הם כול ילדיו - סיפור לתחרות

הם כול ילדיו - סיפור לתחרות

היי לכולם, אני צופה שקט בפורום הזה מזה זמן מה ויש לי טיפה ניסיון בכתיבה (בעיקר בביקורות קשות
). החלטתי לפרסם את הסיפור הזה לתחרות בתקווה שהוא שווה משהו, מקווה שאעמוד בסטנדרטים שלכם.

הם כולם ילדיו - חלק I

הקשקשים הירוקים המזהיבים של עורה נצצו לאור המנורות הצהובות באולם הענק. הוא הביט כיצד טבלה בפלג הקטן, משכשכת את גופה העקלקל במים ומחייכת אליו חיוך סתום בכל הזמן ששחתה. "אתה מתכוון להצטרף?" היא שאלה בקולה הגבוה העדין בעודה שוחה סביב סלע שחצה את זרם המים. הוא ניער את קשקשיו האדומים וגופו הגמיש התמקם אף עמוק יותר בתוך כר הדשא, הוא הניד ראשו לצדדיו. היא משכה בכתפיה, או שאולי הייתה זאת תנועת שחייה. טבילה אחרונה והיא זינקה על רגלה היחידה המקופלת תחתיה. "מה יש לך היום?" היא התמוטטה על הדשא לידו, מחניקה התנשפויות, קשקשיה מצהיבים עדיין בשל מאמץ השחייה. הוא הרים ידיו לתמוך בראשו ובהה אל השתקפות המנורות בפלג. "החגיגות אתמול לא הספיקו לך?" היא הביטה בו בעיני הכסף שלה, הצוחקות. "די תפסיקי." הוא המשיך לבהות, פניו מעוקמים בהבעה שנארה ידעה את משמעותה. "אני לא מבינה אותך." היא הזדקפה, נשענת לאחור על שתי ידיה. "מה יש להבין." "הרי כל החיים דיברנו.. לא! אתה דיברת, עד כמה אתה מחכה ליום הזה, שתפסיק להיות ילד קטן ותתחיל לעשות משהו בעולם הזה." ניצוצות זעירים החלו להתערבב בכסף של עיניה. "אני עדיין רוצה." הוא הרים ראשו אליה, אך הבעת פניו נותרה כשהייתה. "אז תפסיק להתבכיין ותעשה מה שצריך." "אולי תפסיקי את לעשות את עצמך קשוחה." הוא הביט בה לפתע, הכסף שבעיניו היה אדמדם יותר משלה. היא השפילה מבטה אל הדשא והחלה ללטף את העשבים הרכים באיטיות. "אני צריך שתעזרי לי נארה. לא שתטיפי לי כמו המטפלות." הוא אמר בקול שהיה ספק מאופק. היא המשיכה ללטף את העשב, הוא הפנה מבטו חזרה אל הפלג, שפתיו קפוצות והוא לא זז. "אני אעזור, אם רק תספר לי מה קרה." קולה היה כמעט בלתי נשמע. "כלום לא קרה." הוא החל לתלוש עשבים ולהשליך אותם בחוסר תוחלת לעבר המים המפכפכים, הם היו רחוקים מדי. היא שתקה. "אני פשוט לא רוצה ללכת." הכסף האדמדם של עיניו הפך נוזלי. היא הידקה שפתותיה ונשמה עמוקות, " אתה לא רוצה להפוך לבוגר?" היא שאלה לבסוף בקול רך. "ואז מה?" "ואז תהיה מטפל או אולי חייל, מקים מושבה חדש." היא הביטה בו, פניה היו קפואות. "לא רוצה להקים מושבה חדשה וגם לא להיות מטפל משועמם." הוא הביט בה, הכסף שבעיניו היה עדיין אדמדם נוזלי, "ותופתעי, אני לא רוצה להיות חייל צמא דם." "אז מבחינתך שהכתשנים יחסלו אותנו, נכון?" אמרה בקול צורם. "זה לא קשור." "אתה בורח." "תראי, פגשת פעם מישהו שהתגלגל?" "כן, המטפלות." "לא, אני מדבר על מישהו שהכרת לפני כן והוא התגלגל." "לא." "ברור שלא, כי הם משתנים, הם הופכים למישהו אחר. הם לעולם לא חוזרים לכאן." "ומזה אתה פוחד?" הוא שתק, בוהה בחלקת עשב שלמרגלותיה. "חבל שלכתשנים אין צאצאים שחושבים כמוך, שכדאי להישאר תינוק לנצח." קולה היה קר שוב. הוא הביט בה, חיוך נטול שמחה מרוח על פניו. "אז הם היו נכחדים." היא החזירה חיוך מרושע. הוא שתק. "מעניין איך הם חיים עם עצמם? הצאצאים של הכתשנים." הוא שאל לבסוף. "מה הכוונה?" היא ניסתה ללכוד את מבטו. "ככה, כשהם יודעים שהם יגדלו להיות מפלצות כאלה." הוא ענה וחזר לסקור את הפלג. היא משכה בכתפיה. "אולי פשוט לא מספרים להם שהם ילדיו של השטן." הוא לא חייך. "ואולי הם גם מפלצות." פרצופה הרצין והיא חזרה ללטף את הדשא, רעש פכפוך המים לפתע נשמע מאיים, מנוכר. "אז מה אתה רוצה לעשות?" היא שאלה. הוא הביט בה, עיניו מצועפות, נראה היה כאילו ניעורו בהם חיים, אך הוא היה שפוף עדיין. היא התרוממה, " אתה לא מתכוון לנסות לברוח החוצה, נכון?" עיניה היו פתוחות לרווחה והניצוצות שבהן כבר לא מקריים. הוא הנהן באיטיות. "בשם כל מה שטוב, סאנאד, אתה יודע מה יש שם בחוץ בדיוק כמוני." קולה רעד. "אין לי ברירה, אם אני נשאר במערות אני אבוד, הם ייקחו אותי בסוף. אני רוצה.." הוא נחנק מעט, " אני רוצה להיות חופשי." הוא הביט אליה במבט שגרם לגופה לרעוד. "אבל הכתשנים, הם יקרעו אותך לחתיכות קטנות." "גנבתי מהמחסן סכין פלסמה." היא צנחה לאחוריה, ידיה אוחזות בראשה, הרעידות הקטנות בגופה לא פסקו. "ילדים." נשמע קול הדבש המוכר מהשער לאולם הגדול. שניהם הזדקפו במהירות.

