המבחנים לבסמ``ח!!!

shayke1

New member
המבחנים לבסמ``ח!!!

שלום! לא מזמן קיבלתי זימון לעבור את המבחנים של הבסמ``ח, רציתי לדעת מה כוללים המבחנים האלו ( איזה נושאים ואילו שאלות), וגם אם אתם יודעים על אילו נושאים כדאי לחזור, או טיפים לקראת המבחן אם יש לכם כאלו. תודה רבה רבה. שי.

עיבי

New member
המבחנים לבסמ``ח

לפני חודשיים עשיתי את המבחנים לבסמ``ח, אז לפני שאני אתאר לך את התוכן של המבחנים כמה טיפים, דבר ראשון תישן טוב טוב בלילה שלפני כי זה הולך להיות יום מתיש(משהו כמו 6 שעות מבחנים נטו). עוד משהו תביא איתך אוכל כי תהיה שם רעב והאוכל שם עושה בחילה (לפחות לי הוא עשה). טוב, אז בשעה הראשונה יהיו רק הסברים על כל התפקידים של בסמ``ח - תכנות (הכי יוקרתי) עם שנתיים וחצי קבע, מפעיל מערכות מחשב עם שנה קבע, כותב תוכנה, מפעיל מחשב ומנחה יישומים. אחרי ההסברים יתחילו המבחנים, יש 7 מבחנים. שני המבחנים הראשונים הם בעצם שאלונים שנועדים לראות את הנכונות שלך לחתום קבע במידה ותעבור את המבחנים לתפקידים של תכנות ומפעיל מערכות,אח``כ לדרג את התפקידים שאתה רוצה כש-1 זה רוצה מאוד ו-5 לא רוצה בכלל. עוד בשאלונים האלה באים לבדוק את הרקע שלך במחשבים שאלות כלליות. לשני השאלונים הללו אין ממש הגבלת זמן. המבחן הראשון על זמן (לפחות כך היה כשאני הייתי) הוא מבחן צורני, יש 50 שאלות (אתה בטח מכיר,נותנים 3 צורות ואתה צריך להגיד תהיה הצורה הבאה) יש לך 20 או 25 דקות למבחן הזה. המבחן הבא נקרא אלגוריתמים - מבחן קצת קשה אבל כשמבינים את הקטע הוא נחמד, יש 10 שאלות בשעתיים. אח``כ הפסקה, והמבחן הבא הוא נראה לי מתמטיקה. יש לך 10 דקות ל- 19 שאלות. אני לא הייתי קוראת למבחן מתמטיקה אלא יותר חשבון, רמה די קלה, הקטע הוא שצריך להספיק את זה מהר, כי 10 דקות עובר מהר. המבחן הבא הוא עברית, אתה צריך לעשות אנלוגיות בצורה הבאה: סבא ל-________ כמו _________ לנכדה. א.בן ב.דוד ג.נכד ד.גיס 1.סבתא 2.טלפון 3.מנורה 4.דודה התשובה היא כמובן: ג-1. ברור שהשאלות הן ברמה גבוהה יותר אבל זה העיקרון. יש לך נראה לי 30 שאלות ב-20 דקות. המבחן הבא למעשה מחולק ל-4 או 5 חלקים: הסקת מסקנות, הקשת היקשים וכו`. נותנים לך לקרוא איזה קטע, ואח``כ נותנים כמה משפטים ועל כל משפט שואלים אם הוא משתמע מהקטע שקראת. ההבדל בין כל המבחנים הוא הוא שבאחד שואלים על המשפטים אם הם נכונים או לא, ובמבחן אחר שואלים על המשפטים אם הם:נכונים מאוד, משתמע שהם נכון, אי אפשר לדעת, משתמע שהם לא נכונים, ולא נכונים. וכו`...מבחן ממש מעצבן. אתה צריך לגמור את כל המבחן הזה ב-50 דקות. המבחן הבא, הכי כיפי, קוראים לו מחשבון. מתארים לך דרך פעולה של מחשב מסויים, כל מיני פקודות שלו וכו`. וגם נותנים לך 2 דוגמאות. אחרי שקראת איך הוא עובד, והבנת את זה אתה צריך לעשות 10 מטלות שונות כל זה בשעה וחצי. באופן כללי קשה לי להגיד על מה כדאי לחזור כי רוב המבחנים הם על היגיון, במבחן במתמטיקה הייתי ממליצה לחזור על כל הפעולות הבסיסיות (שאני לא זכרתי אותן) - חיבור, חילוק וכפל ארוך (כולל עשרוניים) וזהו פחות או יותר. אולי יכול לעזור לך אם תעבור על ספרים של פסיכומטרי, אני לא יודעת...יכול להיות שזה באמת יותר קל לאנשים שעשו פסיכומטרי, כי הקטע של הסקת מסקנות ממש הזכיר שאלות שראיתי בספרים של פסיכומטרי (אבל לא ממש ידעתי לענות כי לא עשיתי פסיכומטרי). ואמרו שהמבחן של המחשבון ממש דומה לשפת Assembler אבל את זה אני ממש לא יודעת כי אני לא יודעת כל כך איזו מן שפה זו. כמו שאתה רואה אני לא ממש מבינה במחשבים..אבל זה לא ממש חשוב, יותר חשוב להם לראות שיש לך הגיון ודרך חשיבה. ככה היו המבחנים שלי, אני חושבת ששלך יהיו אותו דבר ואם לא אז דומים. אם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

nl

New member
עיבי- אחרי הכל ..

