המבורגר הכי פשוט - הכי טעים

yair_bar

New member
מנהל
המבורגר הכי פשוט - הכי טעים

הייתי בסופר ושוב היה מבצע על בשר. קניתי 4 קילו צלעות בנתחים שלמים.

בבית טחנתי גס ועיצבתי ברינג להמבורגר בגובה 3 ס"מ.

את ההמבורגרים אני מעצב על שקית ניילון פשוטה שאני משמן לפני עם מעט שמן זית.

הכנתי בצד קערית קטנה עם מלח ופלפל טחון (ביחס של 60-40 לטובת המלח)

חיממתי את המנגל גז והנחתי את ההמבורגרים בעדינות.

תיבלתי מצד אחד וחיכיתי 4 דקות.

הפכתי את ההמבורגר ותיבלתי מהצד השני.

אחרי 3 דקות כיסיתי את המנגל עם המכסה וחיכיתי עוד 2 דקות.

בשל העובי של ההמבורגר הוא יצא בין מדיום למדיום-ריר ופשוט טעים בקטע אחר.

היום בערב עוד פעם
 

yair_bar

New member
מנהל
אשמח אם תנסה ותגיד איך יצא לך

אתה מכין על מחבת או בגריל?
 

avico2591

New member
אני בדרך כלל עושה על מחבת ברזל,

אני עשיתי משפונדרה טובה -בלי שייטל יצא גם מצוין
ולעיתים אנטריקטו 30% -30% - שפונדרה ו40% שייטל
 

yair_bar

New member
מנהל
מה ההרכב הכי טוב שניסית עד היום?

אחרי שאתה הופך את ההמבורגר - אתה מכסה לפעמים את המחבת?
 

avico2591

New member
אני עושה או במחבת ברזל פסים

או מחבת ברזל צרפתי - גדולה
יציקה - שם שמן - טיפי ואז מנגב בנייר סופג על מנת שבהנחה יהיה ניתן להפוך, על אף שהשומן מטפטף.

לדעתי שפונדרה יהיה טעים - 150 גרם - ברינג
מעביר לאש קטנה ומכסה במכסה.
לפעמים אני גם מוסיף שומן - 25-30% יתנו המבורגר נפלא.



אני דואג לא ללוש את המסה אלא בתנועות של לחיצת יד לא "אגרופים" - אחרת המסה יותר לא אוורירית וקשה.

אני קונה בקצב פרטי - שיש לו 2 מפעלים במרכז, יישון בתלייה לא בוואקום- יבש
 

avico2591

New member
כי אני לא רוצה סתם לשרוף את הציפוי אמייל של המחבת

2 דקות מכל צד זה מספיק לצרוב יפה את הקציצה אחרי כן על מנת להוסיף רמת עשייה על אש קטנה.
 
המבורגר - תוספות ושינויים למיקסום המנה


שלום
מקובל לארוז את המנה בלחמניה מיועדת: בד"כ עגולה ונימוחה. כמעט ללא טעם!
מצאתי במקום שנקרא Lou’s Grill (קנדה), ההמבורגר מוגש בבגט שהושם על הגריל (טוסט) http://lousgrill.com/menu/
באותו מקום הוסיפו למיונז, חרדל וקטשופ (לא חובה) רוטב peppercorn souce
ראה תוספות בסוף). מדובר ברוטב מבוסס שמנת (לבישול) עם חרדל וגרגרי פלפל מדגסקר או גרגרי פלפל צבעוני.
בצפון אמריקה וגם באירופה לא מקובל המלפפון החמוץ שלנו (במלח) ומשתמשים בקורנישון (בחומץ עם שמיר). לאותו כיוון אפשר לשים גם Relisch (ראה תמונה):

תוספות על ההמבורגר:
אחת השכיחות בצפון אמירקה זה הביקון. כמו במרשת White spot:
https://www.whitespot.ca/menu/bc
ראה תמונה: Bacon Cheddar Burger.
גבינה: הנחת פרוסה כמו בתמונה של White spot אינה המוצלחת ביותר.
שמים גבינה מגורדת לתוך רינג מעל להמבורגר שעל הפלנצה, כמו אצל Vera Burger ראה תמונה:
גם החסה שלהם שונה. פחות מרירה, לא כמו החסה הערבית הנפוצה בארץ.

בהצלחה ובתיאבון

בערוץ 41 (HOT) יש בערב תכנית הנקראת: "אדם אוכל את אמריקה". מדובר באדם שסוקר מסעדות ומזללות שחיטות ומאז תחילת התכנית עלה לפחות 15 ק"ג.
שם פוגשים מנות ענק, עמוסות בכל טוב (בעיקר קולסטרול, קלוריות וכמויות עצומות).





 

yair_bar

New member
מנהל
אתה יודע שהוא נהיה טבעוני וירד את כל המשקל חזרה?

 
למעלה