המבוגר הילד

s h i r k u s h

New member
המבוגר הילד ../images/Emo185.gif

הורינו יראו בנו ילדים קטנים גם כשנהיה אנחנו הורים לילדים בעצמנו כי זה טבעם, בשבילם תמיד נישאר הקטנטנים שלהם... אבל מה לעשות כשזה נהיה מוגזם, ויש כבר חדירה לפרטיות וההורים תמיד מתערבים בכל דבר ותמיד יש להם מה לומר ומה להעיר? אח"כ הם עוד מתפלאים למה כועסים?? ולא מדובר פה בגיל צעיר אלא יחסית מבוגר- אם סמכו עליי בתור סוג של מפקדת בצבא, וניהלתי פרוייקטים גדולים מאוד אני בטוחה שהם יכולים לסמוך עליי- אני האחרונה שלא אדאג לעצמי שחס וחלילה לא יקרה דבר... כשהם ככה מתנהגים, כל כך חוששים ולחוצים זה מלחיץ ומשגע אותי- אז מה עושים

yael ls

New member
היי

גם אני מכירה את הלחץ והכניסה הזו שלהם לפרטיות. קודם כל צריך להבין שכל זה בא מתוך אהבה ודאגה שלהם. לא מתוך רעות. אבל גם להורים צריכים להשים מתי שהו גבול. בן אדם מגיע לגיל שהחיים שלו הם רק שלו ולאף אחד אין זכות להיתערב לו. אני חושבת שאת צריכה אולי לקחת אותם לשיחה ולהסביר להם שזה מאוד מציק לך ושאת מבינה את דאגתם אבל אלו החיים שלך ורק שלך!. ואם זה לא כל כך עוזר..תתרחקי קצת תוכיחי להם שאת יכולה לנהל לבד את חייך, תראי להם בדרכים כלשהם שמה שהם עושים זה לא נעים לך.

עינת

New member
לדבר, לדבר ושוב לדבר

זו הדרך כנראה . חדירה לפרטיות ישנה משני הכיוונים (גם ילדים שחודרים לפרטיותם של הוריהם),ובכל זאת כהורים יש לנו איזה צורך לגון וכנראה משם באה ה"התערבות". שוחחי איתם , ספרי להם על הגבולות שהיית רוצה שיהיו ותזכרי שאת בגיל כזה שאם התערבותם כל כך מפריעה לך את תמיד יכולה לקום ולפרוש כנפיים.

faith2

New member
נכון,

אין דרך לפתור את זה ללא דיבורים, נסי ושוב נסי- אל תתיאשי!

למעלה