הם כולם ילדיו - חלק II

"הנה אתם, חיפשתי אתכם בכל מקום. הייתי צריכה לצפות שנארה וסאנאד יהיו בפלג כשכולם ישנים את שנת הצהריים שלהם." פרצופו של סאנאד היה חתום ואילו נארה הביטה אל העשב בשקט. גופה התמיר הכחול של המטפלת התנשא מעליהם. "סאנאד," היא המשיכה בקולה החמים, " אתה לא שוכח להתייצב היום בחדר ההתגלגלות בשעה הנכונה?" היא קרצה לו. הוא הניד בראשו לצדדים וחייך חיוך שנארה ידעה שדרש מאמץ רב. "יש לי הרגשה שאתה תתגלגל להיות משהו מיוחד." היא חייכה, "ואת נארה, את רועדת כולך, לא כדאי שתתנגבי?" אמרה וסובבה את גופה הכחול הארוך משם. המטפלת נעלמה מאחורי היציאה מן האולם ושניהם שתקו עוד דקה ארוכה. "אתה יודע שאין לנו סיכוי בחוץ, מול המפלצות האלה." אמרה נארה לבסוף. "אז את באה?" הוא הביט בה, עיניו רחשו. היא לא ענתה. "אין לך מה לדאוג, עם הסכין יש לנו סיכוי מצוין." הוא ניסה לתפוס את מבטה ללא הצלחה. "אתה מקשיב לאגדות שמספרים פה יותר מדי, רק בוגרים הצליחו לשרוד בחוץ וגם זה לא ליותר מדי זמן." קולה התחזק מעט והפך קריר כמו מי הפלג. "תקשיבי." הוא קרב אליה, נשימתו החמה המשולהבת נגעה בעורה הירקרק, "אין לי עוד הרבה זמן לפני שהם יכריחו אותי להפוך למשהו שאני לא רוצה להפוך אליו." נארה הביטה בו, עיני הכסף שלה שקטות במיוחד. "אין לי את הזמן והמותרות להתפלסף עכשיו, כמוך." הוא אמר, קצב נשימותיו התגבר. "אני חייב להציל את עצמי, את באה או לא?" "אתה יודע שכן." היא לא הסירה מבטה ממנו. "אז תפגשי אותי במסדרון שליד חדר היציאה עוד מעט." הוא סובב את גופו האדמדם המבריק לכיוון היציאה מן האולם הגדול. עיניה עקבו אחריו עד שיצא. היא בהתה שוב במימי הפלג שהמשיכו לזרום באדישות, מנסה להבין מאין מגיע רעש ההלמות הרחוק. הרעש נשמע כמו תוף מלחמה המכריז על בוא סכנה, היא בלעה את רוקה והבינה כי היא שומעת את הלמות ליבה שלה. "השתגעת לגמריי." היא נצמדה אל הקיר הקריר החשוך, "איך אתה מתכוון לעבור את השומרים?" "פעולת הסחה פשוטה." סאנאד שלף את הניצב הקטן של סכין הפלסמה מחגורתו העמוסה. נארה נשמה עמוקות והביטה אל הגליל השחור בבעתה. קול מחזורי ומטריד למדיי החל להציף את המסדרון החשוך ואת חדר היציאה מהמושבה, השומרים לבושי המדים השחורים כסופים נראו מוטרדים לא פחות מנארה וסאנאד שמיהרו אל החלק הרחוק יותר של המסדרון. "סאנאד, הופע מייד בחדר ההתגלגלות. אתה בסכנה, הופע מייד." נשמע קול נשי שלא ליטף כלל. הקול קיפץ לכל אורך המסדרון ובחדר היציאה. "תושבי מושבת קראאן, במידה וסאנאד נמצא יש להביאו לחדר ההתגלגלות ללא דיחוי." הרעים הקול. המסדרונות חלפו ככתמים מטושטשים אולם קול הכריזה לא הרפה. נארה הבינה