המאגר הביומטרי-דעתכם בעניין?

Puskas

New member
המאגר הביומטרי-דעתכם בעניין?

קודם כל למי שלא שמע או לא היה בארץ בשנים האחרונות כשדנו בנושא, אז מדובר במאגר שיכלול את טביעות האצבע וצילום תווי הפנים.
בעזרת הנתונים הללו אמורים לכאורה לארגן לכל אחד מאיתנו תעודת זהות חכמה ואמורה להקל בזיהוי אנשים גם במקרי פשע.
מה זה אומר? זה אומר שאם עד עכשיו היו שומרים במאגר רק טביעות אצבע של אנשים שנעצרו או פשעו,
עכשיו טביעות האצבע של כולנו יהיו שם.
מצד אחד זה יקל בזיהוי מחבלים או פושעים שונים שביצעו פשע ראשון ולא הופיעו במאגר עד כה,
מצד שני זה אומר לא מעט צרות, בהנחה שיפרצו למאגר הזה יוכלו לגנוב את הזהות של כולנו,
במידה והתבצע פשע ובין טביעות האצבע שנמצאו בזירה, גם שלכם היו (נניח שוד בבנק או משהו ציבורי אחר), עשויים לעצור גם אתכם.
בנוסף, אפשר להגיד שכעת המדינה עוקבת אחריכם וזה די טוטאליטרי האמת..
המדינה טוענת שהמאגר יהיה מאובטח ברמה מטורפת ולא יהיה אפשר לפרוץ אליו, ההיסטוריה (מאגר מרשם האוכלוסין) מוכיחה אחרת.

כרגע המאגר הזה נכנס לפיילוט של שנתיים ורק מי שירצה יוכל להיכנס, בתום שנתיים יוחלט האם להפוך את הכניסה למאגר לחובה על פי חוק,
או האם מוותרים על המאגר הזה בינתיים.

מה דעתכם, בעד או נגד המאגר?

ebi83

New member
שאלה קצת מסובכת..

מצד אחד- רוב העולם המערבי כיום עבר לתעודות זהות ודרכונים ביומטרים ככלי למניעת זיופים. עצם השימוש בדרכון ביומטרי יכול לפתוח את הדרך לכניסה לישראלים לארה"ב ללא ויזה..
כך שיש למדינה סיבה רצינית, רצויה ואף הכרחית במצב הנוכחי בו הדרכון הישראלי הוא אחד המזוייפים בעולם.

מצד שני- אתה לא יכול ליצור מאגר כזה ודרכו לאיים על האזרחים שלך. יש הרבה פתרונות ביניים של אוטונומיה למאגר ולאסור על איחוד שלו עם מאגרי המשטרה והצבא (שאגב, גם בו אתה משאיר את כל הפרטים הביומטרים שלך ודגימת DNA).
חירות הפרט וזכותו לפרטיות היא עליונה וחשובה בכל משטר דמוקרטי. מאגר שעלול להפרץ ואף עצם איסוף והכרח הכניסה למאגר די פוגעים בזכויות אלו.

אז המצב די מסובך וכל אחד אמור להחליט איזה ערך או איזו נקודת מבט יותר הגיונית לגביו.
אצלי המצב די באמצע, אני בעד שימוש במאגר ביומטרי אך יש מצב שהדרך הנוכחית היא לא האידיאלית. במדינות אחרות הדרכון הוא ביומטרי כך שאם אתה לא מנפיק אחד אתה לא נכנס למאגר וגם אז המאגר הוא רק אצל המשרד הרלוונטי להנפקת הדרכונים.

בשורה התחתונה- אם המאגר באמת בטוח מפריצות ואוטונומי ברשת שלו, אני בעד מאגר כחלק מהתקדמות טכנולוגית הגיונית. יש לי את הביקורות שלי, אבל הרעיון הוא נכון לטעמי ואם כך המדינה בחרה להביא אותו לפועל אז אני אתן לה להנות מהספק- בינתיים

Puskas

New member
אפשר להבין את החשדנות של אנשים

יש למשל את התור המהיר בנתב"ג שבו אתה גם מוסר פרטים ביומטרים ואני מעדיף לעמוד בתור עוד עשרים-שלושים דקות ולא לתת את הפרטים הללו.
ואני בטוח שאני לא היחיד שכל כך קנאי לפרטיות שלו וכל כך פרנואידי בנושא הזה של גנבת זהות אפשרית.
לאלץ אנשים לעשות את זה, זהו צעד לא דמוקרטי בעליל, אני חושב שלא צריכים להכריח אף אחד לעשות את זה או לעבוד אחרת.
עבריינים שגם ככה נמצאים במאגר או אנשים שנחשדים בשיתוף פעולה עם טרור או עם ארגוני פשיעה, יאולצו להסתובב עם תעודה כזו,
כך שהם יהיו בסוג של מעקב.
אנשים ישרים מהשורה שלא פשעו ושלא נחשדים בכלום ושחיים בצורה ראויה, לא יוכרחו להיכנס למאגר אלא אם ירצו.

