המאגר הביומטרי
אני יודע שזה לא קשור בדיוק לנושא של "צדק חברתי" מפני שלא מדובר כאן פערים בין עניים לעשירים, אלא בחוק כללי שעומד לעבור.
אבל תמיד שמדברים על קפיטליזם, מציינים שקפיטליזם הולך יד ביד עם דמוקרטיה, חופש ביטוי, חופש תנועה, חופש קניין וכו'...
אבל אין לי קניין משלי. כי אין לי ממש כסף. אני לא בחובות, מפני שאני זהיר מאוד, אבל באמת יש רק מעט כסף בבנק ( אני גר אמא שלי, כי אין לי כסף לדיור ).
חופש תנועה- כבר אמרתי שחופש התנועה היחידי שיש כאן, זה מאילת עד מטולה, וגם זה לא מדויק, כי יש קו ירוק, ומחסומים, יש קיבוצים מגודרים, יש מושבים מגודרים. חופש התנועה זה רק על כבישים מהירים.
חופש ביטוי- יש לי חופש ביטוי, אבל אין לי הרבה מה לעשות עם זה, כשאני חי בעוני קבוע ותמידי ( דרך אגב- זוהי זכות מן הפסיקה, שאינה מפורטת בשום חוק משום סוג ).
זכות לפרטיות- יש לי זכות לפרטיות, אבל איזו מן זכות זאת אם מצווים עליי למסור נתונים ביומטריים שלי? הממשלה והכנסת מעוניינים לאסוף על הציבור נתונים ביומטריים ולשמור אותם במאגר.
למה? אפילו בג"ץ ביקש תשובות לשאלות האלה, ובינתיים לא קיבל.
בכל זאת, הפיילוט יצא לדרך. המאגר הניסיוני כבר הוקם.
איזה מן דבר זה שאוספים מאגר ביומטרי על אנשים שעדיין לא ביצעו פשע? זאת דמוקרטיה?
לזה אתם קוראים דמוקרטיה, שאני צריך להוקיר לה תודה?
אני לא מוקיר תודה למדינה כזאת.
ישראל הופכת להיות מדינת "אח גדול".
כולה 7 מיליון אזרחים... אבל כולם כלואים במכלאה אחת קטנה, ולא יכולים לצאת.
נו... אז למה לא לנצל זאת לרעה? איך העם יוכל להתנגד?
אני יודע שזה לא קשור בדיוק לנושא של "צדק חברתי" מפני שלא מדובר כאן פערים בין עניים לעשירים, אלא בחוק כללי שעומד לעבור.
אבל תמיד שמדברים על קפיטליזם, מציינים שקפיטליזם הולך יד ביד עם דמוקרטיה, חופש ביטוי, חופש תנועה, חופש קניין וכו'...
אבל אין לי קניין משלי. כי אין לי ממש כסף. אני לא בחובות, מפני שאני זהיר מאוד, אבל באמת יש רק מעט כסף בבנק ( אני גר אמא שלי, כי אין לי כסף לדיור ).
חופש תנועה- כבר אמרתי שחופש התנועה היחידי שיש כאן, זה מאילת עד מטולה, וגם זה לא מדויק, כי יש קו ירוק, ומחסומים, יש קיבוצים מגודרים, יש מושבים מגודרים. חופש התנועה זה רק על כבישים מהירים.
חופש ביטוי- יש לי חופש ביטוי, אבל אין לי הרבה מה לעשות עם זה, כשאני חי בעוני קבוע ותמידי ( דרך אגב- זוהי זכות מן הפסיקה, שאינה מפורטת בשום חוק משום סוג ).
זכות לפרטיות- יש לי זכות לפרטיות, אבל איזו מן זכות זאת אם מצווים עליי למסור נתונים ביומטריים שלי? הממשלה והכנסת מעוניינים לאסוף על הציבור נתונים ביומטריים ולשמור אותם במאגר.
למה? אפילו בג"ץ ביקש תשובות לשאלות האלה, ובינתיים לא קיבל.
בכל זאת, הפיילוט יצא לדרך. המאגר הניסיוני כבר הוקם.
איזה מן דבר זה שאוספים מאגר ביומטרי על אנשים שעדיין לא ביצעו פשע? זאת דמוקרטיה?
לזה אתם קוראים דמוקרטיה, שאני צריך להוקיר לה תודה?
אני לא מוקיר תודה למדינה כזאת.
ישראל הופכת להיות מדינת "אח גדול".
כולה 7 מיליון אזרחים... אבל כולם כלואים במכלאה אחת קטנה, ולא יכולים לצאת.
נו... אז למה לא לנצל זאת לרעה? איך העם יוכל להתנגד?