המאמר לתחרות!!!
תיהנו!

המאמר לתחרות!!! ../images/Emo13.gif תיהנו!

החיבור שכתבתי תיהנו... (גרר מיתרגשת
) מה זה חיים? לאכול, לשתות, לנשום, למצוא בני זוג ולהוליד ילדים, ולהתחתן. כל זה ברור מאליו לא? כי אחרי הכול אלוהים נתן לנו את כל הדברים הללו כדי שנהנה מהחיים ולא נסבול... כמובן שגם החושים הם ברורים מאליו, השמיעה, הדיבור, הרחה , ראייה זה חלק בלתי נפרד מהיותנו אנו! איזה אדם לא שמע את להקת חמסה... את ערוץ אם טי וי... כולם, מה לא? אז זהו שמתברר שלא, אצלנו בישראל יש המוני אנשים כבדי שמיעה וחירשים שלא שמעו את כל הלהקות החדשות, חלקם לא מודעים לגל מוזיקת הפופ שמסתובב אצלנו בארץ ואם כן אז מהאינטרנט, את כל הערוצים של המוזיקה כמו ערוץ 24 כי באמת, מה אנו זקוקים לזאת? הרי אנו לא שומעים! אני לדוגמא, מאוד אוהבת לשמוע מוזיקה אבל אני לא תמיד מבינה את כל המילים ולפעמים בכלל לא ואם לומר את האמת זה טיפה מרגיז, כי מה הטעם לשמוע מוזיקה אם לא מבינים את המילים הרי תמיד בשירים רוצים להעביר לנו איזשהו מסר. משהו שנבין ונפנים, את כל הלהקות מארגנטינה באות לארץ, ומה בנוגע לכתוביות? האדם השומע אינו זקוק לזאת, הרי שומע את השחקנים מדברים מצוין, אבל אני בתור שלאחרונה התוודעתי לסרטים ישראלים מפסידה חלק ניכר מזאת מפני שפשוט אני לא מבינה ובגלל זה שאני תמיד רואה את השידורים החוזרים ממילא שההיסטריה כבר חלפה, לדוגמא יש עכשיו שידורים של לחיי האהבה, כל אחד ראה זאת ורק אני לא, מפני שפשוט לא הבנתי מה הם ממלמלים שמה, וכבר עכשיו שיש את השידורים כבר לא בא לי לראות הרי כבר לכולם נימאס וכולם ראו זאת אז מה שווה לראות וכבר אין חשק וגם בקולנוע שכולם הולכים לראות אני תמיד נמנעת לראות דיבובים כי זה פשוט לא מובן לי ואני אישית מעדיפה בכל מקום רק כתוביות כי פשוט ככה הכי נוח והכי מובן! אז עד אז נבליג על זאת, יש לנו את כל העיצומים את כל הבלגאנים שמסביב ושהיה שביתה ומאבק לערוצים שישימו כתוביות, כבר יש שמנסים ועל כך ישר כוח לכל האנשים! ולבנתיים לא נשים לב לזה נתמודד בלי המוזיקה בלי הטלפון בלי להבין את החדשות (כי אני תמיד שומעת חדשות ואני בקושי מבינה אז לשמחתי מצאתי דרך החדשה האינטרנט! ). אוקי אז עד שימצאו משהו כדי שנבין באיזשהו דרך מופלאה, לעזור לנו ולא תמיד חייבים לעזור לנו מסיבה די ברורה לא ?הרי למי יש כוח לעזור ולשמוע את כל השאלות שכאשר אנו לא מבינים ולשאול שוב אחרי שוב : "מה?" כי כל אדם זה היה מעצבן לשמוע את מילת השאלה מה? ואפילו לי לפעמים נימאס להסביר שוב ושוב אבל אתם צריכים להבין אנחנו רוצים גם לצחוק גם להבין, אבל נשכח מזה , יש גם את הקטע של התרבות בטח אתם שואלים את עצמכם למה אני מתכוונת? אז על הבני אדם שמסביבנו כל החברים שלנו, המורים, החברים, לא תמיד הם כאלה נחמדים וכיפים ומוכנים לעזור לא שחלילה זה רע, כי הרי לכל אדם תמיד אין כוח וזה בסדר לחלוטין! אבל התרבות? מה קרה לדור של ימינו? לנימוס? מה קרה לעזרה של פעם? הרי אני בטוחה שכל ילד עבר בילדותו שהילדים אחרים צוחקים עליו על המכשיר המוזר שהוא מרכיב, כי מה זה משנה? זה אחרי הכול משחק? בידור אבל שכחנו על חשבון מי הבידור? כן נכון על החשבון "החריג" הלא שומע זה שמדבר "מוזר" מי מאיתנו לא זרק את המכשיר והחליט שהוא שומע מעכשיו שהוא לא שונה! יכול להיות שאחדים מאיתנו לא עברו זאת, את הלעג וההשפלה שאנשים אחרים צוחקים עליו, אפילו כיום בגילי (הלא כל כך מבוגר אבל עדיין) את הצחוקים והרכילויות שמאחורי הגב והרי זה ידוע שבגיל ההתבגרות זה נעשה יותר אכזרי אבל דבר אחד אני תמיד זוכרת, שאיש אחד אמר לי זאת אם אבליג על זאת ואראה שלא איכפת לי ושאני שמה עליהם פס, הם יראו שלא איכפת לי הם יפסיקו, אבל מזיכרון ילדותי תמיד היו אנשים ששאלו מה