המאטריקס קיים, כאן ועכשיו!

lightm

New member
המאטריקס קיים, כאן ועכשיו!

שלום לכם אנשים! אני משתתף כבר כמה זמן בפורום "פילוסופיה לכל" ועכשיו אני רואה שיש פורום שלם לנושא שמעניין אותי ביותר בפילוסופיה... המאטריקס הוא לא רק סרט נהדר ומדהים. ייתכן שהוא מציג מציאות קיימת. אולי תוכנת מחשב ואולי משהו אחר. פרמנידס הוכיח שהעולם כולו הוא אובייקט אחד, ללא חורים וחסרים (מי שלא קרא את הפילוסופיה של פרמנידס שיקרא, כי זה המאטריקס העתיק ביותר שחשבו עליו). הכל מורכב ממעיין פיקסלים, נקודות בגודל אשר שואף לאפס. וגם זנון אשר העלה פרדוקסים של תנועה, הוכיח דבר נוסף: אין דבר כזה תנועה. גם התנועה מורכבת מגדלים אשר שואפים לאפס. בעצם, מפריימים. ואם גם נוסיף את התאוריה המפורסמת של דקארט, "אני חושב משמע אני קיים" אשר אומרת שבהחלט יכול להיות מצב אשר אין לנו גוף, והכל זה נשמה. הוא טען שנשמתנו מוחזקת על ידי שד אשר שולט על מחשבותינו וכך אנו רואים את העולם. אם נחבר את הדברים אז נגיע למסקנות מרחיקות לכת. המאטריקס - סרט? מדע בדיוני? כבר לא כל כך בטוח...

IC4

New member
טרמינל תגיד לי משהו

מה לעזאזל אתה עושה בפורום הזה? seriously מה לעזאזל אתה עושה פה !?!? אתה לא מוסיף כלום אתה רק מפחית... אז או שתפסיק להיות כזה שלילי או שתשמור על השפיות המעוותת שלך (ע"י כך שתפסיק להכנס לפורום הזה)

יכול להיות שהוא קיים

אבל צריך להוכיח את זה חד משמעית! חוץ מזה- זאת המטרה של הסרט (או שזה סתם משהו שמשתמע ממנו) שיכול להיות שיש עוד עולם שנמצא כאן, ואולי מה שאנחנו חושבים שהוא העולם האמיתי הוא בעם אשליה אחת גדולה! חוץ מזה- אני ממליצה בחום לראות את "המופע של טרומן", זה שופך הרבה אור על כל הנושא.

IC4

New member
לווא דווקא רק עוד עולם אחד ../images/Emo8.gif

צודק! בגדול- יש עוד הרבה עולמות

אבל בשביל זה צריך גם להגדיר עולם כי אפשר גם להגיד שהמאטריקס מתקיים בעולם הזה- זה כמו מאפיה בעולם הזה, למה להגדיר אותו כ"עולם"? למה כ"כ רחוק? איתי- אין לך במקרה בגרות במתמטיקה?

IC4

New member
איזה מוזר שאת קוראת לי איתי ../images/Emo13.gif

ולא, "מסווג", אין לי בגרות מהסיבה הפשוטה שהתעודת בגרות נחה אצלי בבית ואני לא בביצפר כבר לשמחתי/צערי (בתכלס היה כיף בביצפר... פשוט כל המבחנים האלה והלחץ הסתירו אותו מהעיניים שלנו) אבל תודה שאת שואלת, "מסווג"...
בהצלחה לכל באי הפורום במבחן במתמטיקה !! חוץ מלאלה שאני לא אוהב !! may the force be with u and not with tomerzimmerman! mwuahaha

תמיד קראתי לך איתי...

והשם שלי לא נראה לי כ"כ חשוב לכן הוא מסווג... אבל אפשר לנחש אתו מהכרטיס ואכן- בהצלחה! והיה קטע שלא הבנתי- כבר קיבלת תעודת בגרות?!?! טוב... יש אנשים חכמים בצורה יוצאת דופן...

IC4

New member
אנשים חכמים הם שמגלים את שמך, מסווג

לא אנשים שגמרו עם 23 יחידות לימוד שנה שעברה כבר... אגב אנשים חכמים אף פעם לא הבנתי אם נגיד אייקיו ופסיכומטרי וכל החרא הזה דברים כל כך נכונים למה לא ייתנו לראש ממשלה שיהיה הבנאדם עם האייקיו הכי גבוה במדינה

אז אתה בן אדם חכם?

וגילתה למה שווה המסווג? אני מתארת לעצמי ש23 יחידות זה הרבה, אבל אני לא כ"כ בקיאה בנושא.

IC4

New member
21(!!)יחידות זה = תעודת בגרות

23 זה רק 2 יחידות יותר מהמינימום זצריך ולכן זה ממש מעט. איני אםד חכם , לא טרחתי לחקור אחר שמך השני, מסווג. אבל אמשיך לקרוא לך בשם האמיתי, מסווג.

אני נשמעת כזכר... מסווג...

שמי השני אינו מוזכר... רק אותו הראשונה... עכשיו אני יודעת כמה זה מינימום!

lightm

New member
ובחזרה לנושא...

יש לכם מה להגיב בעניין? אני רוצה לשמוע את דעתכם.

Gevakumon

New member
לי, לי, לי הייתה בגרות במתמטיקה

איזה כיף לגמור עם זה...

lightm

New member
רק אם היה אפשר

להוכיח את זה חד משמעית זה מאוד קשה או אפילו בלתי אפשרי... אפשר לראות את הפילוסופיות האלו כמעיין "חורים במאטריקס"... מה שנותן לנו אפשרות לראות שיש כאן משהו ממש לא הגיוני בעולם הזה. ואפשרות מסויימת לראות את האמת.

מימי

New member
יואו, איזה דרך נחמדה

להוכיח את תיאוריית ה"אין תנועה"! אף פעם לא הצלחתי להבין את זה. איך אני יכולה לחשוב שאין תנועה, אם אני זזה כל הזמן? אבל אם זה הכל רק בראש שלי- זה מסביר הכל...

למעלה