שבן לווייתה רץ ללא מטרה וברגע מסוים אחזה בידו וסחבה אותו אל תוך כתם שחור שהוביל אל חדר חשוך וקטן. "אסור לנו להיתפס." הוא אמר, נלחם בנשימותיו השורקניות. "אין לנו ברירה, איך נברח מכאן עכשיו?" היא נלחמה בשורקניות שלה. הוא לא ענה, רק המשיך בנשימותיו הכבדות ונענע ראשו לצדדים. הם שכבו שם, מקופלים בין עשרות קופסאות וכדים שנחו בחדר במפוזר, ללא יכולת להגיד כלום, רעש האזעקה משתק אותם. ואז הרעש פסק. הוא הביט בה, עיני הכסף שלה נוגהות באפילה, משקפות זוהר רחוק, " זה הזמן." הוא קם על רגליו. היא אחזה בו. "מה את עושה?" הוא שאג, היא נרתעה לאחור, פניה מתעוותות. "אל תלך." היא גמגמה, היא חשה נציב של קרח מפלח את פנימיותה. הוא התנער ממנה בכוח לא רגיל וזעק. היא מעולם לא שמעה זעקה כזאת של כאב ממנו. זאת הייתה זעקת מוות. הוא נפל על הרצפה והחל להתפתל מסביב עצמו ללא שליטה. "סאנאד!" היא ניסתה להתקרב אליו והתנגשה ברגלו האימתנית המתפרעת. העולם התערפל סביבה לרגע והיא צנחה לאחור. כשהרימה מבטה, הוא כבר לא היה שם. מולה עמד גוש שחור של גפיים ושיני מסור. טלפיים מבהיקות בחדותם נמתחו מהגוף השחור שהיתמר מעליה ואשכול עיניים בצבע זהב קר נתלה מעל פה ורדרד מלא רוק צמיגי. "כתשן." היא שמעה עצמה לוחשת לפני שנשימתה אבדה לה. היא הרגישה את האוויר החם המצחין הננשף לפרצופה כשאשכול העיניים התקרב אליה וכמעט איבדה את הכרתה כשהטלפיים ריקדו מעליה, מאיימות לבתק אותה לאלפי פיסות אכילות. היא ראתה את הפטישים הקטנים, השיניים שהקנו ליצור את שמו, הם היו קרובים מדיי אליה. היצור עצר מולה, רק צרצורים קטנים של חריקות גפיים ורעשים זעירים של שריטת עץ בזמן שרגליו נעו על הרצפה. היא הביטה ביצור שהיה פעם סאנאד, הוא עמד מולה, מחכה למשהו, שוקל ללא ספק מה לעשות בה ואז הכל התחוור, היא הבינה את הסוד הנורא. המטפלות, החיילים, מקימי המושבות, כולם היו משרתים, תירוץ בכדי שהגזע השולט האמיתי יוכל להמשיך להתקיים. לא היה דבר מלבד הכתשנים. כולם שיקרו להם, לילדים, אף אחד לא סיפר להם באמת מה יעלה בגורלם. היצור נצמד אליה לפתע ואז לקול כנפיים מזמזמות כוחניות, נעלם באותה מהירות שהגיח. היא ישבה שם קפואה, גופה משותק, מביטה בדממה בנשל העור האדמדם שהיה שרוע על הרצפה. צבע העור היה דהוי כעת כאילו מעולם לא הבריק לפנים. ליד הנשל היה מונח בדממה ניצב הסכין. היא הביטה בו, אך לא הייתה לה כל כוונה להרים אותו. היא נותרה שם, במשך דקות ארוכות, גם כשצרחות האימה ובכיות הסבל נשמעו, מקוטעות, מהדהדות במסדרונות, היא לא זזה. לא היה טעם יותר בתזוזות, לא היה טעם להציל אף אחד. גם לא את עצמה. אחרי הכול, הם כולם היו ילדיו של השטן.