לגבי מה שהולך בצבא, אני לא יודע עד כמה המאגר הזה נשמר אחרי השחרור בכלל.. לא חושב שלצבא יש תיעוד של עשרות שנים שם.
ושם אגב אין תווי פנים אלא טביעת אצבע וצילום שיניים.. בכל מקרה זה גם מטריד אבל שם אני מבין את הרעיון שמאחורי זה.

ebi83

New member
ברור שאפשר להבין.

השאלה היא אם אתה שם את הפוביה מחשיפה כערך ראשון במעלה (וכן, לדעתי לרוב מדובר בפוביה מוגזמת שרובנו די מתעלם ממנה ביום-יום), או שמבינים את היעילות ואת ההתקדמות שיכולה לצאת לאור המאגר.

אני לא לגמרי בעד המאגר, יש בו הרבה דברים וגישות שיכולות להוביל אותנו למקום הרבה יותר חשוך ולא דמוקרטי- אני מתנגד לזה נחרצות. אולם, יש הרבה יתרונות גם ברמת תפיסת פשיעה, העלאת הביטחון והורדת הסיכוי לזיוף תעודות ישראליות על ידי גורמים כאלו ואחרים.

העובדה כיום היא שישנה אפשרות להנפקת תעודות ביומטריות ללא מאגר חוקרני ופולשני כפי שמתחיל בישראל, יכול להיות שזו הייתה הדרך ה"נכונה" יותר בהקשר הזה.
אבל כמו שאפשר להבין את הפחד מנתינת פרטים כאלו, כך ניתן להבין גם את הצורך בדברים האלה בעולם בו אנו חיים...

sheketz

New member
בודאי שניתן לזייף תעודות זהות "חכמות"

פשוט צריך לשחד מישהו במשרד הפנים.
אפשר גם להשתמש בדרכון מזויף של מדינה אחרת...

ebi83

New member
לשחד מישהו זה לא זיוף..

יש כאן גניבת זהות, או הנפקה לזהות לא קיימת. לא זיוף- כי ההנפקה היא בכלים של המדינה.

אבל סבבה, לפי הלוגיקה שלך אין שום דרך למנוע שום זיוף באשר הוא כי תמיד אפשר לשחד מישהו.

johny3guns

New member
בעד

שימוש במאגר ביומטרי יאפשר זיהוי פושעים ומחבלים רק ע"פ תווי פנים, ע"י מצלמות חכמות (אגב, טכנולוגיה ישראלית) כשהכל נעשה ממרחק - יתרון אדיר.
יש עוד מלא יתרונות שיתאפשרו עם שימוש בטכנולוגיה הזו שיקלו על כל אספקט בחיינו.
לי אישית לא מפריע שהפרטים שלי "ילקחו" מהמאגר, איך זה אמור להשפיע עליי בתור האזרח הקטן? אני גם ככה לא מעניין אף אחד ואנחנו לא מדברים כאן על סצינה מסרט של ג'יימס בונד. גם ככה רוב הפרטים שלי מופיעים באינטרנט בצורה זו או אחרת - אם זה כרטיס אשראי, שם, כתובת, ת"ז וכו'. וגם אלו בסכנת גניבה ע"י ארגוני האקרים מהעולם אז איפה ההבדל ?

AlabamaW0rley

New member
בעיקר דואגת מזה שבישראל כמו בישראל

יעשו את זה בצורה לא מקצועית ותוך כמה ימים ילדים בני 13 יוכלו להוריד את המאגר בטורנטים.

לפארנויות של "האח הגדול" אני פחות שותפה. קודם כל כי גם היום זו לא ממש בעיה לעקוב אחרי אזרח מסויים. דבר שני זה שכמות גדולה של אינפורמציה היא מצד אחד יתרון, מצד אחר חסרון כי צריך לעבד אותה וזה צורך משאבים. כך שאף אחד לא יתעסק בלאנדקס את כל הצעדים שלך אם אתה לא מפריע לאף אחד. וכאמור, אם אתה מפריע למישהו, גם בלי המאגר הביומטרי לא קשה לעקוב אחריך.

אני בינתיים אתן לאנשים אחרים להשתפשף על המאגר. לא רוצה להיות בטורנט הראשון

סיכון לא מחושב...

פרופסור עדי שמיר אחד ממוחי הצפנה הגדולים בארץ הציע פיתרון מאוד מעניין שמשום מה לא שקלו אותו אפילו.
http://acheret.co.il/?cmd=articles.528&act=read&id=2722
מה שמוביל אותנו לשלומיאליות והנמהרות שבו מתעקשים על הקמת המאגר.
אין באמת מושג כזה בילתי פריץ. מי שמעניין אותו התחום מוזמן לקרוא על הנושא.
הבעיה היא לא עם התעודה הביומטרית אלא עם המאגר!
בכל המדינות שהפעילו תעודה ביומטרית זה רק פרטים צרובים על התעודה ולא הקמת מאגר ענק.