עיבי , אחרי הכל יש לי מס` שאלות : א. את עברת את המבחנים ? , ואם כן למה עברת ? ב. את יודעת איך הם מחליטים לקחת כל אחד לתפקיד שונה , לפי הצלחתו במבחנים ? ג. האם כדאי לבקש נגיד ``מפעיל מערכות מחשב`` ראשון , כאשר אני יודע שהדרישה ל``תוכניתן`` גבוהה יותר , וללכת על יותר בטוח ? מקווה שתעני לי .. :)

עיבי

New member
אני מקווה שהתשובה הזו

תעבור...כי אתמול כבר כתבתי לך תשובה אבל ראיתי שהיא לא נכנסה לפורום אז דבר ראשון, עברתי את המיונים למפעילת מערכות מחשב, בהתחלה קצת התאכזבתי שלא התקבלתי לתכנות אבל אני שמחה גם בתפקיד הזה. אבל אני עדיין לא עברתי ב- 100% יש לי סיווג ביטחוני שאני צריכה לעבור. ההחלטה לגבי מי לקחת ומי לא היא כמובן תלויה בהצלחה שלך למבחנים. לא ממש הסבירו לנו איך בדיוק הולך תהליך המיון, אך די ברור שהקריטריונים לתפקיד תכנות הם הגבוהים ביותר ועוברים אותו מעטים מאוד. בקשר לדירוג התפקידים...תדרג לפי מה שאתה רוצה, לא לפי מה שאתה חושב שתתקבל או לא. חוץ מזה שזה לא הולך ככה. דירוג המקצועות הולך בצורה שרושמים לך את כל המקצועות, ואתה מדרג באיזו מידה אתה רוצה להיות בכל אחד מהם בין 1 ל-5, כש-1 זה רוצה מאוד ו-5 לא רוצה בכלל. אתה יכול להגיד על כל אחד מהמקצועות 1, ואתה יכול להגיד על כולם 5. אבל מה שכן אמרו לנו שם שעדיף לא לשים שתי מקצועות באותו עדיפות (למרות שזה לגיטימי לגמרי ולכן תרשום 1 על תכנות) מכיוון שבמידה ותתקבל לשניהם (כלומר תעמוד בקריטריונים של שני התפקידים) אתה משאיר את הבחירה של לאן תלך בידי הצבא ולא בידיים שלך. מקווה שעזרתי לך...אם יש לך עוד שאלות אני כאן

nl

New member
הבנתי ..

רק רציתי לשאול , אם את יודעת מה האחוזים של אלה שעוברים , פחות כמה אנשים ניגשו איתך או כל פעם , וכמה עוברים בערך ? עוד משהו , רציתי לדעת אם את עשית מוגבר במחשבים ?

עיבי

New member
אני לא יודעת אחוזים

ואני גם לא יודעת כמה אנשים ניגשים בכל מחזור, אבל איתי היו עוד בערך 50 בנות, בערך 5 מהן היו מהשכבה שלי ואף אחת לא התקבלה לכלום ואני התקבלתי להפעלת מערכות מחשב... אני גם יודעת שילד מהכיתה שלי הלך להיבחן שבוע אחרי וגם איתו היו עוד 50 ילדים...אני לא יודעת גם עם כל יום באו להיבחן קבוצה של 50 ילדים...אם כן זה אומר שממש הרבה ילדים נבחנו לזה. ממה שהבנתי ניגשים להיבחן במאות ועוברים בעשרות...אני יודע שזה מאוד כללי אבל זה מה שאמרו לי וזה לא מידע שהצבא אוהב לנדב... אני לא עשיתי מוגבר במחשבים וגם אין לי ידע מיוחד במחשבים חוץ מקצת גלישה באינטרנט..לא צריך ידע במחשבים כדי לעבור את המבחנים, צריך הגיון וצורת חשיבה.

עיבי

New member
בסמ``ח=בית הספר למחשבים

בסמ``ח נמצא בשלישות שבר``ג. אחרי קורס בבסמ``ח מציבים אותך ביחידת מחשבים מסויימת...היא יכולה להיות שייכת לחיל הקשר, חיל מודיעין, חיל האויר וכו`. יחידת המחשבים הכי מוכרת היא כמובן ממר``ם שאפשר להגיע לשם אחרי הקורס, ואני חושבת שהיא שייכת לחיל הקשר.

למעלה