זה המכשיר שעליי בשתי אוזניי, הרי זה נורא מוזר ומפחיד.. ותמיד הייתי צריכה להסביר מה יש לי בשתי אוזניי, כל פעם כל מקום חדש, כל מקום זר ושלא מכירים אותי, ולא תמיד יש את משפחתי לצידי, הרי אנשים צריכים להתמודד לבדנו כי אחרת איך נלמד? ולפעמים זה כל כך נימאס שפשוט קרסתי והתחלתי לבכות על כך שאני לא שומעת ושאני רוצה להיות כמו כולם אבל מגיע כל שלב בחיי האדם שהוא צריך לקלוט שפשוט אי אפשר להפוך את בני האדם למשהו שהם לא! אני לא אוכל לשנות את זה שאני כבדת שמיעה, כמו שההוא לא יוכל לשנות את צבע עיניו, והיא את מבנה גופה! אנו צריכים לקבל ולהבין זאת. בגלל שאני רק בת 15 ולא ממש מודעת למצב הכלכלי של כל השומעים בניגוד לחרשים כבדי שמיעה, אבל מתוך הנחה אני לפחות כך חושבת! תמיד יהיה לנו יותר קשה במציאת עבודה, כי אין הרבה מקומות עבודה ואלה שיש מקומות מין הסתם יהיו כאלה שימנעו לתת עבודה לכבדי שמיעה כי זה כרוך בכל כך "בעיות" רבות, ולא תמיד אנו מובנים כבר עדיף לתת עבודה לשומע רגיל, ששומע וזה לא בעיה... וגם תמיד יהיה לנו לפחות לכבדי שמיעה את הנטל הכספי של רכישת מכשירי שמיעה וסוללות, כי כמו שלידוע לרוב אם לא לשומעים אז עכשיו ידעו זה מאוד יקר ושאפילו משרד הבריאות משתתף או כל הכספי הביטוח תמיד זה יהיה קשה אנו זקוקים לזה כי אחרי הכול אם לא נרכיב מכשירי שמיעה נאבד את השמיעה שלנו ואנו רוצים לשמוע זה ברור לכולם אין אדם שלא היה רוצה לאבד את שמיעתו. ואני תמיד אניח שהשומעים ירוויחו טיפה יותר מין השומעים אלא אם כן השומעים יהיו מנקי רחובות, כי להם אין את הנטל של המכשירים וכל העסק שמסביב, ותמיד יהיו כאלה שזקוקים לעזרה כספית לא בהכרח כל החרשים וכבדי שמיעה תמיד יהיו גם שומעים! אמנם יש כאלה שמקבלים קצבאות אבטלה וזה אמנם לא מזיק, אבל תמיד לא יעזור ממש לפחות כך זו דעתי. יש לי זיכרון אחד שתמיד אשיא איתי ולעולם לא אשכח, הזיכרון מימי הגן רגיל שהיה ליד הבית שלי. אני זוכרת שיום אחד הביאו לגם איזשהו מתקן הפעלה של אוזניות וקלטות או משהו של רדיו, ואני נורא רציתי להצטרף ולנסות גם לשמוע ונעמדתי בתור עם כל הילדים וילד אחד אמר לי בנימה כל כך מלגלגת ומעליבה (כי אחרי הכול היינו בני 6-7 ) מה את צריכה את זה? מה הטעם הרי את לא שומעת!!! והלך לגננת שגם אז לא הייתה מרוצה מי יודע מה שהייתי שמה וגם שהייתי נורא ביישנית, ואני עוד זוכרת שנעלבתי נורא ממנו והייתי על סף בכי ואילו בזמן שכל הילדים היו שמה ונהנו מהרדיו או מהמתקן הפעלה כמעט בכיתי אבל מה? בסוף הלכתי למקום שכולם היו ושמתי עליי את האוזניות אבל כל מה ששמעתי זה היה הציפצופים של שני המכשירים שלי באוזן אבל הוכחתי להם שאפילו שאני לא שומעת הכי טוב בעולם, אני עדיין יכולה לעשות את כל מה שאני רוצה ואנשים צריכים להבין שאפילו במילים כה מועטות הם יכולים לפגוע והרבה! בסיכום זה של כל החיבור שכתבתי כאן אני רוצה להגיד לכל השומעים אמנם חיינו לא כל כך קלים ואפילו טיפה כואבים אבל עד כמה שכל הכבדי שמיעה ינסו להשתלב וגם החרשים, תמיד יהיו לנו מכשולים תמיד יהיה מי שיצחק עלינו ואנחנו תמיד ננסה ללכת בראש מורם, ובגאווה כי העובדה שאנחנו כבר מנסים זה כבר משהו! אבל יש רק דבר אחד שמקשה עלינו ואנחנו צריכים להראות זאת, תמיד אבל תמיד צריך שני צדדים למטבע, עד כמה שננסה תמיד יהיה את הצד שלכם שאתם צריכים לנסות ולעזור לנו! לא ברחמים לא בחסד, אלא מתוך כוונה של עזרה טהורה ותמימה ועד שיגיע היום הזה אנחנו כל הקהילה מנסים להעביר זאת שאנחנו גם בני אדם, אמנם צריכים טיפה יותר עזרה אבל מסתדרים היטב מכל האנשים שאני מכירה עד עכשיו, אבל אם ננסה לאורך כל הדרך ולאורך כל החיים , אנחנו נצליח זה בטוח! זה כל מה שכתבתי אתם מוזמנים להגיב להציע הצעות וכל ביקורת תתקבל בברכה!!!

