המאוזוליאום בגן הלאומי במזור

פייטוש

New member
טיולון בעין כרם בכנסיית הביקור

טיולון בעין כרם בכנסיית הביקור הכנסייה קיימת מהמאה ה 12 נהרסה מספר פעמים ולבסוף שוקמה ומעליה הוקמה כנסייה נוספת במאה העשרים מימין לשער הכניסה ממוקם מבנה למגורי הנזירים עם מרפסות מיוחדות מוקף חומת חיץ . ליד הכנסייה בית קברות קטן ,גינה קטנה ,אמפי זעיר לכינוסים עם סטנד אבן להרצאות, בכניסה אליו פסל של אחד הקדושים,אין מאפשרים כניסה. מיד לאחר הכניסה בשער הכנסייה , קבועים על הקיר מעל ל 40 טבלאות בשפות שונות , כולל בשפה העברית ,של תפילת המגנפיסט, המהללת את האמונה בדת הנוצרית ואת ישו,אשר מופיעה בספר לוקס בפרק א . את התפילה נוהגים קהל המאמינים לשיר או לומר בדרכם בעלייה לכנסיית הביקור מהמעיין, טבלאות כאילו קיימים במקומות שונים וראויה לציון זאת של מנזר בית גמאל שלה מעל למאה טבלאות כאלה בשפות שונות, מתחת לחצר בכניסה לכנסיית הביקור , בור מים ענק האטום במכסה ברזל מהתקופה המנדטורית .
 

פייטוש

New member
הפרסקות בכנסייה העליונה

בכנסייה העליונה שנבנתה במאה העשרים ,עוגב,קפלה לתפילה רצפה המלאה בריבועי פסיפס המתארים חיות,פרחים וצורות גיאומטריות ,חלונות ויטראזים עם שבכות מאבן מבחוץ לחלונות, תקרה מעניינת פינת וידוי , ובעיקר פרסקות הכוללות מוטיבים שונים . סיפור מעניין הוא כאשר ציירו את הפרסקות בכנסייה העליונה בידי האמן האיטלקי , ביקש הצייר ארדן הישראלי לעבוד איתו, על מנת ללמוד לצייר על פרסקות ,אך לאחר שלושה חודשים , משנודע ברומא כי יש יהודי המצייר את הפרסקות בכנסייה הוא סולק. בקיר ממול לכניסה מימין תאור קבוצת מלומדים מהסורבון הדנים בכובד ראש האם ההיריון של אם ישו היה תקין מבחינה הלכתית נוצרית. תמונה שנייה מתארת את קרב לפונטו שבו הביסו הנוצרים על אדמת יוון את המוסלמים בדרכם להשתלט על איטליה. תמונה שלישית מתארת את הנס הראשון מכפר כנה שבו הפכו מים ליין . חלק מהנוצרים , מנצלים את עלייתם לרגל לישראל בעקבות הנס והאמונה של כפר כנה ועורכים חתונה שנייה קתולית, בכנסיית כפר כנה לחזק את קשר הנישואים כאילו לאריכות ימים ואיחודם מחדש במשנה תוקף.
 

פייטוש

New member
הכנסייה התחתונה וסיפור הפעמונר

בקומה הראשונה של כנסיית הביקור, בתוך גומחא ממוקם הסלע שמאחוריו הסתתרה אמו של ישו מרדיפת חייליו של הורדוס, מעין המים שממנו רוו מרים ופרי ביטנה במנוסה ,קפלה לתפילה .הצלב המקורי אשר היה על הכנסייה מהמאה ה 12 שנהרסה מספר פעמים ומוצב בקפלה התחתונה. סיפור מעניין בנוסף , הוא סיפורו של איש הפעמונים אנגלו דונטי אשר הוכרח לגלות מרומא לעין כרם בעקבות פרשייה של הולדת בתו כאיש דת ,האגדות מספרות שאולי הוא מצאצאי גלות ספרד, אך עיקר הסיפור , הוא במציאת יומן שירים מלפני עשרות שנים במגדל הפעמונים בכנסיית הביקור . יומן זה היה מגולגל ומוחבא ובו נתגלו דפי שירים שחיבר איש הפעמונים בהסתר, מתוך היומן ניתן היה לגלות כ 13 שירים שלמים, שאר הדפים נאכלו עם השנים, את השירים תרגם הפזמונאי גמזו והוציא ספר אסופת שירים לזכרו בשנת 1970, אשר נקרא פעמוני עין כרם הדנים בחלקם בגעגועים לבתו ברומא ולאהבת האדם .
 
