"המבורגר" עדשים שחורות ופטריות

merav999

New member
"המבורגר" עדשים שחורות ופטריות

הכנתי היום "המבורגר" (נראה לי שיותר מתאים לקרוא לזה קציצה) לפי המתכון של עינת שגיא ויצא כל כך טוב שהייתי חייבת להמליץ


יצאו לי קציצה אחת גדולה ועוד 3 קטנות. פעם הבאה בהחלט אעשה כמות גדולה יותר ואקפיא.

אכלתי בלחמניה עגולה עם חומוס, קטשופ וחרדל, פרוסות עגבניית שרי וחתיכת בצל צלוי בתנור. ממש טעים! וגם קל להכנה שזה בהחלט יתרון.
 

ladybug6

New member
כן, זכור לי לטובה המתכון הזה

הוא דומה לזה של שרה (משחקת באוכל)
למרות שבשל שרה אני לא חושבת שיש עדשים.

איך המרקם יוצא? רך כזה או נגיס ויציב?
 

merav999

New member
מה שאכלתי היום הייתה הקציצה הגדולה

שאני חושבת שהייתה יכולה להיות עוד קצת בתנור אז היא הייתה קצת רכה (ועדיין טעימה אני מרגישה צורך לציין שוב
). השלוש האחרות נראות יותר יציבות (אבל לא מצפה להבדל משמעותי) מחר אחרי ארוחת צהריים אדע יותר טוב
 

merav999

New member
טוב, לא חושבת שאפשר לקרוא לזה נגיס

המרקם רך (אבל לא מתפרק). בישלתי את העדשים עד שהן היו ממש רכות, אולי צריך לבשל אותן קצת פחות. בכל מקרה לי זה לא משנה כל כך
 


זה טעים להפליא ולא מתפרק שזה משובח
הנה שלנו, כולן קטנות והכנתי כפול כי אנחנו הרבה
שיניתי מעט את המתכון- במקום קוואקר השתמשתי בקמח חומוס ובשבבי תפוחי אדמה, ליתר בטחון תגובת גלוטן
לא היה לי רסק אז השתמשתי בעגבניות טריות בדיוק קיבלנו מחבר שמגדל בסטף, שמתי שתיים מקולפות במעבד המזון עם שאר חומרי הטחינה
ולא הקפדתי בכמויות אלא יותר לפי אינטואיציה ותחושת היד
 

ladybug6

New member
נראה מעולה

בטוח היה בא טוב במקום החומוס שבסוף הכנתי ויצא מגעיל, כי ככה זה כשמכינים אוכל בלי חשק ובלי תאבון
 
העדשים בבישול


ארוחת הצהריים למחר -
לצד קדרה אפויה של ירקות בקוביות עם טופו בקוביות ואורז מלא. סויה, הרבה פטרוזילה וכוסברה קצוצות.
לוביה ירוקה עם בצל ורוטב לימוני, עם נענע קצוצה וקורנית לימונית.
 

נטאשKה

New member
וכאן אתמול בערב

הייתה פסטה עם קישואים ופטריות צלויים במחבת בשום ומחמאה.

נכון, נותר הרבה אוכל משבת, אבל אנחנו לא יכולים לאכול כל יום אותו דבר
 

noa555555

New member
נשמע מעולה לגמרי ,

אני שוקלת גם לקנות תמצית היקורי (טעם עשן ) וזה יוסיף עוד נופך המבורגרי לענינים
 

gs1234

New member
אני לא ממליץ

לתמצית היקורי יש ריח מאד כבד ולא נעים של עשן, עם טעם לוואי סינטטי.

במקום זה אני משתמש בחומרים אחרים כדי לתת נגיעות של אוכל מעושן למנות שונות, ואני ממליץ לך להשתמש בהן.

- רוטב ברביקיו מעושן. טוב לתבשילים עם סייטן ועדשים.
- שמן שומשום לא מזוכך. מצויין למנות אוריינטליות, כמו מוקפצים ומרק צח. משתמשים רק בשתיים-שלוש טיפות.
- פפריקה מעושנת - יש חריפה ויש מתוקה. לא לקנות את הפפריקה החריפה כי היא ממש ממש חריפה... את הפפריקה המעושנת המתוקה אפשר למצוא בחנויות תבלינים. היא מצויינת לקציצות ופשטידות.

 
למעלה