Purple Mushroom

New member
נגד תמיד

אח שלי הסביר לי למה נגד. (גם אתה כתבת את זה בהודעה). אח שלי יכול להסביר יותר טוב למה נגד. יהיו אנשים שילכו לכלא בגלל הנגד הזה. מקווה שלא יגיע לכדי כך. יש אנשים שהאינטרס שלהם שכן יהיה מאגר, שכחתי מה שמו של החבר כנסת שרוצה. (ראינו אותו פעם באבן גבירול, בפרוייקט אנחנו בעד של המהפכה, נדמה לי שזה היה בנובמבר 2011).

זה כמו מחאת הגז עכשיו שהיתה. מוכרים אותנו בכסף. וזה לא דבר טוב.

אין קשר לסיפור של הגז

פה מדובר במשהו שונה לחלוטין!
הממשל אוסף על האזרחים פרטים. מי שלא מצוי בנבכי ההיסטוריה לא יבין כ"כ על מה המהומה.!
אבל זה שנולדנו לתוך מדינה דמוקרטית ולכאורה חופשית. עדיין לא מבטיח לנו שזה ישאר כך לנצח. ברגע שלממשל יש יכולת מוגזמת ביחס לפרט. זה דבר לא טוב בעליל.
ניתן לפתור את הבעיות שלכאורה קיימות ללא צורך במאגר כזה.
זה כמו תעודת זהות... לנו זה נשמע טריוויאלי שאדם חייב להנפיק תעודה כזו. אבל זה לא חייב להיות כך. סיפר לי פעם עולה חדש שבפעם הראשונה שעצר אותו שוטר וביקש תעודת זהות הוא היה בשוק!
כי בארה"ב אנשים לא חייבים להסתובב עם ת.ז. עליהם.
פה כשאתה בלי ת.ז. ניתן לעצור אותך על זה.

Purple Mushroom

New member
נכון. משהו שונה לחלוטין

הזהה שכתבתי, שזה משהו שנוגד את החופש של האזרח הקטן.
צודק\ת בהחלט.
בהחלט משהו שלילי. שאסור שיקרה באמת. טוב להתנגד לדבר כזה.

TheSecretWithin

New member
בגדול נגד.. אבל אז נזכרתי שאני כבר במאגר

בצבא, עושים סריקה של כף היד וגם אצבע אצבע,היו יסודיים.. לא יודעת מתי התחילו עם זה אבל לי סרקו בגיוס ב2009.
וב 2010 בשדה תעופה היה תור מטורף בבדיקת דרכונים אז עשינו את ברטיס אפשר לסרוק איתו את היד ולקבל אישור במהירות. כמובן שהדבר הזה רק מוכיח עד כמה זה מקום לפורענות, היו סיפורים על אנשים עם צו עיכוב יציאה מהארץ שפשוט באו עם עוד בן אדם עם כרטיס נפרד לשדה תעופה, ובשלב של הבדיקת דרכונים פשוט לקח לבן אדם שאין לו עיכוב יציאה והמשיך ללא מפריע למטוס ולחול.
גם אחרי כל התקריות האלה אני לא שעשו משהו על מנת לסכל נסיונות של עבריינים, כנראה שאנשים ימשיכו להשתמש בזה ככלי לעבירה על החוק, גניבת זהויות וכ'ו..

h a j b i

New member
תעודת זהות חכמה אפשרית גם בלי מאגר

מטביעים לך את טבעית האצבע בעת יצירת התעודה. עכשיו כל מה שנשאר כדי לאמת את זהותך מול התעודה זה קורא טביעת אצבע (כמו שיש בלפטופים למשל) וחריץ להכנסת הכרטיס.
הרבה יותר מדוייק, בטוח והגיוני מהשוואה לתמונה שבמקרה הטוב צולמה לפני 10 שנים...

כרגע ע"פ דה מרקר חצי בחרו להיכנס למאגר. האמת שדי מפתיע לאור העובדה שזה רשות ואין ממש אינטרס למישהו להסכים לזה.

EdisonGirl

New member
זה סקר, לא?

או שבאמת 50% מהאוכלוסיה הסכימה להשתתף בניסוי...?

Puskas

New member
אני מניח שסקר

אלא אם באמת 2.5 מיליון אנשים בערך הלכו ועשו את התעודה הזו וזה לא נשמע לי הגיוני כל כך.

EdisonGirl

New member
באופן קולקטיבי, לא מזיז לי.

באופן אישי, נגד. אני פריקונטורול, ולשים את כל הביצים בסל אחד מבחינתי זה מטורף. לא יקרה.

למעלה