המבורגר בסגנון סתווי ....

Master Stav

New member
המבורגר בסגנון סתווי ....

המבורגר ..... ולא אני לא מתכוון לגועל נפש של מק..קינג ראנצ' ודומיו .... למרות שגם לאילו יש את הזמן והמקום אליו הם מתאימים ...... אני גם לא מדבר על המבורגר מעוצב ...של מקומות כמו בלקסטיר או ארטבורגר או בורגרהאוס ... אני מדבר על המבורגר ...ביתי ....למנגל הפרטי שלנו ....לשמחת כול מי שנוגס בו .... קציצה אישית של חגיגת טעמים ....שאומרת ...עוד .... החומרים הדרושים למינגול חביב : 1 קילו בשר בקר טרי טחון פעם אחת 1 קילו בשר הודו חצי קילו בשר עוף 200 גרם שומן בקר טחון היטב שמן לטיגון כפית מלח 2 כוסות מי סודה 1 ראש שום טרי כתוש מעט פלפל שחור רצוי גרוס 6 בצלים גדולים קצוצים גס 1 חבילה כוסברה טרייה קצוצה דק דק 2 כפיות תמצית אפיה בטעם רום אופן ההכנה : את הבצל מטגנים בשמן, ומניחים לו להוציא את השמן העודף באמצעות מסננת ברזל מעל לסיר ... מערבבים את הבשר והשומן היטב ובתנועות של לישה מכניסים לתוכו את הבצל ואת הפלפל עכשיו הזמן להוספת מי הסודה, המלח, השום הכתוש, הכוסברה ותמצית האפייה .... העדפה שלי היא להניח לתערובת לשבת במקרר איזה 6-7 שעות בדרך כלל אני מכין את התערובת לפני יום מנגל ומניח לה לשבת לילה שלם + כמה שעות עד לתחילתה של הארוחה .... מוציאים את התערובת ויוצרים בידיים מורטבות מעט קציצות ומשטחים אותן זהירות לא לעשות יציקת בטון דחוס ....השאירו להן מקום לאוויר את הצלייה אני עושה על רשת הגריל שחוממה היטב היטב על להבה נמוכה ....כלומר יותר חום מאשר אש ..... אפשר לצלות ליד עגבניה, בצל, פיטריות יער וראשי שום ולהגיש כתוספות בתיאבון אנשים
 

Master Stav

New member
כנפי עוף בנוסח לואיזיאנה ....../images/Emo71.gif

כנפי עוף בנוח סנט לואיזיאנה אני אוהב עוף ....So shut me נכון עוף זה לא בשר.....ובכול זאת בטיפול נכון ....זה יכול להיות משהו שבהחלט ניתן ....מממממ להתענג עליו .... את המתכון קיבלתי מחברה טובה שגרה בלואיזיאנה טעמתי שפצרתי ....והנה .... החומרים הדרושים: 4 קילו כנפי עוף טריות מחולקות לזרוע וכפולה ...... 1 קילו דבש חצי ליטר סויה ראש שום טרי כתוש 4 פלפלים חריפים ירוקים חתוכים דק דק דק 2 בצלים גדולים קצוצים דק 2 כפות חומץ הדרים 1 כפית מלח 4 כפות קורנפלור 1 כוס יין אדום מתוק אופן ההכנה מכניסים את הכנפיים לסיר מביאים לרתיחה מוציאים מיבשים ובאמצעות פינצטה תולשים את שארית הנוצות מורחים במעט שמן בישול ( כף אחת על כול הכמות ) ושמים בתוך תבנית לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות לכ- 20 דקות *** חממו את התנור מראש*** בנתיים במחבת גדול טגנו את הבצל עד להזהבה והוסיפו את שאר החומרים למעט הקורנפלור והיין הביאו לרתיחה ואז הוסיפו את הקורנפלור וערבבו היטב עכשיו נוסיף את הכנפיים ונעטוף ברוטב את הכנפיים ...נוסיף את היין ונביא לרתיחה נוריד את גובה האש ונשאיר את המחבת רותח ומבעבע לכ-חצי שעה ...... מומלץ להגיש על מצע של חסה קרועה ....וליד מגבונים לחים לניקוי
 

Master Stav

New member
קרפצ'ו מנתח סינטה בחומץ בלסמי

קרפצ'ו מנתח סינטה בחומץ בלסמי מנה ל4 סועדים בשר טוב יכול להיות בצורתו הכמעט טבעית ....קודם שיעה מו .....מו ...מו אחר כ שישכב במרינרה איכותית וללא שום בישול או טיגון .....ניתן להתענג עליו הנה ההצעה שלי ל...תאוות בשרים ....חיים. החומרים הדרושים : 600 גר' בשר סינטה מיושן מיץ שני לימונים כפית מלח גס 2 כוסות חומץ בלסמי כפי פלפל גרוס 1וחצי כוס שמן זית כפית גרגירי חרדל 400 גר' תערובת עלי בייבי לרוטב: 1 קילו סוכר 2 ליטר חומץ בלסמי 2 ליטר יין אדום יבש חותכים את נתח הבשר לפרוסות דקות ככול האפשר ** יש להשתמש בסכין לחיתוך בשר שהושחזה היטב ** אחרי שחתכנו נניח את כול הפרוסות על גבי ניילון ניצמד ונכסה בשכבה נוספת קחו לכם פטיש שניצלים או הניחו על הנתחים משטח עץ וחבטו בו כהלכה .... עכשיו נסדר את הבשר בצלחות וניצוק עליו את שמן הזית , את הבלסמי מיץ הלימון והתבלינים את הצלחות יש להניח במקרר לפחות ל60 דקות
 

Master Stav

New member
המשך :

לרוטב ..... נרתיח את החומרים ונניח לרתיחה לצמצם את התכולה בכ- 2 שליש....נצנן...נערבב עם עלי הביבי נפזר בנדיבות את עלי הביבי עם הרוטב על צלחות ...ונניח חתיכות בשר בצורת מניפה .... את שארית הרוטב ניצק מלמעלה ..... להגיש עם לחם שחור חם .....וחמאה רכה .
 

sjarjar

New member
לטעמי הרבה יותר מידי חומציות

גם במשרה וגם ברוטב. מעבר לכך, זמן השריה ארוך מאד של פרוסות דקיקות ברוטב חומצי מאד. הבשר יוצא משם כבר מבושל/כבוש.
 

Master Stav

New member
אחרי המון טעוית ונסיונות ....

הגעתי לנוסחא המתאימה לטעם שלי ..... לפחות על פי אמונתי כול אחד והטעם שלו אשמח לקרוא מתכון לשך לקרפצ'יו ...
 

sjarjar

New member
את הקרפצ'יו שלי אני אוהב קלאסי

פילה, או סינטה, או הלב ("העין") של האנטריקוט. מיושנים היטב כמובן. עדיפות לסינטה. לה יש הכי הרבה אופי. פורסים בסכין חדה ביותר הכי דק שאפשר. ועכשיו לטריק: מניחים את הפרוסות בין 2 שכבות ניילון (לא חייבים ניילון נצמד, שקית ניילון רגילה תעשה את העבודה) או נייר אפיה, ועוברים ברידוד עם המערוך, ללא דפיקות. מסדרים את הפרוסות על צלחת. זילוף שמן זית, זילוף של חומץ בלסמי או חומץ בן יין, מעט פלפל שחור גרוס גס, מעט מלח גס, מעט גילופי פרמזן וחופן נבטים. לחם טרי, רצוי שאור, וחמאה.
 
למעלה