המַבָּט כזִהוּי לאוֹטִיזְם

Brendan

New member
המַבָּט כזִהוּי לאוֹטִיזְם

אנשים הסובלים מאוֹטִיזְם, הפרעה התפתחותית שבה הילד אינו יוצר קשר עם הסביבה, נוטים להִתְמַקֵּד בעניי הדּוֹבֵר רק כמחצית הזמן בהשוואה לאחרים, מאפשרים למַבָּט שלהם ליפול באופן תדיר על הפֶּה של הדּוֹבֵר או גופו, כך טוענים חוקרים מארה"ב. התנהגות זו יכולה להסביר מדוע נוטים אוֹטִיסטים להפגין קושי ביחסם לאחרים ויש ביכולתה לחזות מְיֻמָּנוּת חֶבְרָתִית. מחקר: Archives of General Psychiatry 2002;59:809-816 מקור: Reuters Health

Brendan

New member
תִּסְמֹנֶת אספרגר

לראשונה, מיפוי מוח של אנשים הסובלים מסוג של אוטיזם הניקראת "תִּסְמֹנֶת אספרגר", עוזרים לחוקרים להתמקד על האנורמליות בפוּנְקְצְיָה של המוח אשר יש ביכולתה להסביר את ההנהגות. מחקר: Archives of General Psychiatry 2002;59:885-891 מקור: Reuters Health

yonitbrk

New member
תגובה

עם כל הכבוד לחוקרים כאמא לילד שכנראה זו ההבחנה שלו תחת התיסמונת הנל מה זה נותן לנו הורים מה זה שנה בעצם זה לא יעביר את רוע הגזירה לא ירפא אז למי איכפת איך קוראים לזה ואיך פועל המוח בסך הכל כל הבדיקות הלא נחוצות האלה לדעתי רק מוציאות את הילד מדעתו ומכבידות על הורים כי כמו שידוע לכולם אין לה תרופה ואף אחד לא יודע ה גורם לזה וממה להימנע כדי שזה לא יקרה

Diana M

New member
לכאורה את צודקת

אך אני בכל זאת חושבת כי חל שינוי מאוד גדול בטיפול, בגישה ובקידום של ילדים בספקטרום האוטיזם. אל תשכחי כי לא כל כך מזמן ילדים/אנשים אוטיסטים היו מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש במחלקות הסגורות מבלי סיכוי לאיכות חיים מינימלית. כיום הדברים נראים מאוד אחרת. נכון. עדיין לא מרפאים ועדיין לא יכולים למנוע או אפילו לזהות את התסמונת בשלב העוברי. אך עדיין ההתקדמות היא עצומה. בזכות המחקר ופיתוח שיטות הטיפול רבים מילדים אלה זוכים באיכות חיים הרבה יותר גבוהה הן בילדות והן כבוגרים. מסיבה זו אני מקווה כי ימשיכו ויחקרו וידושו בנושא הרבה ככל הניתן על מנת לקדם עוד ועוד.

doroniz

New member
מחקרים

אני מסכים עם דיאנה שיש להמשיך ולחקור את נושא האוטיזם - אמנם לא נראה שימצא הגורם או הגורמים לתופעה בדור שלנו, שלא לדבר תרופה או אמצעי זיהוי מוקדם - אבל המחקרים הרבים שנעשו בשנים האחרונות הוציאו את האוטיזם מהארון במידה מסוימת. אני עצמי קראתי/שמעתי מחקרים רבים מאז שעומר אובחן ונעזרתי בהם רבות - בעיקר כדי להחליט על שיטות טיפול שונות (גרינשפן, לובאס, otions, הומיאופטיה, teacch, cfgf - ויש עוד הרבה). תמיד צריך לראות את חצי הכוס המלאה.

למעלה