הם נשארים לבד

צביצב3

New member
הם נשארים לבד

שוב תודה על המידע. בינתיים אמא החליטה שלא נוח לה עדיין עם מישהי זרה בבית ואבא שלי טוען שהוא לא צריך אף אחד שיעזור לו. העניין שאני נוסעת לחופשה עם בעלי ושני ילדי עוד כמה ימים וכל הצרות ואזעקות העזרה מגיעות בשבוע האחרון. כמובן שנרתמתי לעזור כדי להקל על אימי.נשארתי בת יחידה בנסיבות טרגיות והכל נופל עלי. מדהים גם איך אין קשר עם שום אחיין(יש המונים) או עם איזה שכן שיוכל להכנס. הם נשארים לבד. אני הרמתי ידיים, אסע ואשתדל להנות ושתסדר איכשהו. תמיד היא היתה אלופה במסרים כפולים. מצד אחד להזעיק אותי כל יומיים ומצד שני לומר לי לא לדאוג ושהיא מפרגנת לי להנות בנסיעה. למעשה היא עדיין רוצה שליטה. אני מאוד כועסת עכשו אבל היא מאוד מסכנה כי באמת הכל מתהפך. מה שעזר לי מאוד להבין את העניין זה שיחה שעשיתי עם פסיכולוגית שאני בקשר איתה לאורך השנים כל פעם שיש לי צורך לדבר נטו על עצמי.(לאו דוקא כחלק מטיפול, זה התחיל מאז שאחי נפטר)

zs1957

New member
חופשה נעימה

היי ציצב3 הם באמת נשארים לבד כשהם חולים, לא השכנים ,ולא המשפחה באים לבקר.הסיבות שונות ומשונות יש כאלה שקשה להם לראות את החולים, יש כאלה שאין להם סבלנות לחולים,יש כאלה שפוחדים מהחולים ,מהמחלה. אני לא שופטת איש ואני גם לא כועסת ולא מבקשת שיבואו.האנשים הקרובים ביותר לחולה יגיעו להיות אתו.הכי חשוב שהחולה יהי עם אנשים הקרובים ל ביותר בני זוג ,ילדים, נכדים. אני חושבת שתסעי ותהני ואמא שלך תסתדר. תמשיכי לחיות את חייך ולהנות מהם . חבל שתכעסי על אמא כי זה לא עוזר וזה רק יעשה לך כאב בלב. נסיעה טובה, זהבה שחם

ronnyw

New member
סעי לשלום!!

סעי, תהני, נקי את הראש, השתדלי לא להתקשר הביתה יותר מידי. יכול להיות אחד משניים: או שהכל יעבור חלק לגמרי - וזה טוב. או שיהיה קצת בלגן להורים, מה שיעזור לך במאמץ לשכנע אותם שצריך עזרה בבית - וגם זה טוב. חופשה נעימה !!

חופשה נעימה!

עד שאת יוצאת לחופש, הייתי אומרת לך לנצל כל רגע, להנות, לנסוע בראש שקט, ולנקות את מחשבותייך מהשגרה היומיומית.. אני חושבת שאין לך מה לדאוג ושבעזרת השם הכל יהיה בסדר.. רוב השכנים ובני המשפחה, נרתעים מהחולה בגלל התנהגותו הכ"כ מוזרה, ולכן מעדיפים לא להייות בקרבתו.. אצלי במשפחה גם יש כאלו שמעדיפים להיות רחוקים ולהתעסק בענייניהם במקום, איך שהם קוראים לזה, "בזבוז זמן" אצל סבתי, וטיפול בה... אבל, אין מה לעשות.. אם אין להם טיפת כבוד, ורגש, כלפי סבתא ואמא, שנתנה להם כל השנים האלו כ"כ הרבה, אז מה כבר אפשר לעשות? להכריח אותם בכח אי אפשר.. ושוב, חופשה נעימה לך ולמשפחתך! מקווה שתנצלי כל רגע!

את לא יכולה לשים את החיים שלך

בהמתנה. את גם לא אחראית לרגשות של אנשים אחרים. תכניסי לך טוב טוב לראש - את יכולה לעשות הכי טוב שאת יכולה ולא יותר מזה, גם אם הפירוש של זה שההורים לא יקבלו את מה שהם צריכים. ככה הם החיים. את בן אדם אחד וזכותך לאיכות חיים לא נופלת משל אף אחד אחר. אם את יכולה לקחת עזרה בתשלום, נהדר, אם לא, תעשי מה שאת יכולה, לא יותר. אם תקרעי את עצמך, לא יהיה בסוף כלום לאף אחד, נכון?

למעלה