moran f

New member
את מתפזרת לכל הכיוונים

מה בדיוק ניסית להגיד בזה? כי הפסקה האחרונה לא ממש מתחברת לי לשאר, וגם שאר הפסקאות לא מתחברות אחת לשניה. חשוב מאוד לדאוג לרצף הגיוני במאמר - כל פסקה צריכה להיות קשורה לזו שלפניה ולזו שאחריה, להביע רעיון... את כל זה אני לא מצליחה לראות. ואגב, משהו שרלוונטי לא רק לגביך: כולם כל הזמן מדברים על "השומעים" כאילו הן קבוצה הומוגנית. גם לאנשים עם שמיעה נורמלית לחלוטין יש בעיות - יש נכים, יש עיוורים, יש חולים וכו'. זה שאדם שומע לא אומר שהוא בריא לחלוטין. החלטתי להזכיר את זה עכשיו בגלל שכתבת שללקויי שמיעה יש הוצאות על מכשירים וסוללות - זה מאוד נכון, אבל יש גם שומעים שיש להם הוצאות שלך אין (ואני לא מדברת על דיסקים אלא על צרכים קיומיים).

איקח זאת לתשומת ליבי

אפנים זאת ואם יש עוד תגובות או עוד משהו? כי אני רוצה לשכתב ורוצה שכולם יבינו את המסר שלי ואני יודעת שהמאמר לא היה ממש ברור אז אם תוכלו אולי לעזור לי או לתת לי טיפים ואז אישכתב!! והאמת שכתבתי כי הוא אמר על כמה דברים למשל לכתוב בתחום התרבותי החברתי והכלכלי אז כתבתי על כולם ואיך לקשר ביניהם כעיקרון? ובקשר להערתך... עם השומעים, כעיקרון זה נכון שיש הוצאות שהם מוציאים משהו שאני לא מוציאה אם תחשבי לרגע אם שומע רגיל בריא הרוב בריאים לא? כי דברתי באופן כללי ואז בניגוד לכבד שמיעה את כן תיראי הבדל בכסף ובמצב הכלכלי, כי לנו יש יותר הוצאות! את זה את לא יכולה להכחיש אם כל מכשירי העזר ובכסף שאנו מוציאם השומע כבר יכול לנצל לרווחתו הכלכלית אבל הבנת את כוונתי...? ומורן שאלה שטיפה לא קשורה.. בת כמה את? ולגולשים בפורום אני מאוד אעריך אם תוכלו לעזור לי במאמ ר ולתת לי טיפים, כי אני ממש לא הכי מומחית... כל עזרה תתקבל בברכה ולמתמודדים האחרים ישר כוח והמאמרים מאוד יפים!