יש בעיה מהותית (ספויילר)

בהיגיון של הסיפור, אבל נתחיל בדברים האחרים. התיאורים של כל הצבעים בהתחלה לא משרתים, למעשה, שום מטרה והם קצת מעיקים. הכתיבה תקינה וזורמת, אם כי השיחה בין הילדים(?) קצת מנותקת רגשית - לא ממש הצלחת להעביר את הפחד והדחיפות של העניין. וכשהם מחליטים לברוח זה קל מדי - הופ, יש סכין פלסמה ואפשר להימלט (ומניין כל הטכנולוגיה הזו בכלל? איך היא מסתדרת עם חדרים מלאי כדים או מה שזה לא יהיה?). כשהגעתי לפואנטה, התגובה הראשונה שלי הייתה "וואלה, את זה לא צפיתי". אכן הפתעה. אלא שההסבר שנתת הרס את האפקט. דבר ראשון, הוא מופיע באופן חיצוני לגמרי, לא כחלק מהסיפור, וזה מפריע. הסברים כאלה רצוי לשלב בסיפור כך שהקורא יוכל להסיק אותם בעצמו - זה יותר מעניין ככה. ודבר שני, ההסבר לא הגיוני! אם ממילא המושבה מבודדת והאנשים(?) לא ממש יודעים מה קורה בחוץ, בשביל מה צריך בכלל את הכתשנים? או לחילופין, בשביל מה צריך לספר לילדים את כל סיפור הכיסוי במקום לגדל אותם מראש להיות כתשנים אכזריים? למה הם נמצאים בתוך המושבה? וכו' וכו'. כל העסק הזה לא ברור, לא סגור, וחבל.

תודה על הביקורת המועילה! (ספויילר)

וובכן, * באמת התלבטתי אם לתת את ההסבר בצורה ישירה או לא, לא הייתי בטוח שיבינו או לא. פתרת לי את הדילמה הזאת. * עכשיו כשאני חושב אחורה, אתה צודק לחלוטין, הסכין היה באמת כסת"חת. מדהים איך רק כשאנשים אחרים מראים לך את זה אתה מודה - התת מודע המחורבן. * כן דיאלוגים זאת בעיה. טוב שהערת לי. * הפואנטה. תראה, תן לי להסביר את מה שאני התכוונתי בפואנטה ואולי זה יעזור (אתה מוזמן לדלג על החלק הזה - בסופו של דבר אני גם ככה מסכים איתך
) לפי תפיסתי, אי אפשר לבודד קבוצה של אנשים לגמריי, כלומר על קיומם של הכתשנים, הילדים/צאצאים ידעו בכל מקרה (כמו לדוגמא אם קורה אסון ואחד הכתשנים חודר למושבה - כמו בסיפור) ואז סיפור הכיסוי דרוש. הרעיון בסיפור הוא הסתירה האדירה בין אופי הצאצא לאופי הבוגר שזה משהו שנראה לי נחמד לסקור ואני לא זוכר דוגמאות מדויקות אבל קיים גם בטבע (זחלים לא מזיקים מול בוגרים טורפים). אני גם אתפוס טרמפ על ההודעה הזאת (מתנצל) ואומר שזה גם אנלוגיה לבני אדם ולמעבר מילדות (יש יגידו תמימה) לבגרות (יש יגידו פחות) וכו' וכך זה מתקשר לנושא התחרות. אבל, אחרי שהסברתי, כנראה שאני צריך לייצב את הנחיצות בסיפור הכיסוי יותר, אם זה הפריע לך. אני אחשוב על איך למתוח את הסיפור כך שזה ייצא (והדיאלוגים, אוף הדיאלוגים!).

