"הם מאותו תורם?"

"הם מאותו תורם?"

היי לכן,
יש לי שני ילדים מתוקים להפליא,
מעת לעת שואלים אותי אנשים "האם הם מאותו תורם?" ומנסים לברר על המוצא של הקטנטנים, אני מרגישה לא נעים עם השאלות החטטניות האלו אבל מבינה שזה חלק "מההתנהלות האנושית/ישראלית". אתן גם נתקלות בשאלות כאלו? מרגישות גם שזה לא מתאים? מה אתן עונות לאנשים?
תודה רבה

רוןרון40

New member
כן, והכל סבבה, ברגוע

מקבלים בגאווה, באהבה ובחיוך את השאלות, וגם את הבורות של האנשים והחטטנות שלהם, כך שלעיתים אפילו "מעדיפים" להיות במצבי....כל אחד והצרות שלו.

ביחוד כשהילדים בסביבה מקשיבים ומכירים את האינטונציה בקול שלי.
תהני ממה שיש כי זה ממש ממש הרבה (אושר)

a morph

New member
שאלה קצת הזויה, כמו שאני אתחיל לשאול את השכנות שלי

האם הילדים שלהן מאותו אבא.
מה זה ענייני ומה זה עניינם?
עקרונית אני בעד לענות ברוגע ובפתיחות, אבל אם את מרגישה שחצו את גבולות הטעם הטוב, או את גבולות הפרטיות שאת לא מוכנה לפרוץ, אני חושבת שבהחלט יש מקום להעיר לאנשים, בנועם אך באסרטיביות, אפשר גם להשתמש בהומור.

ה-שונית

New member
חוסר רגישות

השאלות האלה, שיכולות להיתפס כחוסר טאקט או כחוצפה, הן בעיקר חוסר רגישות לנושא - מאנשים שהיחידנות זרה להם.
בתחומים אחרים (למשל סביב נושא של אבל) לעיתים גם אני מוצאת את עצמי עם פליטות פה שעשויות להיחשב כחוסר טאקט.... לכן, אפשר להתייחס לכך בסלחנות המתבקשת.
&nbsp
לגבי השאלה הספציפית - בתחילת הדרך (כשהבכורה היתה קטנה מלהבין) ומאחר ולא היתה לי בעיה עם התשובה עניתי "כן", אבל לאחר מכן גיבשתי עמדה שמדובר בפרטים אישיים של הילדות ואני לא מעוניינת לדבר על כך וזה מה שאני עונה בד"כ. לעיתים אני עונה בשאלה - מה זה משנה?
&nbsp
אני יותר נדהמת מיחידניות שלא מפתחות רגישות לאחיותיהן: מצאתי את עצמי בסיטואציה בה נפגשתי עם יחידנית זרה. כשגילתה שגם אני יחידנית אמרה - בואי נבדוק אם הילדים שלנו דומים... NOT

אמאנחל

Member
מנהל

אם את במצב רוח קרבי את יכולה לשאול "ושלך מאותו אבא?", אבל לרוב את לא רוצה לפתוח קרבות עם הסביבה.... את יכולה למשל לענות "הם אחים לכל דבר" או להגיד " זה ביני לבינם" או "זה ביני לביני".
&nbsp
פעם היו שואלים אותי, היום זה כבר היסטוריה עתיקה ולא מעניין את אף אחד.
&nbsp

alto4

New member
"ושלך מאותו אבא?"

אני אגב חושב שהשאלות מהסוג הזה (ששואלים את האמהות היחדניות) הם פשוט סתם מיותרות.
המצב הוא שיש ילדים, ואין גבר/אבא בתמונה וזהו, מה הסיפור?

אגב,בכוון ההפוך, שואלים אותי למה אתה לא נשוי? ולמה אין לך ילדים? , או גם שואלים, "אין לך ילדים?
? ,ומנסים לפעמים לשכנע אותי שחבל על הזמן , וילדים זה חשוב וכייף, ושאלה חיים עצובים כשאין ילדים.
הם לא יודעים שיש בעיית פוריות חמורה.
אבל האמת שאני בכלל בכלל לא כועס או משהו כזה,באמת שלא!, פשוט לפעמים זה קצת לא נעים .

אד י

New member
זה שיש מי שחושב שזה נורמה

לא אומר שאת חייבת להתאים את עצמך אליה.
אם את חושבת שזו שאלה חצופה אין סיבה שהשואל ייקבל תשובה.
&nbsp
אם היה מדובר בי (לי יש רק אחת אז התשובה היא בתיאוריה) הייתי עונה משהו בסגנון : "מעניין, אה ?!?!" עם מבט זומם וחיוך יודע דבר.
&nbsp
אם השאלה הייתה מגיעה ממישהו שקרוב אליי ובכל זאת אני לא רוצה לענות לו, הייתי עונה "אתה יודע, התלבטתי הרבה האם התשובה לשאלה הזאת היא פרטית או לא, ובסוף החלטתי שזה מידע פרטי של הילדים ואם הם יירצו הם יספרו לך כשיהיו מספיק גדולים לדעת ולהחליט"
&nbsp

מרגנית2

New member
זוכרת את השאלות הללו

הבאתי את דבורי - הרבנית שלנו - והיא שוחחה איתם בדרכי נעם.
היה חרדי אחד שאף קילל אותי ואת הילד..
הם היו יורקים כשעברתי במדרגות..

אני עדיין בירושלים אבל הם כבר לא יורקים..
הילדים גדלו. שניהם גבוהים ויפים. הם שונים מאד זה מזה. אבל גם דומים.
הם לא מאותו תורם. היא בלונדינית והוא שחרחר.
הם שניהם שלי. ואני אוהבת אותם. מכינה אוכל. מכבסת תולה..
לפעמים שואלים אותי לגבי זהות האבא. אני אומרת בחיוך שהם לא מאותו אבא ונגמר הסיפור.

רופאת הילדים יודעת הכל. המורים המדריכים. מי שצריך אני מודיעה: אני אמא חד הורית גאה מבחירה. יש לי שני ילדים מוצלחים. נא עזרתכם בקבלת מילגה ללימודים גבוהים.

תהני מהילדים. אני מתגעגעת לגיל הזה של הקטנטנים. נותנת מתנות לילדי השכנים :)

אגב גם היום אשים ליפסטיק ואצא לקרב על חיי... זה ממש עוזר לי הליפסטיק.. עושה לי מצב רוח טוב.

שאלות:)

מידי פעם שואלים אותי גם שאלות מסוג זה.. מכיוון שאני יוצאת מנקודת הנחה שאנשים לא עושים זאת מרוע או חטטנות מגעילה אלא באמת כי הנושא מעניין אותם אז אני תמיד עונה בסבלנות וגאווה גדולה. דרך אגב, גם ילדים בני 8 (בגיל של הבן שלי) כבר שואלים שאלות ותמיד מקבלים ממני תשובות המותאמות לגיל ובסבלנות רבה :)

yifatall

New member
הכי מצחיק שגם אינטלגנטים חושבים שאני קבעתי את מין הילוד

ואני עונה בכיף.אין לי בעיה לספר למי שרוצה לשמוע

למעלה