moran f

New member
קודם תחליטי מה השורה התחתונה

מהו המסר שאת רוצה להעביר, מתומצת לכמה שורות? אחרי זה תבני רצף הגיוני שמוביל למסקנה שאותה ניסחת קודם. אם את רוצה לדבר על כמה תחומים, כדאי לייחד לכל אחד פסקה או שתיים משלו ובכל זאת למצוא דרך לקשר אותם למסקנה הכללית שלך. טוב, לפחות נראה לי - לא ממש למדתי כתיבת מאמרים. אני לא מכחישה את מכשירי העזר. אני רק אומרת שיש הרבה שומעים שצריכים דברים שאת לא צריכה וזה יכול להתקזז. אני לא כלכלנית, אבל נראה לי שאת פשוט רואה את ההוצאות שלך אבל לא של האחרים ולכן את יוצאת מנקודת הנחה קצת שגויה. בקשר ל"הרוב בריאים" - נראה לי שזה כבר עניין של הגדרה (וגם של גיל ועוד כל מיני פקטורים). 23, למה?

0ne Man

New member
ועוד טיפ קטן ...

תכתבי מהלב שלך! אני מאמין שכל מאמר שבא מהלב, קולע גם ללב של הקורא... בהצלחה!

moran f

New member
זה לא מה שחסר לה

ומה לעשות שלכתוב מהלב לא מספיק? עדיין צריך מבנה כלשהו למאמר, אחרת הוא לא מאמר.

0ne Man

New member
מצד שני

מאמר יכול להיות מאד מיקצועי, מאד מלוטש, עם נושא, מבנה ומסקנות בהירות ומנוסחות היטב- אבל יבש ומשעמם. צריך לדעת למצוא את השילוב שבין שניהם, אבל לטעמי- הלהט, ההתלהבות והרגש היא מרכיב עיקרי למאמר מעניין ומושך.

moran f

New member
השאלה היא איזה מאמר

מאמר לעיתון יומי צריך להיות מעניין. מאמר מדעי לא. בכל מקרה, אני מעדיפה מאמר קריא אבל קצת יבש על פני מאמר לחלוטין לא קריא גם אם הוא בא מכל הלב (ורק כדי להסיר כל ספק - אני לא חושבת שהמאמר של הג'ינג'ית היה לחלוטין בלתי קריא).

0ne Man

New member
מאמר מס' 3 מתקבל בברכה! ../images/Emo13.gif

התרשמתי מאד מהלהט שבו נכתבו הדברים...אני עוד מנסה לעכל את מה שקראתי.... כל הכבוד למשתתפת הצעירה על הכתיבה, ובהצלחה בתחרות!

Dawson girl

New member
צודקת!

נהניתי מאוד לקרוא את המאמר שכתבת, הוא מאוד נוגע ללב ומאוד נכון! אמנם מורן צודקת (אגב, קצת פרגון לא היה מזיק באמת.. הילדה כתבה מהלב, אפילו קצת מילים חמות לא יכלת להגיד לה?) בקשר לבניית המאמר, אבל בשורה התחתונה זה מאוד ברור! גאה בך ילדה, כל הכבוד! אגב, אני מהפורום ה"שכן" - נוער לק''ש, והגבתי לה פה.. מקווה שזה בסדר.. אני יכולה גם לכתוב משו? או שזה סגור?

0ne Man

New member
ודאי שאת יכולה לכתוב כאן חופשי! ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לפורום
גם אני התרשמתי מהלהט האמיתי שבו כתבה גינגית את המאמר שלה. וגם את מוזמנת לכתוב משהו לתחרות

moran f

New member
אני כותבת את מה שאני חושבת

ואני מכבדת את ה"ילדה" מספיק כדי לעשות את זה בלי לכתוב דברים שהם לא נכונים רק כדי להיות נחמדה. אם הייתי מבינה למה היא התכוונה הייתי שמחה להביע את דעתי גם על זה, אבל לא הבנתי, מצטערת.

clairvoyance

New member
הערותיי ../images/Emo13.gif

גם אני התרשמתי מהלהט של הדברים שלך. הפתיחה שלך מאוד קליטה, מזמינה את הקורא להתעניין ולקרוא.. לקראת האמצע "הלהט" של הכתיבה קצת "מעייף". אני חושבת שכמו בסרט, צריך לתת לקורא קצת להירגע, לקרוא דברים בניחותא. למשל, פחות סימני קריאה ופסיקים, ויותר נקודות לסיום משפט יוסיפו הרבה. כמו כן, אני מצטרפת אל המלצתה של מורן - לנסות ולכתוב משפטי קישור בין פסקה לפסקה. הייתי ממליצה בחום בפסקת הפתיחה גם כן לציין לא רק על המוסיקה, אלא על כל הנושאים שהזכרת במאמר שלך - טלפון, חדשות, קושי במציאת מקמות עבודה וכו'. כמו כן, מאוד יוסיף - כותרת למאמר. בהצלחה

למעלה