Yuli Gama

New member
שלום :)

בהחלט הפתעת אותי עם הסוף, לא עם זה שהוא משתנה פתעום, אלא עם ההסבר. עד שקראתי את ההסבר שלך הייתי משוכנעת שילדים יכולים להפוך לשני דברים. או לבוגרי בני מינם, או לכתשנים, תלוי אם הגלגול מבוקר או לא :) מסכימה עם צמרון, יש מקומות בסיפור שהצבעים מוסיפים, כמו ברגעי יצוג הכאס, אבל החזרה הרבה עליהם מתחילה להכביד בנקודה מסויימת. עוד משהו, תיאורי הדמויות בהתחלה היו אקראים. רגל, אין, ידיים, אבל בסוף, כאשר מופיע הכתשן את מציפה אותנו בצרור של תיאורים טעונים, אבל שאינם יוצרים שום תמונה. יש גוש, יש שיניים, יש משהו שחור והרבה עיינים , אבל מרוב העודף לא ממש יש יצור. עודף תוארי הפועל ומילות רגש לקראת הסוף, הצלחת להימנע מזה לאורך כל החלק הראשון, אבל בחלק השני, כאשר העיניינים מתחילים להתחמם יש הצפה פתעומית של עודף תיאורים "דרמתיים" "היא חשה נציב של קרח מפלח את פנימיותה" -זה או תיאו מוגזם, או שלא הבנתי והוא דקר אותה עם הסכין? "ברגלו האימתנית " - אימתנית? הרגל היא הדבר המפחיד? בגדול, ממש אהבתי. גם רעיון יפה וגם ביצוע טוב. יש הרבה מה לשיף, אבל הבסיס שווה את המאמץ.

