הם מעצבנים אותי. אלה עם סרטוני הבישול.

lseugy

New member
הם מעצבנים אותי. אלה עם סרטוני הבישול.

יש מי שמעלה סרטוני הדרכה לתבשילים שונים. מחלק מהם - בהחלט ניתן ללמוד. חלק מהם נראים לי תלושים מהמציאות.
בסוף הפוסט צירפתי כתובת של סרטון כזה.

שף (אני לא יודע אם הוא שף או "שף") תום פרנץ מסביר הכנת סוג של אושפלאו מפתיתים. ולמה בחרתי אותו?
כי קודם כל אני רוצה להכין לשבת משהו כזה אבל מאורז. חיפשתי מתכונים וסרטונים ובמקרה נפלתי גם על זה.
מה שעצבן אותי זה "קצת" מלח. נראה לי שבסיכום כל המלח שהוא הכניס, הוא שפך לשם רבע כוס לפחות. ביס אחד מהתבשיל הזה ואני עם לחץ דם סיסטולי (העליון) של 500. שופך מכל הלב ועוד אומר שלפעמים צריך לתקן תיבול. בסדר, להוסיף זה קל. אבל בחיים שלי לא שמתי אפילו רבע מזה בסיר.
אם לא אכפת לכם, תציצו ותגידו לי אם זה סביר מה שהוא מראה. אם זו כמות מלח סבירה. נהיה לי רע רק מלהסתכל על זה. כמות שנראית לי לא הגיונית.

אז למה? למה להראות דבר שלא קיים או לא נכון? כשמסבירים - אומרים הכל מדוייק. קצת שמן זה לא חצי כוס (וגם כזה ראיתי), וקצת מלח זה לא רבע כוס. אולי רבע כפית מחוקה. מה אתם אומרים?

https://www.youtube.com/watch?v=VyhCLgwHjhw
 

yair_bar

New member
מנהל
מכיר את המשפט - עשה לך רב?

אותו דבר על שפים או סתם כותבי מתכונים.
&nbsp
תמצא את אלה שאתה סומך עליהם, שהמתכונים שלהם שניסית הצליחו, שכותבים מדויק...
&nbsp
בהצלחה
 

Maldini Girl

New member
יודע מה יותר מרגיז?

כשמעלים מתכון לאינטרנט ובכוונה משמיטים ממנו אלמנטים.
&nbsp
אני זוכרת שפעם ראיתי איזו תכנית בישול (לא משנה השמות והמשתתפים) בה הכינו מתכון מסוים שהיה נראה מעולה, כמובן שבסוף אומרים שהכל נמצא באתר האינטרנט, נכנסתי לאתר ושם היה חסר רכיב ממש מהותי, כזה שבלעדיו המתכון יתפקשש לך.
מזל שנכנסתי לאתר שנייה וחצי אחרי שראיתי את התכנית, אחרת לא הייתה לי שום דרך לדעת שהושמט שם משהו, ואם הייתה מכינה את אותו מתכון בטח היה הולך ישר לזבל...
 

TCHM

New member
מתכון הוא רק המלצה, כמות המלח ותיבול בכלל הוא לפי הטעם...

כולם כאן "שפים", גם אלו שגמרו את תדמור כטבחים (בקושי) קוראים
לעצמם שפים, זה לא אומר שמי שאינו שף אינו יכול להיות בשלן מעולה!
תום פרנץ אינו שף עפ"י הקריטריונים אבל הוא מבשל מצוין ויש לו הצלחה
גדולה בגרמניה.
לענין, המלחה ותיבול בכלל יש לעשות עפ"י הטעם האישי (וגם מגבלות
בריאות) בלבד, ראיתי כבר שמגזימים בכמויות רוזמרין, צ'ילי ועוד, זה טוב
לצילומים (צבעים) וגם עושה טבחים ל"מומחים"...להתעלם.
אושפלאו זה תבשיל פשוט וקל הכנה ופרט לבישול ההכנה די קצרה.
בשר כל שהוא, בצל, גזר, עם/בלי צימוקים/אוכמניות, מלח, פלפל, מעט
פפריקה, מעט כורכום/כמון, עשבי תיבול לפי הטעם וזהו.
כמות המים לכיסוי והבישול איטי.
אין ספור גיוונים ותוספות.





 

גברת ע

New member
עשיתם לי חשק להכין אושפלאו


עם איזה בשר, לדעתך, הכי טוב/כדאי להכין?
ואם אפשר אשמח לקבל מתכון שאתה אוהב לעבוד על פיו.
&nbsp
&nbsp
 

גברת ע

New member
דבר נוסף לגבי כמויות ותבלינים

אני ראיתי את סבתא שלי אופה ומבשלת, ראיתי את המתכונים שלה גם ובכנות לא הבנתי כלום, כי לא כתוב כמויות זה יותר בצורה של : "איך שאת מרגישה" או "קצת מזה קצת מזה" (ציטוטים שלה).
&nbsp
 
למעלה