מבלי להכנס להסבר הכימי...
כי הוא מסובך...
Ascorbic Acid - ויטמין C משפר את יכולתה של רשת הגלוטן להמתח ומחזק
אותה, לכן בשימוש בויטמין C המאפה רך יותר, התפיחה טובה יותר ולא
פחות חשוב - מאפשר לעצב את הבצק מבלי לעשות התפחת ביניים,
כלומר, מכינים את הבצק ומיד מעצבים את המאפים, מניחים לתפיחה לפני אפיה
בלבד, חסכון גדול בזמן עם איכות תפיחה מצוינת.
יתרון שולי נוסף, תוספת של הויטמין מבהירה את הקמח/הבצק אבל אינה משפיעה
על גוון הקרום.
ויטמין C משמש כמרכיב קבוע בכל סוגי משפרי האפיה.