הם כולם ילדיו (שכתוב) - חלק I

הקשקשים של עורה נצצו לאור המנורות שהאירו את האולם הענק. הוא הביט כיצד טבלה בפלג הקטן, משכשכת את גופה העקלקל במים ומחייכת אליו חיוך סתום בכל הזמן ששחתה. "אתה מתכוון להצטרף?" היא שאלה בקולה הגבוה העדין בעודה שוחה וכתם קטן אפרפר מקיף אותה בזריזות. הוא ניער את קשקשיו שלו וגופו הגמיש התמקם אף עמוק יותר בתוך כר הדשא, הוא הניד ראשו לצדדיו. היא משכה בכתפיה, או שאולי הייתה זאת תנועת שחייה. טבילה אחרונה והיא זינקה על רגלה היחידה המקופלת תחתיה, הכתם זינק אל ידה. "מה יש לך היום?" היא התמוטטה על הדשא לידו, מחניקה התנשפויות, קשקשיה מצהיבים עדיין בשל מאמץ השחייה. הוא הרים ידיו לתמוך בראשו ובהה אל השתקפות המנורות בפלג. "החגיגות אתמול לא הספיקו לך?" היא הביטה בו בעיני הכסף שלה, הצוחקות. "די תפסיקי." הוא המשיך לבהות, פניו מעוקמים בהבעה שנארה ידעה את משמעותה. "אני לא מבינה אותך." היא הזדקפה, מעבירה את הזחל הקטן מיד ליד. "מה יש להבין." "הרי כל החיים דיברנו.. לא! אתה דיברת, עד כמה אתה מחכה ליום הזה, שתפסיק להיות ילד קטן ותתחיל לעשות משהו בעולם הזה." ניצוצות זעירים החלו להתערבב בכסף של עיניה. "אני עדיין רוצה." הוא הרים ראשו אליה, אך הבעת פניו נותרה כשהייתה. "אז תפסיק להתבכיין ותעשה מה שצריך." "אולי תפסיקי את לעשות את עצמך קשוחה." הוא הביט בה לפתע, הכסף שבעיניו היה אדמדם יותר משלה. היא השפילה מבטה אל הדשא והניחה את הזחל הקטן המבריק לצידה. היא ליטפה אותו באיטיות והזחל התמתח והתפרש תחת אצבעותיה. "אני צריך שתעזרי לי נארה. לא שתטיפי לי כמו המטפלות." הוא אמר, משפיל מבטו. היא המשיכה ללטף את העשב, הוא הפנה מבטו חזרה אל הפלג, שפתיו קפוצות והוא לא זז. היא התכופפה קלות לעברו. "אני אעזור, אם רק תספר לי מה קרה." קולה היה כמעט בלתי נשמע. "כלום לא קרה." הוא החל לתלוש עשבים ולהשליך אותם בחוסר תוחלת לעבר המים המפכפכים, הם היו רחוקים מדי. היא שתקה חזרה ללטף את הזחל. "אני פשוט לא רוצה ללכת." הכסף האדמדם של עיניו הפך נוזלי. היא הידקה שפתותיה ונשמה עמוקות, " אתה לא רוצה להפוך לבוגר?" היא שאלה לבסוף בקול רך. "ואז מה?" "ואז תהיה מטפל או אולי חייל, מקים מושבה חדש." היא הביטה בו, עיניה מנסות לעקוב אחר עיניו. "לא רוצה להקים מושבה חדשה וגם לא להיות מטפל משועמם." הוא הביט בה, הכסף שבעיניו היה עדיין אדמדם נוזלי, "ותופתעי, אני לא רוצה להיות חייל צמא דם." "אז מבחינתך שהכתשנים יחסלו אותנו, נכון?" אמרה בקול צורם. "זה לא קשור." "אתה בורח." "תראי, פגשת פעם מישהו שהתגלגל?" "כן, המטפלות." "לא, אני מדבר על מישהו שהכרת לפני כן והוא התגלגל." "לא." "ברור שלא, כי הם משתנים, הם הופכים למישהו אחר. הם לעולם לא חוזרים לכאן." "ומזה אתה פוחד?" הוא שתק, בוהה בזחל שכרסם את העשב שלמרגלותיה. "חבל שלכתשנים אין צאצאים שחושבים כמוך, שכדאי להישאר תינוק לנצח." קולה היה קר שוב. הוא הביט בה, חיוך נטול שמחה מרוח על פניו. "אז הם היו נכחדים." היא החזירה חיוך מרושע. הוא שתק. "מעניין איך הם חיים עם עצמם? הצאצאים של הכתשנים." הוא שאל לבסוף. "מה הכוונה?" היא ניסתה ללכוד את מבטו. "ככה, כשהם יודעים שהם יגדלו להיות מפלצות כאלה." הוא ענה וחזר לסקור את הפלג. היא משכה בכתפיה. "אולי פשוט לא מספרים להם שהם ילדיו של השטן." הוא לא חייך. פרצופה הרצין והיא חזרה ללטף את הזחל שהחל להתרוצץ סביבה, רעש פכפוך המים לפתע נשמע מאיים, מנוכר. "הם כמו הזחל שלך." הוא אמר והחווה בידו אל הכתם האפרפר על הדשא. היא העוותה פניה. "עכשיו הוא חמוד ולא מזיק. כשהוא יגדל, הוא יהפוך לצרעה ארסית ונצטרך לסלק אותו מכאן, אני צודק?" "זה הגורל שלו." היא משכה בכתפיה. "אבל, האם הוא יודע שזה הגורל שלו? מישהו נתן לו את ההזדמנות לשנות אותו?" היא חזרה להביט בזחל המתרפק תחת ליטופיה. "אז מה אתה רוצה לעשות?" היא שאלה. הוא הביט בה, עיניו מצועפות, נראה היה כאילו ניעורו בהם חיים, אך הוא היה שפוף עדיין. היא התרוממה, " אתה לא מתכוון לנסות לברוח החוצה, נכון?" עיניה היו פתוחות לרווחה והניצוצות שבהן כבר לא מקריים. הוא הנהן באיטיות. "בשם כל מה שטוב, סאנאד, אתה יודע מה יש שם בחוץ בדיוק כמוני." קולה רעד. "אין לי ברירה, אם אני נשאר במערות אני אבוד, הם ייקחו אותי בסוף. אני רוצה.." הוא נחנק מעט, " אני רוצה להיות חופשי." הוא הביט אליה במבט שגרם לגופה לרעוד. "אבל הכתשנים, הם יקרעו אותך לחתיכות קטנות." הם שתקו דקה ארוכה. "את לא יכולה להבין אותי, נארה?" מבטו לפתע פגש את שלה. היא הסיטה מבטה במהירות. "אני פשוט רוצה להישאר כאן," הוא בלע רוקו, "איתך." "אני מבינה אותך." היא ענתה, "אבל רק קצת." היא לא חזרה להביט בו, קול פכפוך הפלג הפך חזק יותר בעיניה. "ילדים." נשמע קול הדבש המוכר מהשער לאולם הגדול. שניהם הזדקפו במהירות.