פייטוש הספור מרתק ../images/Emo45.gif

האם שרידי היומן מוצגים בכנסייה? איזה מחיר כבד משלמים אנשי הדת הקתולים עבור האמונה שלהם הזכרת לי את הספר צפרים מתות בסתר. ת ו ד ה
 

פייטוש

New member
המאוזוליאום בגן הלאומי במזור

המאוזוליאום בגן הלאומי במזור המבנה הניצב ממש על כביש 444 המתחיל מכביש 443 לכוון צומת ראש העין והחורשים בחלקו מקביל לכביש 6 ,הזכיר לי את ימי כצוער במסעות הנווט הידועים באזור שכללו גם את המחצבות באזור ,בורות המים ועוד , עד שהחלטתי לבקרו, אולי בזכות עצי הדומים שפירותיו הצבעונים משכו את עיני שוב. הקדמה מיד בכניסה הדרומית לכניסה הראשית לישוב אלעד ,מה שנקרא כביש גישה פנימי, נמצא שלט הכוונה חום ומיד לאחר הכניסה שביל עפר שאורכו כמאה חמישים מטר המסתיים במבנה.
 

פייטוש

New member
החדרים

המבנה הוקם בתקופת בית חשמונאי והאכסדרה עם העמודים נוספה כמאה שנה מאוחר יותר, אך במאה הרביעית לספירה שימש כמקום קבורה למשפחה נוצרית אשר התגוררה במקום, בחזית המבנה הבנוי אכסדרה שלה שני עמודים תומכים עם כרכוב ושתי פתחים נוספים בין המזוזות על אחד המזוזות ניתן לראות גילופים . במרכז החזית פתח מרובע נמוך שבעברו היה סגור עם דלת,כיוון שהכניסה למבנה הייתה בעבר דרך סולם לפתח בקיר המזרחי מוגבה ,החלק הפנימי מחולק לשני חדרים לחדר הקבורה ולקולומבריום שבו גרם מדרגות אבן, שכיום ניתן לעבור בפרצה בין החדרים בפתח שנקרע בתחתית הקיר בין החדרים .
 

פייטוש

New member
חדר היונים הקולומבריום

בחדר הקבורה נמצאים שרידים של שני ארונות קבורה סרקופגים ,ובקיר הדרומי ממוקמת גומחת תפילה המוחרב לכוון מכה שנוספה בתקופה המוסלמית. בחדר הקטו הקולומבריום בעל המדרגות שהוליכו לפתח העליון הוכנו על הקירות כשישים כוכים קטנים לגידול יונים שישמשו לפולחן המתים בתקופה הרומית לאלה אפרודיטי
 

פייטוש

New member
התקופה המוסלמית

בתקופה המוסלמית קיבל המקום ששינה את ייעודו , הוא הוקדש בידי המוסלמים, וקיבל יחוס של קדוש מוסלמי ונקרא מאקם נבי יחיא בזכות קדושתו ניצל המקום מהרס טוטלי בשטח המקיף את המבנה ממוקמים שלוש בורות מים ושני עצי השיזף או הדומים , מספר קברים מוסלמים.
 

פייטוש

New member
ולסיום עץ הדומים לידו

המקום מעט מוזנח וכרגיל הישראלי הטוב עורך פיקניקים ועל האש והתוצאות ניכרות בשטח.
 
מה שנקרא טיול ממש מתחת לאף ../images/Emo140.gif

לו היו משאבים לרט"ג ויתר הגופים היו בבדאי משפצים ומשמרים כמה נקודות חמד שכאלה יש בארץ גם בתוך שטחי אש של צה"ל , פשוט כואב הלב... תודה פייטוש כל כתבה שלך שפתיים יישקו
 
למעלה