוד ביחס לגריז רגיל) שהוא עמיד יותר. אופציה נוספת היא השפט של הבולם האחורי, לפעמים האטם הופך לדביק וגם הוא מרעיש, שמן לסטנשן או טיפה גריז לבולמים פותר את זה, ולעיתים אין ברירה וצריך להחליף את האטם.

Fake Jew

New member
תתאר את הרעשים

עד לא מזמן גם לי היו רעשים מוזרים ברכיבה מאומצת מן רעשים של דפיקות כאלה. וזה שיגע אותי. שללתי מס' אפשרויות אחריי בדיקה בשטח והגעתי למסקנה שהבולם האחורי משוחרר מאט. לא הקפית עצמו אלה החלק של הזנב אליו הוא מחובר. בבית חיזקתי את כל הברגים בזנב ובבולם האחורי והבעיה נפטרה. עם אצלך אותה בעיה ייתכן שהברגים משתחררים מסיבה כלשהי וזו כבר בעיה אחרת.

קלוזו

New member
רעיון נוסף למקור קצת שונה לרעשים...

היתה לי תופעה דומה - רעשים שהטריפו אותי. כל מה שבדקתי נישלל כמקור לרעש. בסופו של דבר לאחר בדיקה מדוקדקת (בזכוכית מגדלת) נמצא שאחד הריתוכים של חתיכות האלומיניום שמחזקות את מוט הכסא ניסדק. סדק דק שבעין בלתי מזויינת אי אפשר להבחין אבל עם כל תנועה של האופניים נוצר חיכוך שהשמיע רעשים חזקים. תבדוק את השילדה מקרוב ובמיוחד את הריתוכים. בהצלחה

JacobLevin

New member
1

"התותב של הבולם האחורי" /"טיפול בולם אחורי" - האם הכוונה שטופל גם המיסב שבין השולש האחורי לשילדה? לסוכר יש מיסב אוקלון או חומר דומה שדורש החלפה לעיתים.

Bikei1

New member
לדעתי כן

כל המכלול של הבולם האחורי, כולל התושבת שלו והחיבורים שלו לשילדה, הכל נפתח, נוקה, חובר חזרה והודק. מה ששכחתי לציין קודם שבוצע אף הוא זה:
טיפול פיבוטים. אבל בשביל להיות על הצד הבטוח אני אברר לגבי המיסב שדיברת עליו. תודה

ido mazor

New member
אצלי הרעש היה מהקוויק ריליס בגלגלים

באופני הכביש שלי היה רעש, הסתבר שזה בגלל קוויק ריליס (של הגלגלים) שלא היה מחוזק מספיק.

רמי לשם

New member
לשוגר יש מייסבי החלקה בפיבוט המרכזי

מדובר על חלק שצריך להחליף כל תקופה מסויימת כי הוא עשוי מאלומיניום בציפוי טפלון. כשהם שחוקים, הם יוצרים רעש נוראי.

Bikei1

New member
וואלה ../images/Emo12.gif זה חדש לי

כאמור האופנים עברו טיפול פיבוטים בנסיון לפתור את הבעיה, אבל לא הוחלף שום דבר. לכזו תשובה קונקרטית לא צפיתי... (הצלחת להרשים אותי)
יבדק ויטופל במידת הצורך. תודה

רמי לשם

New member
תודה, כרוכב שוגר לשעבר אני מודע..

למגבלות שלהם. אגב, יש לי סט של מייסבים כאלה שאת יכולה לקבל תמורת דמי המשלוח מארה"ב לארץ.

Bikei1

New member
שחקת אותה עד הסוף ../images/Emo47.gif

בטח שרוצה... גם אם זו לא הבעיה (למרות שיש לי תחושת בטן חזקה שאתה צודק), בכל מקרה כדאי להחליף אם לשוגרון יש נקודת תורפה בענין הזה. לגבי המשלוח - נסגור פרטים במסרים
. ושוב השארת אותי ללא מילים >> תודה רבה

menzib

New member
ואם זה לא עוזר (טפו טפו)

גם האוזן יכולה להרעיש (מתכת נוגעת במתכת) לפרק לגרז להחזיר.

septAA

New member
לי היו "ציקצוקים" מהשילדה בדיווש

לי היו "ציקצוקים" מהשילדה בדיווש בלחץ - בעיקר בעליות עלו מספר רעיונות כמו שרשמת. לבסוף, לאחר שתי קריעות שרשרת תוך יומיים - הוחלפו פלאטות + קסטה + שרשרת, והרעשים נעלמו...

למעלה