Yuli Gama

New member
פשוט סיפור יפה

יש עדיין בעיות סגנון אבל הרעיון הרבה יותר ברור עכשיו. חיבת לשאול. למה "ילדי השטן"? העברת בצורה אמינה את העולם, את השוני שלו. לא נפלת במלכודת של למקם בתוכו חיות מוכרות, יש את הזחל במקום כלב וכדומה. הרגשת העולם הזר נשמרת לכל אורכו, ואז מגיע "ילדי השטן". האם זה היה מכוון?

../images/Emo9.gif תודה

שאלה מצויינת, או במילים אחרות - עלית עליי. באמת השתדלתי מאוד להשאיר את העולם במסתריו ורק לגלות את הפרטים החשובים. זאת גם משום שרציתי להכניס הכל במסגרת הקצרה וגם משום שהוא יותר סימבולי כך ויותר קל לקבל אותו (המוח משלים את הפרטים). אבל את הדרמטיות הייתי חייב להכניס ולשם כך הייתי חייב משהו מוכר ומכאיב, כמו השטן. אז קצת מתוך פשרה וקצת מתוך תקווה ש-"שטן" זה משהו אוניברסלי שהקורא יסלח לי על השימוש בו, הכנסתי אותו בכל זאת. I have sinned. זה חטא קשה ? אם יש לך כוח לכתוב לי מה הבעיות בסגנון אני אשמח. תודה.

הם כולם ילדיו (שכתוב) - חלק II

"הנה אתם, חיפשתי אתכם בכל מקום. הייתי צריכה לצפות שנארה וסאנאד יהיו בפלג כשכולם ישנים את שנת הצהריים שלהם." פרצופו של סאנאד היה חתום ואילו נארה הביטה אל העשב בשקט. גופה התמיר של המטפלת התנשא מעליהם. "סאנאד," היא המשיכה בקולה החמים, " אתה לא שוכח להתייצב היום בחדר ההתגלגלות בשעה הנכונה?" היא קרצה לו. הוא הניד בראשו לצדדים וחייך חיוך שנארה ידעה שדרש מאמץ רב. "יש לי הרגשה שאתה תתגלגל להיות משהו מיוחד." היא חייכה, "ואת נארה, את רועדת כולך, לא כדאי שתתנגבי?" אמרה וסובבה את גופה הארוך משם. המטפלת נעלמה מאחורי היציאה מן האולם ושניהם שתקו עוד דקה ארוכה. "אתה יודע שאין לנו סיכוי בחוץ, מול המפלצות האלה." אמרה נארה לבסוף. "אז את באה איתי?" הוא הביט בה, עיניו רחשו. היא לא ענתה. "אני הולך מכאן איתך או בלעדייך. אני לא מתכוון לאבד את מי שאני, אני אקח את הסיכון ואצא החוצה. אני פשוט לא מוכן לאבד את מי שאני." הוא ניסה לתפוס את מבטה ללא הצלחה. "אתה מקשיב לאגדות שמספרים פה יותר מדי, רק בוגרים הצליחו לשרוד בחוץ וגם זה לא ליותר מדי זמן." קולה התחזק מעט והפך קריר כמו מי הפלג. "תקשיבי." הוא קרב אליה, נשימתו החמה המשולהבת נגעה בעורה, "אין לי עוד הרבה זמן לפני שהם יכריחו אותי להפוך למשהו שאני לא רוצה להפוך אליו." נארה הביטה בו, עיני הכסף שלה שקטות במיוחד. "אין לי את הזמן והמותרות להתפלסף עכשיו, כמוך." הוא אמר, קצב נשימותיו התגבר. "אני חייב להציל את עצמי, את באה או לא?" "אתה יודע שכן." היא לא הסירה מבטה ממנו, ליבה הלם. "אז תפגשי אותי במסדרון שליד חדר היציאה עוד מעט." הוא סובב את גופו המבריק לכיוון היציאה מן האולם הגדול. היא הזדקפה והזחל הקטן מייד החליק ונעלם בתוך מי הפלג. עיניה עקבו אחריו עד שיצא. היא בהתה שוב במימי הפלג שהמשיכו לזרום באדישות, מנסה להבין מאין מגיע רעש ההלמות הרחוק. הרעש נשמע כמו תוף מלחמה המכריז על בוא סכנה, היא בלעה את רוקה והבינה כי היא שומעת את הלמות ליבה שלה. "השתגעת לגמריי." היא נצמדה אל הקיר הקריר החשוך, "איך אתה מתכוון לעבור את השומרים?" "עוד מעט תהיה החלפת משמרות ואז נחמוק החוצה." פניו הרצינו והוא הציץ אל עבר השומרים. קול מחזורי ומטריד למדיי החל להציף את המסדרון החשוך ואת חדר היציאה מהמושבה, השומרים לבושי המדים השחורים כסופים נראו מוטרדים לא פחות מנארה וסאנאד שמיהרו אל החלק הרחוק יותר של המסדרון. "סאנאד, הופע מייד בחדר ההתגלגלות. אתה בסכנה, הופע מייד." נשמע קול נשי שלא ליטף כלל. הקול קיפץ לכל אורך המסדרון ובחדר היציאה. "תושבי מושבת קראאן, במידה וסאנאד נמצא יש להביאו לחדר ההתגלגלות ללא דיחוי." הרעים הקול. המסדרונות חלפו ככתמים מטושטשים אולם קול הכריזה לא הרפה. נארה הבינה שבן לווייתה רץ ללא מטרה וברגע מסוים אחזה בידו וסחבה אותו אל תוך כתם שחור שהוביל אל חדר חשוך וקטן. "אסור לנו להיתפס." הוא אמר, נלחם בנשימותיו השורקניות. "אין לנו ברירה, איך נברח מכאן עכשיו?" היא נלחמה בשורקניות שלה. הוא לא ענה, רק המשיך בנשימותיו הכבדות ונענע ראשו לצדדים. הם שכבו שם, מקופלים בין עשרות קופסאות וכדים שנחו בחדר במפוזר, ללא יכולת להגיד כלום, רעש האזעקה משתק אותם. ואז הרעש פסק. הוא הביט בה, עיני הכסף שלה נוגהות באפילה, משקפות זוהר רחוק, " זה הזמן." הוא קם על רגליו. היא אחזה בו. "מה את עושה?" הוא שאג, היא נרתעה לאחור, פניה מתעוותות. "אל תלך." היא גמגמה, גל של קור שטף אותה. הוא התנער ממנה בכוח לא רגיל וזעק. היא מעולם לא שמעה זעקה כזאת של כאב ממנו. זאת הייתה זעקת מוות. הוא נפל על הרצפה והחל להתפתל מסביב עצמו ללא שליטה. "סאנאד!" היא ניסתה להתקרב אליו והתנגשה ברגלו המפרכסת. העולם התערפל סביבה לרגע והיא צנחה לאחור. כשהרימה מבטה, הוא כבר לא היה שם. מולה עמד גוש שחור של גפיים ושיני מסור. "כתשן." היא שמעה עצמה לוחשת לפני שנשימתה אבדה לה. היא כמעט ואיבדה את הכרתה כשחשה את האוויר החם המצחין הננשף לפרצופה והטלפיים מרקדות מעליה, מאיימות לבתק אותה לאלפי פיסות אכילות. היא ראתה את הפטישים הקטנים, השיניים שהקנו ליצור את שמו, הם היו קרובים מדיי אליה. היצור עצר מולה, רק צרצורים קטנים של חריקות גפיים ורעשים זעירים של שריטת עץ בזמן שרגליו נעו לאורך הרצפה. הוא התנדנד מולה עוד זמן מה ואז לקול כנפיים מזמזמות כוחניות, נעלם באותה מהירות שהגיח. היא ישבה שם קפואה, גופה משותק, מביטה בדממה בנשל העור שהיה שרוע על הרצפה. צבע העור היה דהוי כעת כאילו מעולם לא הבריק לפנים. גל של צמרמורת עזה הציף אותה אך היא לא בכתה, היא לא הצליחה. היא רק נותרה שם, במשך דקות ארוכות, גם כשצרחות האימה ובכיות הסבל נשמעו, מקוטעות, מהדהדות במסדרונות, היא לא זזה. לא היה טעם יותר בתזוזות, לא היה טעם להציל אף אחד. גם לא את עצמה. אחרי הכול, הם כולם היו ילדיו של השטן.

למעלה